Hanya RM78 - 2D/1N di Tiara Beach Resort, Port Dickson

.
.
memandangkan aku masih lagi dalam mood cuti² Port Dickson, meh nak up satu deal yang beshhh nih hehehe... ade pakej penginapan murah uolls... murah giler kot kalau nak compare dengan harga kat luar sana..


 

Highlights

  • Up to SIX people can stay in Tiara Beach Resort's Family Studio (Open concept)
  • Ideal place for the whole family to have an enjoyable, safe and fun seaside vacation with top class facilities for corporate and private functions
  • Tiara Beach Resort an `inland sea resort' spread over 23 acres is the biggest man-made beach in Malaysia
  • Water Theme Park, Covered parking, Jogging track, restaurant, cafe, 24 hour security, sauna, games, kids care centre
  • Available only for weekdays! (Mon. – Thurs) excluding weekends, public & school holidays. tapi untuk weekdays je la.. hehehe... ye la, kalau hari cuti lain pulak harganye..
  • Buy multiple vouchers to extend your stay or have 2 units on the same day!
  • Tenant to clean up resort room after use. Otherwise, additional charge of RM50 for house-keeping shall be imposed
  • Breakfast is not included
  • Excludes theme park entrance fees (buy ticket separately at counter)
  • Resorts are privately owned & not under TBR Management.

so, cane????? berminat???? boleh kot amik cuti sehari dua untuk grab deal ni, ye dak? heheheh... tapi make sure korang baca bebetui T&C die yer... klik SINI untuk info lanjut hokey!!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Penginapan 2 hari 1 malam di Apartment 2 bilik Tiara Beach Resort, PD

 .
.
aku memang dah lama planning nak stay kat sini. teruja dengan swimming pool yang dikatakan terbesar kat Mesia tu. hehehe... tapi dulu kan aku dok Nilai. so macam tak berbaloi kot nak bermalam kat PD tu.. Nilai-PD bape lama sangat perjalanan kan?

akhirnya sampai gak hajat aku tuh.. adik aku kan kawin orang Batu Pahat. so, balik dari BP tu harus la penat bagaikan? mak ayah + sedara mara jauh lagi perjalanan depa nak ke Perak nun.. jadinya before aku book bilik, aku call mak aku dulu tanya okey ke nak check in kat PD dulu? mak aku cakap okey.. so, henjutttttt....

mencabar jugak nak cari bilik kosong nih! tambah pulak hari krismas + cuti sekolah kan? memang fully booked manjang.. jenuh aku cari kat mudah, blog bagai.. semua penuh ko! nak book terus dari hotel cam tak mampooo pulak! mahaiii giler kot!! aku siap buat list lagi.. call satu-satu owner tiara tu.. akhirnya dapat jugak apartment 2 bilik! legaaa....

sakan aku mandi tau! slide biru tu aku naik sekali, slide kuning untuk kanak² pon aku naik.. kahkahkah. tapi sekali jek la sebab kat atas tu boleh plak kaki aku krem.. cissss... tapi yang tak bestnye klorin die kuatttt sangat ahh!


time ni dah tengahari.. semua orang dah naik bilik. sambung belah petang pulak!


gambo bilik aku tak snap lah! tak sempat aku nak tangkap gambo pon coz dah ramai² kan? sampai jek terus alih meja makan, kerusi ke tepi dinding.. so, jimat ruang di situ. kata pon ramaiiiii... tido pon berselerak.. penuh ruang tamu. .. kekekek... ni aku google jek.. lebih kurang gini jugak apartment yang aku sewa tuh!

ni master bed! atttach skali ngan bilik air


lebih kurang gini la apartment aku sewa tu... perabot pon sama patern.. huhuhu... 

aku dapat sewa RM280. itu pon lepas mintak kurang.. huhuhu.. eceli, officer aku pon ada gak apartment kat sini.. tapi die punya dah penuh la.. murah giler kot die amik! tak kira cuti umum ke, cuti skolah ke same je rate.. RM150. murah kan?

sape rasa nak try sewa apartment kat TBR nih leh contact En. Mazlan 0192881828. baikk tau cik Mazlan nih. very nice person! kalau hari biasa aku tak sure pulak berapa die caj.. korang call sendiri la yer tanya.. heheeh...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cuti² Tiara Beach Resort Port Dickson

.
.

esok la update pasal cuti-cuti TBR (bukan taman bunga raya) ahaks... lama² peram pon tak syiokk jugak! ngeeee~


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom join FRIENDSHIP GIVEAWAY!

