Shopping @ IKEA

.
.
tadi baca belog Nad pasal Ikea, tetiba rasa rajin pulak nak update pasal tu jugak. hehehe.. aku pegi masa bulan februari haitu sebab nak beli barang² untuk opis. tapi dah alang² pegi tu kan, harusss la rembat barang untuk diri sendiri jugak.. huhuhu.. ni yang malas kalau pegi Ikea kan? barang yang tak bajet nak beli pon messttti terambik. adeh... layan je la hasil sopingan aku yek!


bunga dan pasu comel. tak ingat brapa harga tapi yang pasti aku amik yang paling murah.. muahahhaha.


frame ni sampai skang tak gantung² lagi. rasa cam nak letgo murah². sape nak?? dan belah kanan ni kira terembat la kot sebab murah dan kaler pink!



satu set cermin ni ada 4 keping. harga RM25. aku beli 3 set.
.

beg saiz kecik ni pon mau beli ka?yang ni paling kecik RM1.00. terbeli jugak frame nih!


alas kaki n bekas lilin


dan aku beli rak ni.. so, dekat 2 bulan jugak la peram then baru rasa nak gantung rak ni.. huhuhu..


lepas tu dalam ujung bulan 3 kot aku ada pegi Ikea lagi.. pooooonnn sebab nak beli barang opis jugak! hahaha.. cam takde tempat lain kan nak beli barang opis? ngehngeh... *sengaja. kali ni pon banyak gak barang terembat! mula² ingat taknak beli pape, sekali............


bantal ni murah RM7.90. dulu beli RM9.90 kot tu pasal aku rembat jugak.. letak dalam kete untuk si hadif landing². pan tu beli sebab murah. harga dalam 8 hinggit lebih. murah noks!


can't help myself dari merembat ini barang... ada lilin, harus ada kakinya.. huhuhuhu... tapi sampai skang ni dok camtu la. plastik pon tak bukak lagi.. taktau nak letak mana...


dan aku beli lagi sebijik meja kecik putih ni.. ingat nak deco² sikit. lilin tu ingat nak letak atas meja ni.. huhuuh.. jam ni pulak nak gantung lam bilik tido. tapi cam biasa la, sampai laaaaa ni dok peram ja meja n jam tu... huhuhuhu..


ini pon nak rembat padahal dah ade kat umah tu.. saje buat spare esok² rak pinggan tu dah buruk boleh terus ganti.. muahahahha... *alasan


p/s : tengah aim mau beli rak putih ikea pulak!
.

9 comments:

munna said...

tak pernah lagi ke IKEA....teringin dah ni nak kesana

ibuhebat said...

rindunya ikea. dah lama tak ke sana.

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

miss meatball ikea so much, jam jam rucsh tu mmg traedmark pengemar ikea, semua bilik kat umah linda pakai jam tu..:)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah2 sakan soping, sama la bunga dengan kita punyer, tapi kita punyer warn apink + kuning....para tu pun sama cuma kita punyer warna merah....

mMoOnN aAlLeEaA said...

samalah rak pinggan tu k. hehehe.

Aleyn said...

Baru lepas masuk Ikea..tp x shopping ...tupang lalu nak ke Curve jerk..hehee

Nad @ MamaZakwan said...

giler sket tau kalu gi ikea ni..
mede yang takde list pun mesti terkaut sama, hahahaha!!!
ate,
tgk harga bawah rm10, amik, amik..
klau dah 5-6 barang, jadik rm60-rm70
balik umah baru perasan, menda tu takde guna pun, ahah!

kite lagi la..carik bekas garam
sedangkan ada jek kat giant ke, kedai plastik 2ringgit ke..
tapi nak gak cari kat ikea, haha!
alasan!! =p

tp ikea mmg best! xjemu!

p.s :brg opis pun cari kt ikea? hebat! =p

Masya said...

BANYAKNYA BORONG.. X PERNAH SAMAPI IKEA HUHUHUHUHU....

mama_umar_maryam said...

samelahh..yg beli 2 taon lepas pon ade yg xtergantung lagi..huhu