Percutian Musim Sejuk | Cameron Highlands DAY 1

.
.
musim sejukkkk la sangatttt kan??? muahahaha... tapi masa weolls pegi memang kat cameron tengah hujan pon.. sojukkkkk!!!


hari Ahad baru ni, family kecik aku sempat terjah CH sana. gerak dari kampung mak aku dalam kui 4 petang... dalam kete pulak penuh dengan buah rambutan, durian, petai bagai... dengan basikal hadif yang baru beli kat kampung lagi... muahahaha... memang padat kete aku.... kami naik CH dari Simpang Pulai. dah kata dari Tepeng kan?
.
 merasa buah² ni melancong kat CH dulu. muahahaha...


kami sampai di Cameron Highlands dalam kui 6 petang camtu... kami sewa hotel kat area pekan Brinchang sana.. so otw tu singgah dulu kedai² tepi jalan beli jagung rebus kasi panas perut... sejukkk weh.. baru lepas hujan time tu...

belikan hadif benda alah ni yang letak kat telinga tu...

lepas tu singgah S'Corner Central Market dekat Kea Farm kejab.. tempat baru nih.. dulu aku pegi takde lagi.. tapi masa kami sampai semua kedai dah tutup pon. tinggal tea house je yang bukak... huhuhu...

 pekena teh panas kat sini n beli stoberi sebab hadif teringin nak makan... tapi baru rasa sikit terus buang.... tak sedap katanya.. huhuhu...



lepas tu baru bergerak ke Hotel bajet kami... RM68 sajok! duk hotel murah² sudah.. sampai CH pon dah kui 6 petang... jangan membazir di situ.. ngeeee~

.

6 comments:

Bionic women said...

tulah ler, org kata memang selalu ujan kat cameron sekrang...

:: Mrs.Eady :: said...

wow..lame tak jejak cameron!

Ardini Humaira said...

bestnye g cameron!:D

eima said...

wahhh janji leh tido ngan mandi air panas sudah cukup...

Chekgu Azrine said...

lawa baju??mcm beli kat thepoplook..

~aSHa~ said...

maknye nampak bulat dah skit