.
.
Just tolong promotekan giveaway nih.. sila join secara berjemaah.. dah la hadiah best, cara nak join pon sonang giles... just follow dan tinggalkan komen kat belog Teacher Azimah. klik SINI untuk join yer... tq uolls...


1) set lengkap buku 'bacalah anakku'


2) yellow meal box from wyeth


3) Lex Bath Towel (WHITE) from wyeth. sgt lembut sesuai untuk anak anda :D


4) Lex Bath Towel (BLUE) from wyeth. sgt lembut sesuai untuk anak anda :D
 

5) creative play book volume 1 and 3 from wyeth
 

6) 2 VCD of wordworld and 4 pieces of upin ipin car sticker from wyeth
 

7) 1 blue face towel from wyeth
 
 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Restoran Asam Pedas Bangi

.
.
Gud Morning....... dan selamat kembali bekerja.....
best betui bulan Jan-Feb ni yek.. cuti manjanggggg....... heaven!

just nak update aktiviti cuti sabtu-ahad baru ni.. ngeeeee~


 Sabtu, 28 Jan 2012

 ada acara makan-makan-makan dan makan sampai lebam kat umah makteh hubby di Sungai Merab sana.. ade besday party sepupu dak hadif, si alesya omeii.... menu haitu adalah mee kari. nasik berlaukkan masak lemak lidah lembu pon ado.. tapi haku tak berani nak makan even depa dok kata rasa cam daging ja lidah tu! huhuhu...


 budak paling hepy bila pi umah Nekteh dia sebab ramaiiiiiii kawan...


 besday girl - Hepy 1st Besday Putry Alessya Miazara!


 dengan pak sedara paling kecik... ngehngeh...


 kami lepak umah makteh sampai malam... kui 11 camtu baru balik.. incik suami nak tengok bola pulak... ramai² camni syok la layan bola, ye dak? lagi pon ramai peminat liverpool nih! Liverpool vs MU. Liver menang! yeyehhh!


 pas abih bola, sibuk nak main ber ps pulak... layan kan je la~


Ahad, 29 Jan 2012

ikut hubby pi wedding membe die kat Ulu Langat, area Sungai Congkak tu... nasib jalan tak jam.. kat situ kan kadang boleh tahan gak jam die... orang laki ni kan, bile jumpe kawan² die, leh tahan jugak borak yek? kalau kite tak bagi hint, alamat sampai ke malam kot dok bergosip!!! antara gosip die ofkos pasal bola coz malam tadi kan ada game Liver vs MU. so sape geng MU tu kena tahan telinga jadi bahannnn la.. muahahaha...


 oh, saya pakai Fareeda bawuuu~ harus lah gambo besau gabak! hahaha


hubby n the gang! kawan² masa skolah menengah. sian cik somi aku snap sipi² je.. perut je nampak lebih... kekekeke...

balik dari kenduri tu terus gerak ke Bangi... coz dari pagi lagi aku dok berzikir kat telinga laki aku nak makan asam pedas. huhuhu.. peliks tau sebab aku ni bukan penggemar asam pedas.. setaon sekali pon susah aku nak makan asam pedas ni.. tetiba semalam tekak ni nak makan! so, otw tu gigih la google kat henpon kat mana ada jual asam pedas area Bangi...

jumpa pon satu kedai nih. sederet dengan Fareeda Bangi jugak.. hehehehe....


layan jugak asam pedas die tapi pedasssss giler kot!!! kuah die sedappp hokey! memang terasa assam die. tapi tak sesedap asam pedas yang aku makan kat Melaka depan kapal besar tuh! terbaikkkk dengan ikan freshhh giler kot!


p/s : sape tau kat mana ada asam pedas terbaiikkk kat area Bangi/Kajang/Putrajaya ni hello-hello lah!

