Restoran Ana Ikan Bakar Petai Bangi

 .
.
jom sambung lagi entry makan². banyak no gambo makan lam desktop aku ni yang tak di up lagi. muahahha... acara makan² di ikan bakar petai ni pon dah lamaaaa. tak ingat dah bila... ngengeh... jom layan....

ni cawangan la. yang betui punya kat tanjung lumpur kuantan. restoran ni bersebelahan dengan balai bomba bangi. kalau dari Putrajaya, ikut je jalan sungai merab tu.. kalau dari tol bangi pon senang nak carik.


 jom pilih ikanss dulu...


 jangan risau tak cukup tempat duduk ke ape.. tempat ni memang besau... kalau rasa nak makan bersila, ada disediakan pangkin. surau pon ado. playground untuk bebudak pon ado jugak.. 


 dan ini la yang dinanti.. even aku ni tak gemor makan petai, tapi bila dah dibakar dengan ikan, sedap jugak kau! layannnn. mabeles.. tak payah oder sayur dah, petai da boleh buat ulam :p


pastu kami oder udang masak pedas + telo dadar. time ni laki aku diet tak makan nasik, die oder bihun goreng kot! tapi lauk pauk tu die jugak yang habiskan.. hehehe...

kalau rasa² nak makan ikan bakar yang lain sikit macam ni, sila la terjah. recomended! sedappp....


.

5 comments:

eB ezrin said...

kat sbelah balai bomba?
okeh. carikkkkkkkkk :)

eima said...

bleh la aku ajak FIL aku pegi die suka mkn ikan ...slalu nk mkn ikan bakar ke stim ke mesti terjah ganu sana ...setahun 3-4 kali pegi ...giloss

ummiaqeef said...

slalu lalu tp tak tersinggah. pernah mkn yg kat kuantan.. yg sini mahal x?

Chekgu Azrine said...

suka petai.. n nampak sedap sangat!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah nampak menarik la menu dia, kita memang suka petai...nak2 kalo jeruk petai...