Tertunai Hasrat Di hati~

.
.
haitu kan masa pegi berkelah kat wetlands, balik tu si hadif sibuk mintak nak basikal sebab die tengok anak cik lynn masing² ada beskal...hari² kot dok berzikir kat tinge mak die mintak beskal... dah la time tu ayah die outstesen.. jenuh cakap tunggu ayah balik baru beli sesame..... *oh, ayah hadif keluar daerah lagi... pegi kelate sana.. harap² before puasa dah balik.. sobsob...

bila hubby dah balik, time tu weolls nak balik kampung aku.. lepas balik kampung tu la kami cuti² Cameron Highlands... ehhehe..hubby cakap die penah survey harga basikal budak kat kampung.. murah katanya... so kita beli kat kampung sajok! jangan tak tau, basikal ni kami bawak naik CH hokey.. ngehngeh...


beli basikal ni kat kedai apek cino sajok....


aku minat kaler putih ni... tapi hubby suke kaler merah itam tu.. nak sama kaler dengan moto die.. huh!! 

hadif dah boleh kayuh bulat.. takde la sekat².. tapi takat main dalam umah je la.. tu die bosan kot balik² pusing kat sofa n meja makan sajok.. huhuhu.. dah boring naik, terpinggir la basikal kat tepi dinding..... nanti la sayang ek, bila ibu free kite main basikal kat taman.... bukan aku tanak bawak die main kat taman, tapi susah la umah atas langit ni... kang kena usung basikal masuk lif.. bila dah x nak main, kena basuh tayar die pulak baru boleh masuk lam umah.. banyak keje la.. huhuhu... #dasarmakpemalas...

eh, cer korang teka bape RM harga basikal hadif tu... sape betui aku kasi fm Cameron tuh!

.

13 comments:

Bionic women said...

basikal tu rege rm120 atau rm150
hehehhee...
cantik a yang putih tu

QaSeH KiTa said...

hi salam perkenalan.. bestnya dia dapat basikal baru..:)
lama saya tak singgah sini.. dulu blog ni salah satu blog yg akan saya singgah baca:)

munna said...

cantik basikal Hadif..... kak munna teka RM180

ujee said...

rm150

eima said...

aku beli kat fahim RM 89 harga ko beli RM 85 sudah la

bunga_rose said...

RM90? ahahhah...

lawo kaler putih tu weh...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Rm90?

Nad @ MamaZN said...

rm100 tepat2 kot =p

Pn. Zana said...

rm110 kot ..hehe

Me said...

RM 60 sajork kot..hehehe..

Chekgu Azrine said...

RM80 kot..hehehe

eyeyou said...

murah punya pasal..rm 55..cincai laaa..apek tu kasi rm50!!

:: Mrs.Eady :: said...

murah nyer!!