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

oh Abe Sufian! tapi nak abe Syahran jugak!!!

.
.

hahahaha... kalau dah kemaruk tu kan??? harus ku cari novel die jugak-jugak!! dulu masa mula² tengok drama Gemersik Kalbu, tak bape minat sangat! tapi abe sufian yang chicky tu nampak kiuttt sangat... so, dah melekat.. kekeke... sebab Bicara Hati tu lambat sangat nak habis, kata pon seminggu sekali je cite die kat tv kan? aku ni kurang sabar sikit.. so, baik la aku khatam kan dulu novel die.. muahahha...

nasib izan ada novel dia.. pinjam je la.. jimatttt duit banyak tak yah beli.. kekekeke... macih izan.. nanti aku nak pinjam lagi novel-novel-novel ko yang belambakkkk tu yerk.. tapi takmo la cite Hj. Hariz tu.. hehehehe...


so, aktiviti weekend adalah mengulit novel sambil baring² atas katil gitew.... tak yah pegi bejalan pon i rela you.. #padahal elaun jenjalan dah abis. muahahaha....

sesape nak pinjam novel ni, sila kontek izan yer! taktau bape RM die caj sehari, yang pasti aku pinjam FREE. hahahaha...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Yusry ♥ Lisa Surihani kawin kat Sebelah Umah aku jerk!

.
.
.
okey. okey. sebelah rumah tu merujuk kepada Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). kekekekee... dari tingkap umah dah boleh nampak PICC nun atas bukit sana... dorang jemput tak warga Putrajaya ke majlis tu eh? muahahah... mesti ramai artis letup² datang nanti kan?

kad kahwin

 sempoiii giler kot kad kawin dorang.. takde la ikut tema² bagai.. simple sudah... macam ni la bagus. hikhik... takyah amik sponser liplap-liplap satu badan pon takpe.. lisa tu dah semulajadi suwiittt... ape pon, selamat pengantin baru for both of them :b

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gadjet untuk Hadif!

 .
.
dah lama niat nak beli gajet untuk incik hadif ni haa.... atleast, takde la nak berebut tv ngan ayah n ibu die.. yang ibu sibuk nak tengok drama air mata. ayah pulak time kui 10 malam ke atas memang nak tengok bola! dah tu, kalau anak jerrr yang konker tv, bila taon pulak turn mak ayah die, ye dak?

so, bulan lepas ayah hadif ade rezeki lebih sikit, ayah blanja anak-beranak pegi jalan² kat Aquaria dan beli gajet hadif  kat lowyat sana..


sengihhhhh jek bile dapat gajet bawu... terus tak sabar nak main!


 idok ler aku mampu beli ipad2, galaxy tab bagai untuk kasi anak aku buat main.. silap² time mengamuk die baling ke dinding!!!! tak sanggup amik risiko mak nak! beli cap taiwan sudahhh! aku dah download segala bagai jenis games, lagu² nasyid, alifbata, abc, 123.. semua ada... layan la sampai lebam...


brand Macsonic. saiz 7'. harga RM650. Android. ada wifi/3G

kalau korang pegi lowyat, tablet pc cap taiwan/korea ni belambak kat market.. dari harga RM200 sampai la 7/8 ratus.. pilih je mana menepati poket korang.. hehehe... mula² kami laki bini nak beli yang harga dalam 200 lebih jer. ye la, habuan budak umur 3 taon 2 bulan je yang nak main kan? tapi bila tengok kat kedai tu ramai yang komplen tab murah tu byk problem (lembab/bila touch pon tak gerak) so tak jadi la nak amik yang murah... keluar duit sikit asal puas hatiiiiiiiiiiiiiii.... so, beli la seperti dalam gambo tu...

dan yang penting, sekarang ayah dan ibu tak payah nak berebut tv lagi dengan dak hadif. miahahaha.... kekadang makpak pon sebuk mengendeng nak main angry bird kat dalam tab hadif tu.. hehehe.. tapi  kena tengok mood die jugak.. time nak share tu boleh la main same, time datang angin kedekut die tuh? boleh pulak die sound, 'ni hadif punye'. dah cane???


