Skin Infection

.
.
 tak kira camna rupa hadif, hadif tetap anak ibu... dunia akhirat.... permata hati ibu....


 ubat klinik swasta...


 ubat klinik kerajaan


ubat klinik pakar kulit


p/s : cepat sembuh hadif!! kite nak pegi holiday ni!! berendam sampai lebam.. hohohoho...


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kenduri Pizza!

.
.
hari selasa haitu cik Lynn belanja kengkawan opis makan dominos sempena dia dapat rezeki lebih bulan tu... Alhamdulillah, dapat jugak makan pizza free. heheheh... dah lama giler kot tak makan dominos coz aku lagi soka pizza hut.. hehehe.. tapi sekali sekala ubah selera pon orait jugak!


 sekali 6 bijik pizza ko cik lynn belanje....


 yang ni ade orang baik hati order side menu... macih....


antara pizza² yang selamat masuk lam pewut :


 terima kasih cik lynn! moga murah rezeki selalu....

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Arrianshah Akid - tembammmmnya pipi anak Tomok! Gewwammm....

.
.




posted from Bloggeroid

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pameran Mickey Mouse Through The Years since 1928

 .
.
hari sabtu baru ni kami pegi midvallley... kan ada pameran mickey mouse tu kan? so saje la bawak hadif pegi tengok pameran tu... feberet hadif la MM ni.. kui 7 malam harus depan tv. kekadang aku suh die buat aksi goyang² Meeska, Mooska, Mickey Mouse tu... comel sangat...


Mickey Mouse Through The Years since 1928

sape yang nak pegi tu boleh la, coz pameran till 17 September 2012.. lambat lagi habisnyer.


keadaan biasa kat midvalley.. orang memang meramaiiii.... nak cari parking pon hazab.. lakiku dok bebel² je coz kami gerak lambat. so susah sikit ler nak cari parking. tadah telinga je la.


eceli, pameran die kecik jer... tapi kagum² la sekejab coz banyak giler patung mickey ni.. macam² rupa lak tuh... teruja kejab!


weolls pon takat tengok sikit² n snap gambo jer.. orang sangat ramai... rimas...


nak snap gambo pon kena tunggu turn. kekeke.. orang ramai sangat! cuti sekolah la katakan...


si hadif malas dah melayan mak die snap gambo.. huhuhu...


lepas tu pegi makan pancakes durian.. gilersss sedap!!!! dan tengok wayang men in black 3 jugak!!! besttttt jugak citer tu....... nanti sambung....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Perasmian Grill Pan Baru | Ikan Bakar pon Sodap...

.
.
haitu ada beli grill pan kat idaman suri langkawi.... beli yang murah² sajok sebab tau mesti guna sekali pastu tak guna-guna dah. dan memang betui pon. kuikuikui...

aku buat ikan bakar je pon.. 1st time dalam idop kot bakar ikan sendiri.. kekeke... itu pon lepas tengok kat myresepi baru tau cane nak masak guna grill pan dan bahan² untuk bakar ikan. huhuhu...

percubaan pertama..... lama dah buat ni.. bulan lepas kot!


 hasilnya.... ikan sedikit rentung tapi tak jejaskan rasa dia.. hehehe... air asam sedikit cair yer tapi untuk keseluruhan, not bad for the 1st timer! huhuhu....

lepas ni tak tau bila lagi nak guna pan nih.... tunggu bulan pose la kot rajin nak buat steak pulak! hakhak...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makcik² Sambut Besday!

 .
..........siap tiup lilin tu... kelasssss gitew!!!


malam tadi lepak kat umah makteh hubby... time cuti sekolah ni, ramai la sepupu sepapat kat situ... kebetulan semalam besday cik faridah, and besday makteh pon bulan Mei jugak.. so depa nak buat makan² sikit... majlis ni anak cik faridah, si tasya yang arrangekan... i tolong makan sajok! ngehngeh....


 kek besday!! berat 2kg tapi harga RM60 sajok! murah kan???


 yang diraikan.... kiri- cik faridah. kanan- makteh


antara sedara-mara yang join... ni tak semua balik nih.. kalau tak memang penuh satu umah.


 pulut durian!! antara food yang the best malam tadi... banyak gak aku makan durian... perghh... nikmat betui! durian semua elok isinya...


dan satay willy yang super sedap-makan memang puas hati!!!


kepada makteh dan makcik faridah, Selamat Hari Lahir. moga dikurniakan kesihatan yang baik dan bahagia selalu....

