Kalau Kereta tak guna SETAHUN boleh Gerak lagi tak???

.
.

hehehe.. kete dak hadif ni ha, dah dekat setahun kot tak bergerak... sejak dok umah tinggi ni lah... tapi masa dok umah Nilai pon jarang-jarang kot naik kete ni.. sebab masa tu hadif tak reti nak bawak sendiri lagi.. mak pak la kena control kan kete tu...tu yang malas tu.. huhuhu..

last week aku terajin pulak nak mengecas kete nih. apa lagi, suke la dak hadif tu... tambah pulak die dah pandai masuk gear tekan minyak sendiri... tapi main dalam umah je la... mak malas nak pegi taman.. nak kena naik turun lift lagi. huhuhu... tapi bateri cepat kong betui.. sekejab je main dah habis bateri... malas pulak nak mengecas, alamat berdebu lagi ler kat situ.. huhuhu...


info : kete ni beli kat kedai mainan borong area chow kit... beli sempena besday hadif ke 2 tahun... masa tu harga RM270.. aku tengok kat alamanda sejibik sejibon dekat RM800... pengsan... huhuhu


.

9 comments:

eima said...

mmg la klu lama tak cas die nye bateri kong...sama kes ngan 2 biji motosikal fahim tu...hahahahah

aku masih lagi dok berangan nk beli keta ni .. tp ttp tak mau pelik betui itu budak .....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis punyer motor pun dah lama tak gerak, sejak dah besaq ni dia tak mau naik...balik ni kena try gak la takut tiba2 tak leh pakai plak

Nad @ MamaZakwanNayli said...

oooo, ada, ada dulu kay kasiktau pasal kedai ni

oo, beli kat chow kit ek
murah btoi kan?

Nad @ MamaZakwanNayli said...

eh kay, juai balik pun laku ni..
hehehe..siap dapat lebih lagik, hehe

bunga_rose said...

sayangnye... rugi la tak guna.. lawo kete tu

|| NaFiRaa || said...

wahhhh..kecik2 dah bawa kete sendirik..hehehe

Puteri Satu said...

Harga kedai chokit sama harga kedai kat Nilai 1 kay... husband akak beli kat situ jek... klu yang kecik cam ni boleh dapat RM240 jek kat kedai Nilai 1 tu... klu yang kapasiti 45kg muatan boleh muat berdua cam Aqilah punya tu.. RM340 sajork... kat kedai mainan tempat lain harga memang lebih mahal...

Puteri Satu said...

Harga kedai chokit sama harga kedai kat Nilai 1 kay... husband akak beli kat situ jek... klu yang kecik cam ni boleh dapat RM240 jek kat kedai Nilai 1 tu... klu yang kapasiti 45kg muatan boleh muat berdua cam Aqilah punya tu.. RM340 sajork... kat kedai mainan tempat lain harga memang lebih mahal...

deelira@deeliraz said...

pinjam leh x hadif? hehe..