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makan² di Cowboy Place Port Dickson

 .
.
maaf la yer.. entry melompat².. tup² dah sampai ke PD. kekekek.. okey, balik dari Batu Pahat hari Ahad tu, kami terus check in Tiara Beach Resort PD. memang aku dah booking awal² apartment 2 bilik kat situ.. saje nak bawak mak ayah, adik badik n sedara bercuti kononnya... ye lah, penat kau bejalan jauh dari Johor tu kan?

esok tu lepas check out, kami terjah umah anak angkat parent aku kat PD jugak..  abg izani namanye.. ape ke nama taman tu tapi dekat dengan politeknik PD.. mula² bajet nak lunch kat umah die la tapi die baru pindah uolls.. pinggan mangkuk pon tak keluar dari kotak lagi.. hehehee...

then, abg zani n wife die bawak kami makan kat Cowboy Place ni ha... kami² yang datang ni ade la dalam 5 bijik kete.. entah bape die kena bayo.. huhuhu...


Cowboy Place.. Nasi Kukus Ayam Panggang...


kedai ni terletak kat sebelah PD Marina Resort yg besar tu.. nampak suram betui ye resort tu? eh, betui ke cite² seram yang bertebaran kat luar sana pasal resort tu???

Kedai ni berkonsepkan Cowboy lah, ofkos! dah nama pon Cowboy Place. ye dak?? pelayan² kat sini pon semua pakai topi ala-ala koboi gitew.......

 bagi aku nasi kukus die biasa² je kot! tak terasa sangat kukus die... maybe penarik kat sini ayam die yang dipanggang.. sos pon cam manis jer.. sup biasa² aja dong! harga dia RM5 sepinggan.. tapi kalau makan ramai², baik oder set.. lagi jimat!!
 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Taik Lalat Pemanis

.
.
ibu hadif kembali menggegarkan arena blogging lepas 5 hari becuti. bergegarrr sangat la kan? wakakaka... semalam mak cuti noks. demam+selsema+batuk. paling mak tak suke.... tak suke kalau selsema. ssrott srettt sedut hingus.. susah nau nak tidoq! kalau la orang tua cam kite ni pon seksa kalau time selsema, apetah lagi anak² kite yang kecik tu kan? kesian........

ok.. wedding makteh hadif belah johor dah setel ahad lepas.. semua berjalan lancar. aliran trafik pon menyebelahi kami.. takde jumpa jem pon sepanjang jalan nak ke Johor ari sabtu haitu. Alhamdulillah...

layan sat gambo pengantin bawu nih!


eh, eh? sejak bile makteh ade taik lalat kat tepi bibir tu? hahaha.. feeling tokti pulak. muahahaha...


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

D E M A M

.
.
Puas berjalan sakan cuti ni, malam tadi rasa nak demam pulak. Dah start batuk + berhingus bagai.. So haini x gi keje lerr. Huhuhu..

Pada yang bekerja, Hepy Working uolls.


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Penat yang Seronok!

Salam.

My parent, adik2 n sedara mara baru bertolak balik ke Perak tadi. Now umah sangaattt sunyi. Hubby n anak kua pi basuh kete. While me tgh begolek atas katil. Nak sambung tido.. Hehehe

Cuti2 kali ni sangat beshhh.. Dari Batu Pahat-Melaka-Port Dickson-Putrajaya. Memang berjalan sakan! Tapi penat. Tapi bestttt jugak sbb bercuti dengan family. Pendek kata penat yang best. Eh?

