Hari Rabu Kami~

 .
.
Assalamualaikum....

Mak puasa haini noks tu pasal slow sikit blogging.. huhuhu...


just nak cite pasal aktiviti cuti semalam... huhuhu... tak ke mana pong, pegi Alamanda jek nak cari hadiah untuk new born baby... hadif baru dapat sepupu bawu.. 3rd baby girl Bob-Emy. untung Emy, nanti senang la anak dara ramai. sorang kemas umah, sorang lipat baju, sorang lagi tolong mak kat dapor.. heheehe...


 baru rasmi baju polkadot thepoplook.... (nak cite jugak tu kan?) ngeee~


 lepas dah beli barang baby, terus carik makan. ayah hadif nak makan nasik ayam.


 tapi biasa la, bila dah lalu bahagian baju budak tu, terus la mak budak merambang mata... kebetulan claim ayah hadif dah masuk.. terus jeling² manja gitew... bukan untuk ai pon, untuk anak you jugak kan??? siap cakap kat suami beli baju raya hadif in advance! wahaahha...  ni baju paling mahai aku beli untuk hadif kot! lagi satu baju renang ogival hadif tu... dekat RM70 jugak. 

baju+suar kat atas tu dah RM120! pengsan!!! itu pon after less 50% dah tu. tapi si tukang bayo kata amik jer.. mak die pon naik tocang la... aku ni kedekut jugak kot! takde la nak beli baju mahal² sangat untuk anak. lagi pon anak cepat besau, skejab je dah tak muat! kalau beli baju besau pulak cam tak sampai hati tengok anak pakai. dah cam ape ntah. so, biar la baju tu murah tapi selalu bertukar.. huhuhu... selalunya baju paling mahal aku beli pon dalam RM30++ cap miki or poney. soping kat mothercare pon tah penah! muahahaha...takpe la, ukur baju di badan sendiri kekdahnya..


tapi kalau ku tahu kat butik poney ada diskaun up to 70%, baik la aku soping kat sini dulu. hampagas betui! tshirt biru tu after diskaun RM18.90 sajok!


lepas soping + makan, terus gerak ke Sungai Merab tengok newborn baby...


Puteri Qaseh Syakeera aka Acih
10 April 2012 @ Annur Bangi
2.75 kg


suke benau nampak baby! asyik nak gomol je pipi Acih tu..


kaklong, Acih, Hadif

lepas aku publish gambo baby ni, ade la jab lagi yang suh menambah tu... hehehe.. ai dalam proses yang.. Rezeki di tangan Allah.. setiap orang ada bahagian masing².. cepat or lambat jer.. yang penting usaha dan berdoa. kalau baby tu boleh beli kat tesco, bukan SATU, tapi SEPULUH ai beli you.... ada rezeki adalah.. hokey? luvv ♥

.

7 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel babynya...
yup rezeki di tangan allah kita hanya merancang tapi ALLAH tentukan..moga ada rezeki dapat baby pasni ye...

eima said...

kat aeon ade sale polo ari tu .. tp aku tak beli punnn

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. baju untuk anak lelaki memang mahalkan~design plak sama jek.. kalo baju bb girl tu sume cantek2..kikiki

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dh lama x ukur mall nih.. huhuhu
lambatnyer kaki ni pulih seperti sediakala..

::NureeN:: said...

welcome bb acih :)
alhamdulillah bb & ibu selamat, nureen tgu masa ja skrg ni :)

kayyana said...

hahahaha.. pandai kak K.. org bru nak tanye die dah tau soklan org dah.. haha.. takpe kak K.. usaha tangga kejayaan,,. chaiyok chaiyok..!!!

Nad @ MamaZakwan said...

1. tahniah dpt anak sedara baru!sgt shomelsss..!!!

2. suke beli kat poney jusco equine tu..murah2 gak rasenya (ye ke murah? haha!)

3. cer tunjuk sket gmbr berdiri pakai baju poplook tu, hehehe

4. suke rambut hadifffff!!!!!comel cm anak cine! =p

5. yup, rezki Allah tentukan..apa yg penting, usaha! caiyok2! =p