USS Trip | HALAL Food di USS Singapore

 .
.
Tak susah nak cari Halal Food kat dalam USS nih.. ada la 2-3 restoran yang menjual food halal.. pagi tu weols sebelum naik flight sempat makan biskut n roti sajok buat alas perut... masa kat Vivo City before naik train ke Pulau Sentosa ingatkan nak singgah makan dulu.. tapi tak menyabar nak sampai USS punya pasal.. sanggup tahan la lapau tu... huhuhu

sampai USS pulak, sibuk dok kejar nak naik Transformer Ride. so kena tahan lapau lagi sekali.. hahahah.. lepas naik ride tu baru la weolls pi cari makan... kira makan utk sarapan + lunch skali.. huhuhu.. perut memang laparrrr giler, tapi kaki n badan dah penat berjalan.. so makan takat untuk isi perut sajok! food tu sedap ke tidak telan je la.. huhuhu..

kami makan dekat zon Madagascar - Wildly Delicious Food

 see... ada tanda HALAL Singapore di situ.. so takde la ragu² nak makan....


 konsep restoran ni macam dalam gua... takde orang pon so leh pilih port mana yang kami suka... hahaha.. maybe sebab time tu baru kui 12 tengahari, so orang tak lunch lagi...


 dah tekak melayu kan? so harus cari nasik lauk ayam jugak! set ni harga SGD13.50 rasanya.. klu convert lebih kurang dalam RM35 belum masuk air lagi.. huhuhu.. air aku share ngan adik ipar.. haha.. jimat seh..  milo ais je dah RM7 kot!


 aku amik set lunch for kid untuk hadif harga SGD 9.50 rasanya... bila convert jadi la RM25 camtu... beli sebab nak bekas ni jer.. huhuuh...


isi dalam bekas tu.. nugget + fries + air kotak


lepas abis lunch bergambo kat sini.. sbelah tu ada kincir air, tapi takde ruang nak begambo depan tu.. sempit sangat... sipi-sipi jadilah.. huhuhu


Tips : Kalau korang datang sini, boleh jer bawak bekal sendiri.. boleh jimat duit banyak gilerr. kalau family besar lagi la banyak belanja.. food memahal belaka... bawak la roti ke, nasi goreng ke... hehehe.. sebab masa weolls pegi tu dorang tak check pon beg! huhuhuh...

.

2 comments:

eima said...

pk byk kali dah ni ... brape ek habis trip ko ni yang oi

MRS. K said...

Minggu depan la ek aku buat entry Bajet. Huhu