Ok. Mau qado tido. Ngehngeh..




Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

My Bra Bag

.
.

pergh... aku baru tau nih! maybe agak ketinggalan kot tapi AAK? miahahah... zaman sekarang! bra pon ade beg tau. senang nak bawak pi travelling.. sookaaa...! ada macam² patern beg pulak tuh.. memang merambang lah... tapi aku takde la sampai nak beli... pegi melancong pon leh kira ngan jari.. so, bukan satu keperluan di situ.. ahaks... ni aku share satu DEAL nih yang ade jual bra bag ni... sape ade cadangan nak beli leh usha. lagi pon lambat lagi nak expired deal tuh!

pretty bra bag for ladies 4
pretty bra bag for ladies 5
http://2.bp.blogspot.com/_HVP-KGIuA6s/TSrUUoNrkpI/AAAAAAAAGZk/IEFPfNorhN0/s1600/bra%2Bbag%2B%2Bcopy.jpg 
http://smartcanucks.ca/wp-content/uploads/2009/11/bra-bag-canada.jpg
images by google...
.
.
nyway, Selamat Bercutiiiiiiiii uoolssss...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Penyanyi Izwan Pilus meninggal Dunia

Harian Metro * myMetro shared the following link:

http://www.hmetro.com.my/articles/PenyanyiIzwanPilusmeninggaldunia/Article/

KUALA LUMPUR: Penyanyi Khairil Izwan Pilus, 32, meninggal dunia di wad ICU hospital Ampang kira-kira jam 6 petang tadi.

Al-Fatihah


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Magic Price hanya di BATA

 .
 .
sana sini orang up pasal sale, so aku pon nak up jugak... memandangkan haitu ada entry soping kasut tak abis cite lagi, so ni sambungan dari entry ni yek.... muahahaha..

kat kedai Bata skang ade sale.. tapi aku tak sure lah sampai bile kan? maybe sampai abis raya cine je kot. or bole jadi sampai ujung bulan... huhuhuh


 Magic Price RM68 yang menjimatkan...
beli dua kasut bertanda biru dapat harga RM68 uolls. so aku beli kasut aku dan kasut laki aku.. ehehhe..


 kasut ni aku dah tayang haitu kan? laki aku punye beli kasut keje die. buat belasahan...


 yang ni plak 2 pasang kasut RM38 sajok.. yang ni banyak sandle gitew² la.. 

dah mak pak dapat sorang satu, takkan anak takde pulak ye dak??? so, aku rembat jugak untuk hadif.. ada less 50% pulak tu!


 after less dapat la RM17.++ gitew..tak menyabo terus pakai.. hehehe..

sape² nak soping kasut boleh terjah Bata berhampiran hokey!!!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ally Iskandar selamat bergelar suami Farah Lee dengan 2 kali lafaz

.
.

suwittt je muka Farah Lee. make up simple jek..




gambar nikah ally iskandar farah lee
 Tahniah dan Selamat Pengantin Baru!



.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadiah daripada Fareeda Nyata Jelita sempena Besday!

 .
.
muahahahahah..... hadiah la sangat kan??? kalau hadiah selalunya dapat free, tapi yang ni kena bayo jugak... kekekeke.... hadiahnye berupa 50% less untuk satu tudung... tapi ok jugak la.. kalau takde less, jenuh jugak nak pikir 4-5 kali nak beli ke tidak. adehhh....


 dapat jugak paper beg setelah berkali-kali dapat plastik beg oren tu jek...


oh, sbelum tu meh nak bagitau.. Fareeda akan bagi diskaun 50% untuk besday girl untuk sehelai tudung sajok.. just pegi kat kaunter, tunjuk ic.. so, dapat la separuh harga... ngerti? aku pon jarang² shoping kat Fareeda nih.. sekali pegi, selai tudung je aku rembat.. mostly shawl je lah sebab tu paling murah kan? muahahah... dis time sebab dapat 50% kan? harus la aku rembat selai.. bukan senang nak dapat 50%, crazy price pon tak sampai separuh harga tau!

malas nak bebel panjang.. kowang pon sure malas nak baca aku tulis ni kan? masing² tak sabau nak tengok tudung aku kan? miahahaha.. 






















































scroll sikit lagi.....






























































cantik tak uolls???

dapat jugak tudung pink! mau pakai masa kenduri makteh hadif kat johor ari ahad nih~

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ini sangat COOL!

