3 Menu

.
.
wokeh.. haini nak tayang gambar makan pulops.. ni semua yang aku masak la eh.. sempoi² je la.. asal sedap di tekak. ye dak? kalau dlu kekadang je dapur aku berasap, but now tiap² hari aku masak. sebabnye aku n lakiku buat bisnes kecik² skang nih... tiap² malam kena masak untuk 50 orang makan.. yang penting kedai yang kitorang anta makanan tu bayar cash.. huhuhu... satu pengalaman buat aku.. kalau tidak, asal nak buat makan² hari raya kat umah kena import mak mertua. but now bila dah seminggu buat bisnes nih, dah jadi konfiden untuk masak bagi orang makan. hewhew... Alhamdulillah.. rezeki Allah bagi.. duit bisnes boleh la buat tambahan ape yang patut dan beli idaman hati... :-)
.
kembali pada tajuk... meh aku nak tunjuk ape yang boleh masak dengan berbekalkan kacang panjang, carrot dan daging... ada 3 menu kat sini... tapi ni aku masak sebelum aku start bisnes la ek.. sempoi² je pong...



paprik daging



daging goreng kunyit



daging masak kicap

so dalam 3 hari tu pusing² masak itu je ler sampai abis bahan... kekekek....

alang² dah tempek gambo food, nak jugak tempek menu lain jugek...

 
sambal teloq


 
telur goreng curah kicap jer.. makan nasik panas² pun terangkat!


serawa durian..


 
buah betik makan dengan kuah rojak mak bee... sedapppppp!!

~ Alhamdulillah ~

Published with Blogger-droid v2.0.9

7 comments:

Nieyl said...

tapi kan sis...btl la...kekadang kan..pusing2 benda yg same aje kan..itu yg kekadang tuh nieyl p makan kat luar...hehe~ xpun..kdg2 masak mee..bihun...atau nasi goreng aje..hahaha~

SyaNa said...

wah da ade bisnes katering ek
tahniah :-)

serawa durian tu sgt la gojesss

Nad @ MamaZN said...

Hebat! Bleh wat katering

Daging black pepper pun bleh tu.. =)

LizHairi said...

tengok gambar pun dah telan2 air liur nie....

*SiRibenMerah said...

alhamdulilah.. sedapnya~

Jue a.k.a Ibu 2F said...

nampak mcm sedap..
buat ketering ye..
pasni bolehlah tempahkan...

Haslinda said...

wuih bestnya..klu ada peluang kt penang ni camni nak jgk la buat biz camni..alang2 dah mmg suka masak..even tk a sedap mana..:)