Jom Sambung Kisah Raya lagi~

.
.
masih lagi kisah beraya di Pendang, Kedah... 

masa tengah beraya kat umah sedara tuh, dalam kui 1 petang pakjang (adik mak aku) called. die siap pesan jangan makan nasik kat umah orang lain.. pakjang cakap die dah siap masak dah untuk lunch.. huhuhu... so, setiap umah kami stay dalam 30 minit jer.. banyak lagi umah nak pegi sebelum singgah umah pak jang...

tapi biasa la. klu mak-mak kita ni berkumpul dengan sedara-mara dia, tau-tau je la kan?? dalam kui 4 petang baru la kami sampai umah pak jang... huhhu.. lambat betui kami lunch.. tapi ada satu umah tu depa hidang bihun sup.. so tak lapar sangat la perut nih smentara nak tunggu makan nasik. oleh sebab banyak sangat umah yang kami singgah, kami siap pesan kat tuan umah takyah hidang pape.. datang nak melawat jer.. huhuhu...


ni 1st time aku sampai umah pak jang... teruk betui aku ni kan? nampak sangat jaranggggggggggg balik kampung mak aku... kuikuikui.....


sampai jer, memang dah ade makanan terhidang kat meja.. port kat luar ni untuk kaum bapak-bapak.

umah pakjang aku ni best tau.. depan umah ada tali air/parit tuh.. tepi tali air tu ada pondok lepak.. dekat ngan bendang.... best betui. angin pon banyak... suka betui aku dengan kawasan umah camni...


port ni plak untuk mak-mak melepak... sesat sorang kaum bapak kat situ.. kekekee
 .
 yang terhidang.... masakan melayu memang terbaik.... nyumnyum........


tapi aku kan tak makan ulam², sayur mayur... tengok je la... huhuhuh


sangat la mabelessss........ merembes ayaq liuq...


kawan² hadif sepanjang berada di Kedah... pakcik Afif dan makcu Jiha.... rajin depa layan hadif.. sikit² nak cium... macam baby pulak si hadif ni asik kena cium sokmo... hehehe....


syokkk la raya kat Kedah.. raya taon-taon depan nak raya kat sini lagi lah! InsyaAllah...


Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

eima said...

org kedah mmg jenis suka jamu org mkn ...aku terliur tgk jantung pisang tu

SyaNa said...

kt gurun tu pn sedara aku hidang nasi
raya pertama da hidang nasi
so tal la rindu nk mkn nasi kan

lauk dorg mmg sepoi ulam2 tapi best gile kan

:: Mrs.Eady :: said...

TERLIUR!

Ena said...

adeiii..

terliur tgk jantung pisang tu.. memg berhantu klo nampak jantung pisang.. terus kecor air liur.. adoiyaiii..

Nad @ MamaZN said...

wa....!!!!
jantung pisang..!!!!
kerang rebus..!!!
sambal tumis petai..!!!
sedapppppnyeeee!!

cam nk ikut beraya la tahun2 depan nnt, haha! =p

::NureeN:: said...

klau anak nureen tgk baju yg mrs k pakai ni sure dia panggil rainbow hehehe

UNAI said...

tahun lepas lagi best... maknjang buat nasi tomato... :)

jom raya sini lagi taon depan!

Nana said...

pergh tu dia raya makan nasi sedap lak tu ikan kering masak sambal tu ikan apa dah tu

Chekgu Azrine said...

berseri je u pkai bju kaler ni..:)