Baju Raya tak Jadi!

.
.
ni la padah klu anta 'baju raya' awal sangat kat tailor... huhuhu... dah selamat pakai hokey!! sebelum puasa haku dah rasmi dulu.. huhuhu....

last week ada 2 wedding untuk attend. satu sepupu hubby, satu lagi bff hubby.. so peningggg la nak pikir baju ape nak pakai... nak la pakai hat baru skit.. baru ada feel nak pegi tengok orang kawin! #bajet orang nak tengok kau sangat la khen??? muahahaha.....

pastu teringat ada 2 lai baju baru lam gobok. selai tu dah lama dapat dari tailor tapi tak pakai sebab takde tudung... ingat nak tunggu pakai raya.. tapi tak tahan godaan dow... hari jumaat lepas pegi pasa tani terus rembat tudung syria... jadi la.. nak pegi paridah, ekonomi tak bape nak stabil.. ngehngeh....

baju raya tak jadi 1 - pakai masa wedding sepupu hubby. kain beli kat jakel.


baju raya tak jadi 2 - baru dapat dari tailor.. terus pakai masa wedding kawan hubby. kain beli kat tee wah the mines....

tapi takpe, haitu masa pegi Wet World Shah Alam, sempat singgah Jakel sana... mulanya just nak cuci mata, tapi terembat 2 lai kain ko... dah anta tailor, siap masa bulan puasa nanti.. so boleh la simpan buat baju raya ke 2, ke 3.. baju raya hari pertama cam biasa, harus beli baju siap yang liplapliplap.. ngehngeh...

sale~


kain aku yang jalur² tuh.. lagi selai kaler ijau!!


tudung HAJRA bukan FAREEDA... harga dia murah sikit dari paridah yer.. murah dalam 30 hinggit camtu... kaler pon nice!!


*belum jumpa tema baju raya lagi..... argggghhhhhh....

.

14 comments:

Chekgu Azrine said...

kami tema hijau..mak buyung kena bawak insap sikit..takblh nak lelebih sangat raya tahun ni..hehehe..rugi wat bebanyak..

eima said...

ptt la aku tgk ramai pakai keronsang cam lain je dr paridah rupenye hajra...o0o .....

bj raya aku br selai .. nk buat idak dah kot ..entah la

MRS. K said...

eima ~ bukan hajra jer.. ade banyak lagi kot design camni..

mama aleen said...

tudung syria tu cantik gak la..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

hahahaha tak sempat nak raya..jadi apa lagi beli je yang lain..masih banyak masa lagi nie...

bunga_rose said...

betul manje, aku tgk kat kiosk2 kat giant pun ada jual tudung ala2 fareeda tu..

aku baru siap selai baju raye weh.. tailor takmo amik dah.. tak dan katanya huwaaaa

mama_umar_maryam said...

heheh,samelah..xblh ade bj baru kt lemari tu,xsmpt rayee, lawo tdung yg gmbr 1st tu ;)

|| NaFiRaa || said...

belom ade baju raya jugak~ huhuhu

@e_da said...

gojesss... huhu tak tau nak pakai baju apa raya ni... perut membukit.. huhuhu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahah, sama lol..
bajet mau wat raye, tp dh alang2 siap awal ngetest ler dulu..
wat masuk miting skali..
tape, raye nnti org tatau dh pakai.. hahahha..
takpun kena beli lg .. ;-p *alasan*

nn lylyn said...

saya belum lg beli baju raye =) nak beli dah siap je nnti

Nad @ MamaZN said...

kate nk tema kunin....=p

Bionic women said...

kita pun dah terembat baju raya ni..
nak beli kain, fenin nak cari tailor, baju raya 2 helai tu dah hancus tailor buat..huhuhu

Ardini Humaira said...

dni ritu tempah 4 lai baju versi makbuyung... tatau la ni cane.. ingat 2 lai nak pakai p keje, 2 lai wat raya. in case boring baju sama, rasanya baham skali baju raya haha