Masihkah Kau ingat?



main aci tukar tiang!

how i mishhh my zaman kanak2.. ingat time  skolah rendah  masa rehat mesti nak main aci tuka tiang nih! nasib la sape yang dok tengah tu. asik kena buli je la. hahaha

tak sure skang wujud lagi ke tak benda ni! budak skang dah lain. dok layan gajet n internet 24 jam je la kejenye. ruginye mereka tak dapat rasa kemanisan zaman kanak2 macam apa yang kita lalui dulu. skolah kampung maybe ada lagi kot yang main aci tuko tiang ni. sekolah bando design dah modern... huhuhu

bila aku balik kampung pon dah tak nampak suasana macam dulu. tak de pon budak2 main lompat getah, galah panjang @ tow, rounders, jaket. main jual-jual guna duit daun pon tak kelihatan... ke aku yang tak perasan? heh!

dunia dah berubah!! zaman 90an dulu tak sama dengan zaman millenium ni! haih!


2 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

main masak2 dulu2 dgn skrg pun dah beza
kalu dulu, pakai tempurung kelapa jdk mangkuk, tin ke, bekas plastik dah lama2 ke jadik peralatan..pastu daun, bunga jadik makanan nye..
kalu skrg, siap ada jual kitchen menan utk kanak2 lagi, huhu!

dulu igt lagi, kalu dah abes peksa mesti ada yg ajak main bingo, takpun main yg lukis column2, ada negeri/negara, benda, haiwan, tumbuhan.

eima said...

aku tak main tiang2 ni dulu ..aku kan budak baik sopan santun ...muahahaha

tp betui la budak zaman la ..umur br 3-4 thn dah sebuk ngan gadjet