Kuih Raya

.
.
seperti biasa cam taon² lepas jugak, kuih raya adalah kuih beli aka tunjuk sajok yang mampu... mak takde oven noks, cane nak membakar???? :b

hari ni dah dapat pon kuih yang aku order.. aku order kuih bangkit santan. bangkit gula merah dan biskut milo sajok... semua sekali dalam 7 balang aku order... 

biskut milo (2) - untuk makan kat rumah sebab hadif suka. sedap.
kuih bangkit santan (3) - untuk umah, mak aku dan pengasuh hadif
kuih bangkit gula merah (2) - untuk mak mertua n makteh hubby


dan aku order maruku ni jugak... sedap sangattt rasa dia.. beli 5 paket. yang ni untuk bagi kat mak mertua dan makteh hubby.. kena bagi kuih kat makteh hubby ni coz aku selalu pi menumpang berbuka kat umah die.. huhuhu.. dah kata hubby slalu outstation kan? berbuka sorang² tak best.. huhuhu...

total beli kuih dan maruku saja dekat RM150. belum masuk tukar duit untuk budak² beraya lagi.. bayar duit kat tukang jahit lagi... duit beli produk kesihatan untuk cantik di pagi raya lagi.. adeh... pengsan gini~

so far, semua dah setel.. Alhamdulillah.... jom rebut pahala 10 hari terakhir Ramadhan pulak!

.

6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kerepek semua dah setel..tinggal kuih raya je..

CikLily Putih said...

bestnya kuih raya.. nampak cam sedap je

Chekgu Azrine said...

tak beli bnyk sangat kuih raya tahun ni..mak mentua pun dah takde..huhu

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Ala..nak update jugak lah kuih raya kita..hehahahha

eima said...

wahhh dah ade kuih raya ...aku satu pun tak beli lagi ..sebuk ngan misi yg tak sudah tu ... hahaha

@e_da said...

wah dah siap kan.. senang.. sy pun membeli.. ada gak yg mak buatkan.. hihi