Cuti² Morib | BBQ time



sebelah malamnya pulak kami buat bbq. sehari sebelum tu aku dah siap beli sotong, ikan cencaru dan ayam kat pasar borong.. dah siap cuci dan perap ayam semalaman. petang lepas check in tu sempat terjah pekan Banting cari bahan² untuk masak esok pagi dan tengahari.. esok tu cadangnya lepas check out nak picnic kat Sepang Gold Coast pulak...oh, kami ade beli ikan jugak kat tepi² jalan area Morib tu.. ikan fresh tu....


 orang kuat bbq....


 budak² suker la dapat main.. riuh-rendah. tengok tu! ibu sibuk snap gambo tak sedar anak jatuh buai.. huhuhu...


 siap pasang khemah bagai... khemah ni untuk pasang masa picnic kat Sepang Gold Coast esoknya...


 suke la hadif tu ramai kawan....


 dah siap masak jom kite makan!!!


dan antara haiwan yang telah dikorbankan :~
 
 cencaru sumbat.. siap beriben tu... hehehehe


 sotong!


 kerang


ayam


tak tau ape nama ikan ni.. beli kat kedai ikan tepi jalan... fresh lagi.. rasa manis dan sangat sedap.. harga dia 2 ekor RM60 kot! 

sekali-sekala aktiviti macam ni memang best! lagi pun ni first time aku bercuti macam ni dengan family belah hubby... selalunya pegi holiday ngan family aku je kan? makcik² hubby pon dah sibuk suh aku carikan tempat lain untuk holiday lagi.. huhuhu...


6 comments:

Chekgu Azrine said...

memang happening!!

::EIDA:: said...

Yummmyyyyyyyyy

Nad @ MamaZN said...

Cameron la pasni..tggu siap renovate :)

Nieyl said...

best nyer..:)

Qhaifa Nur said...

seronok BBQ beramai-ramai....

syariza09 said...

sronok sronok...mesti pasni jd kesayangan makcik2