.
.

jenjalan kat Groupon jumpa baucer nih! waahhhhh... sangat² cool lah! semua ni hanya RM33 sajok! harus la cool sebab dapat masuk snowalk kan? ngehngeh...

hajat di hati macam nak beli TAPI redemption period die sekejab sangat lah! till 8 Febuary aje... adeh... dalam masa terdekat ni belum berkira-kira nak pi sana.. last pegi sana masa tahun 2010. check entry kat SINI. now dah banyak perubahan die ye dak???

bulan ni nak berjalan. bulan depan nak pegi berjalan lagi.. so, ICT blom masuk list! muahahaha... takpe, maybe next time.. korang yang nak pegi cuti² ni boleh la beli yek! n have fun!

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

PLUS Toll Rebate 10 peratus

.
.
KUALA LUMPUR: Pengguna lebuhraya PLUS akan menikmati rebat 10 peratus apabila membayar tol menggunakan kad PLUSMiles atau Touch'n Go sempena Tahun Baru Cina ini.

Pengarah Urusan PLUS Malaysia Sdn Bhd, Datuk Noorizah Abd Hamid berkata, pengguna kenderaan Kelas 1 akan menikmati rebat itu pada 19 Jan (Khamis), 23 Jan (Isnin) dan 27 Jan (Jumaat). "Rebat ini boleh dinikmati sepanjang hari pada tarikh tersebut. Namun rebat tersebut tidak diberikan kepada pengguna yang membayar tol di plaza tol Bukit Kayu Hitam, Jambatan Pulau Pinang, Tanjung Kupang dan Bangunan Sultan Iskandar.

"Pengguna boleh menuntut rebat itu di pusat khidmat pelanggan PLUS apabila menambah nilai kad elektronik mereka bermula 1 Mac hingga 31 Mei ini," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata pemberian rebat itu antara strategi PLUS untuk menggalakkan orang ramai beralih kepada sistem pembayaran elektronik yang lebih mudah dan pantas. - Bernama


Sent from my BlogBerry®


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tempat apa yang Best di Batu Pahat??

 .
.
orang BP, anyone???


baru aku pasan aku tak publish lagi gambo wedding adik aku kat belog. ngehngeh... kejadian dah lama pong.. inai kat jari pengantin pon dah nak abis.. muahahaha....


free style la sangattt.....


sonok hadif dapat pakcik baru eh... bertambah sorang lagi untuk di pawww! duit raya kasi banyak skit ye pakteh...


merah hitam itu menawan~


hari Sabtu ni kami akan berkonvoi ke Batu Pahat, kenduri belah pengantin lelaki pulak...kendurinya ari ahad. ni 2nd time la nak pi sana.. before dis pegi masa amik barang abang aku yang abis study kat kuittho (masa tu).

taktau la sempat pegi bejalan ke tidak kat Batu Pahat tu.. coz gerak dari sini pon dah tengahari.. mak ayah aku gerak dari Perak ke KL pagi Sabtu tu.. then, kami jumpa kat sini baru la konvoi ramai². gitew...

lepas kenduri nak terus balik coz aku dah booking apartment kat Tiara Beach Resort PD... nak berendam lama² kat dalam pool yang terbesar kat mesia tuh! ngeeeee~

can't wait! aktiviti cuti² yang mengujakan!!!
.




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Wahahahaha....

 .
.

SY / Abang Jem / Mak Neng

wahahaha.. mana gigi bang??

pagi² memang dengar Sinar, belah petang balik keje dengo Suria pulak... ngeeee~
korang dengo radio per?
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