Penang Assam Laksa @ Penang Village Alamanda

 .
.
ni makan² masa Jumaat-Jumaat-Jumaat lepas time lunch hour yang panjang itew... makan berdua je ngan puan aiza coz yang lain semua tak available... ini pon main terjah sebab tak penah makan kat sini. saje nak merasa.....

 Penang Village Alamanda~


 deco dalam restoran.. bergantung² mangkuk tingkat. eh, ye ke mangkuk tingkat???

 kat Penang food yang femes ofkos charkueytiaw n laksa penang kan? so, itu yang weoll order. lagi pun masa masuk restoran tu aku nampak orang tengah makan laksa.. terus kecur ayaq liuq..

 Penang Assam Laksa


 die punye isi ikan seketul². memang kuah terasa ikan betui.. sedappp weh.. aku suka!


charkueytiaw kering tak basah upon request. puan aiza tak suke yang basah punye. ngee~


cendol. sedap noks!


air bandung.

nanti nak repeat lagi makan kat sini dengan kengkawan. pastikan semua available yek!


.

11 comments:

mamamarissa said...

tak berapa suka laksa dia...tp charkueytiaw dia mmg layan :)

Mamamanja said...

terliurrrrrrrrrrrr tgk laksa slurppppppp

eima said...

aku t ak mampu sbb mahai ...hahaha
aku mkn tmpt murah2 je...

lagi 9 bulan br aku leh mkn mkn fav aku laksa

~aSHa~ said...

xperlu p penang dah..

LiErOSe~QiEmi said...

terus lapo weh bila tengok pic ko... alaa camne nak diet ni???

[-suziey-] said...

assam laksa dia mmg color itam ek..ish tp mmg sedap assam laksa..tmbah2 origin dia pnya..hehe

tp charkuetiaw kering mmg kegemaranku..udang yg best..hehee

|| NaFiRaa || said...

terliurnye tengok cendolllll.. argghhh.. tak tahan.. manalah nak carik cendol nih!!

munna said...

perghhh...cendol tu..... mencengkam jiwa nafsu makan di buatnya

Nurul Ilyani said...

sy pun gi makan kt penang village jumaat lpas...mkn assam laksa gk :)

Penang Village said...

Thanks Ibu Hadif for dining at our Alamanda outlet and the awesome review.
Would like to invite you to check out our Parents' Day contest at our Facebook Page :
http://www.facebook.com/pages/Penang-Village/433943339965740

Penang Village said...

Thanks Ibu Hadif for dining at our Alamanda outlet and the awesome review.
Would like to invite you to check out our Parents' Day contest at our Facebook Page :
http://www.facebook.com/pages/Penang-Village/433943339965740