Resepi Murtabak Maggi

.
.
memandangkan ade yang request resepi Murtabak Maggi nih, meh aku nak tempek kat sini...aku buat ni pon sebab takde bahan dah nak masak kat umah.. huhuhu.. stok abis daaa. yang tinggal ayam seketul jerk. muahahah... nak kena pegi pasar nih!


kalau korang google, memang banyak resepi nih.. siap bubuh cheese bagai... tapi ni versi aku la ek.. sempoi jerk.. mana bahan yang ade je la..

Bahan-bahan :
.
1 maggi kari (dicelur dan ditapis)
1 peket perisa kari
2 biji telur
Bawang besar dipotong dadu
Bawang putih dipotong dadu
Cili Merah/cili padi
daun sup
sedikit garam

untuk inti dia, korang leh guna kreativiti sendiri.. boleh letak ayam, daging, udang, etc. aku letak ayam dan sosej.
.

Cara-cara

 .
1. Celur dulu maggi tu, then tapis.  
.
2. goreng isi ayam, sosej dan bawang.
.
3. Pukul telur dalam mangkuk.
.
4. Campur semua bahan dalam mangkuk berisi telur tadi. letak perasa kari. GAUL semua sekali..
.
5. Panaskan kuali dan masukkan sedikit minyak. 
.
6. Goreng macam biasa.. ikut la saiz ape korang nak buat.. bujur? bulat? empat segi? hehehe... 

.
Selamat Mencuba!!


Murtabak Maggi Sempoi....

.

8 comments:

eima said...

cam ne inti tu leh ade dlm megi tu .... ke bila campur kite tuang atas kuali die terus jd cam dlm gambo kot tu ???
aku konpius ni ...

MRS. K said...

campur semua bahan termasuk isi tu dalam mangkuk telur tu.. gaul semua... then baru goreng

@e_da said...

wah boleh cuba ni.. good info sharing

♥mama eza♥ said...

boleh cuba neh..huhu..br smlm nmpk kat bazar...

maszmadi said...

nak cuba nak cuba!!! mesti hubby suka coz ala2 murtabak kan.. hehe

kayyana said...

yeay.. bleh try lah gini

Mrs. Mel said...

tetiba rasa nak sekarang pukul 5.30ptg uolls.. tak sabar nak try buat murtabak meggi ni.. tq kay for recipe..

Rohaya Yaacob said...

thNK sedap ye muratabak magie heeee