Placenta dalam Kosmetik adalah Haram!!!

.
.
sape ade tengok Ejen Halal @ tv Alhijrah malam tadi????? aku dok cari² jugak kot ade video rancangan malam tadi.. tapi tak jumpe pulak.. klu tak leh share kat sini.....

pinjam sat status FB kawan.....

so, kalau sesape yang dah tengok rancangan tu, harap dapat pencerahan la yer... aku malas nak komen panjang², dah terang lagi nyata... klu tak 'nampak' lagi, boleh jer call JAKIM terus.. nah ni aku kasi nombor...

BAHAGIAN HAB HALAL
Telefon : 03-83150200


p/s : sebagai penjual patutnya bertanggungjawab check dulu halal haram barang tu! then baru leh jual kat orang!!! ni takat copy paste je dari blog lain cakap halal... sendiri mau pikir la.. uri??? yukks...

.

10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

check dulu baru ckp kannn..

eima said...
This comment has been removed by the author.
GreenJade said...

itu ler..sll nye plasenta ni mmg bekesan utk moist kan kulit.

eiii gegeli tekak jap. bkn uri baby orang jer..uri binatang pun dorang gunapakai le sis..nk cantik pun kena hati2 dgn kosmetik kt pasaran nowdays kan..?

Chekgu Azrine said...

tak tengokla..nasib jarang guna alatan kosmetik pelik2 ni..yg branded2 pun tak..guna safi jek...

Qhaifa Nur said...

rupanya ada benda yang mereka campur patut cepat berkesan...habis muka

Nad @ MamaZN said...

sape la yg jual tu gamaknye ye...
takmo terima nasehat plak tu
dah terang lagi nyata dah ni
hehhe

::NureeN:: said...

heboh kan bab ni sejak kebelakangan ni...

Ayuraza said...

tak pakai lagi dah was2 sebenarnya,
tapi ader jugak yang menegakkan benda2 shubhah,hehe :) mana article tu, nak gak tunjuk kat org tu..ekekkee :P

tak kesah la uri orang ke, baby ke, mak ke..yang ptg uri..ieeee..tak sanggup den..

.::Lynn::. said...

bab lawa je, terus buta semua... hihihi

mama_umar_maryam said...

tepek bedak sejuk je sonang,heheeh