Bila Alamanda, Putrajaya dan kawasan sekitar berGELAP!

 .
.
last night dalam kui 8 pm kami anak beranak pegi Alamanda for dinner n beli barang hadif sikit.. weolls makan kat pizza hut sajok! elok je habis makan, tiba² lampu dalam pizza tu malap.. then terus gelap... tapi orang² dalam pizza tu relax lagi tau siap nyanyi lagu hepy besday lagi coz sebelum tu mmg ada staf pizza dok nyanyi hepy besday kat sorang budak tu.. ingatkan tu gimik ke ape kan? huhuhuh

then tengok kawasan sekitar semua bergelap.. restoran² kat situ sume takde lampu.. yang ado just lampu² kat ruang legar depan restoran... ah.. sudah! blackout la ni...

 see... kesian orang yang tengah makan tu.. merasa la candle light dinner free... ngehngeh...


 yang ada lampu hanya carefour.. nampaknya c4 sajok yang bayar bil! hahahah...


watson pon bergolap!
.
 
dah takde karen ni, nak tunggu ape lagi kan? balik je la.. laki aku nak bayar tiket parking pon punya main panjang lagi orang dok beratur... semua orang pakat nak balik.. nak jalan² pon tak syok dalam gelap ni kan? 

pastu dugaan betui masa nak keluar.. kete bukan main banyak lagi stuck sebab kad parking tu takleh masuk.. adeh... payah jugak ek klu takde lektrik nih! nasib baik la umah aku ok je, takde kena tempias kegelapan.. ngehngeh...


.

6 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

dasat erk... alamanda je ke yg black out ke 1 putrajaya?

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rumah kita kena gak...tengah syok tengok tv..tetiba gelap....

MRS. K said...

LiErOSe~QiEmi ~ ade gak kat stengah presint..

Kemn Azmaili said...

rumah saya pun golap golitaaa..huuu

Iela Fazielah said...

ila pun pelik...ms tgh atas jln blik keje tetiba lampu jln mati..ingatkan kete ada kuasa megnet smpai lampu jln mati..rupnyer blackout..hehe

Bionic women said...

kat rumah i, sekolah dan kwasan sekitanya plak xder air, so minggu ni terpaksa balik subang jaya..kalau x, x mandi ler den anak beranak..hehehe