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Menjutakan diri di Himpunan Jutaan Belia 2012

.
.
petang semalam pegi Hari Belia... hubby yang ajak tau! amazing... slalu tempat² sesak camni jangan harap la kaum lelaki nak pegi.. ye dak?? die cakap benda setahun sekali, pegi je la.. lagi pon 5 minit je dari umah ni ha.. huhuhu...

petang semalam cuaca panasssss tapi berangin... memang berpeluh² satu badan! aku park kete kat opis, then berjalan sampai ke tapak jom heboh! perghh.... dasat sungguh!!! tak percaya jalan sejauh tu... sampai skang dok lenguh kaki lagi nih!

dekat booth Unilever products depa kasi barang free! apa lagi, terus la aku beratur... tak lama pon kena Q nye, sebab pergerakan laju. lepas aku beratur, hubby pulak bratur amik barang. huhuhu...


 barang free

ini la hasil dari bersesak kat Hari Belia.. barang free, sape tak moh kan?? boleh la cover untuk sebulan dua huhuhu....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cik Nota dah ada Baju~

.
.
huhuhuh... kesian cik nota. dah dekat 2 minggu baru berbaju.. selama takde baju ni slalu la kena jaga² takot calar ke ape... kang kena bebel, tu yang paling tak sanggup tu.. huhuh... :b

hari jumaat lepas dinner kat D'One Steak Bangi.. pas makan terus ke downtown The Mines nak carik baju cik nota... tak banyak choice sangat, ada 2 kedai je kot yang jual casing henpong.

hasil pembelian kat kedai 1st.

 sooka..sooka... bling-bling lagi... 


pastu jalan² cuci mata, jumpa satu kedai lagi... kat sini banyak gak choice. harga pon murah sikit dari kedai 1st tu... tapi yang jenis bling2 takde jual kat sini.. nasib baik, klu tak mesti rasa ralat gila sebab kedai ni jual murahhh...

rembat yang ni jugak! pink kaler gitew...


dua-dua ni hubby yang bayo... huhuhu.. tenkiu hubs... haini ayah hadif outstesen lagi.. seminggu sekali mesti kua daerah... huhuhu...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

5S

.
.


Hai alls....

Haini banyak keje umah nak setel. Maklum la da 2 minggu tak vacuum. Opsss... Huhuhu.. Mainan hadif ni byk nk kena 5S. Ikut hati nak buang jer sbb byk yg da rosak. Kete xde tayar, otomen tecabut kepala la.. etc. Huhuhu... Petang2 skit baru nak g hari belia. Hubby cakap benda setaon sekali. Jom ler pegi. Die plak yang beriya. Huhuhu....

Malam tadi katanya ada ecident between penonton n kereta drift. Harap yang terlibat selamat...


posted from Bloggeroid

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Doktor pon tak tahu

.
.
Sambungan entry kat bawah ni... semalam aku dah bawak hadif jumpa doktor kt bangi regarding luka hadif kat atas hidung tu. doktor pon xtau pekebenda. lagi la aku risau. xde plak dokter cakap allergik ke ape. adeh...


Dokter just kasi calamine cream ni jer. sapu 3 kali sehari.

Harap cepat la sembuh luka tu. hilang macho anak ibu!

P/s  : haini nak pegi midvalley ada pameran mickey mouse. mesti hadif suka ni


Sent from my BlackBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tergendala!

 .
.
inilah yang dikatakan kita hanya merancang, Allah yang menentukan!!!


Morning cayang² semua......... 

sepatutnya aku cuti haini... tapi tak jadi lorr! kan lakiku ajak ikut die pegi johor kan? last minute keje die kat sana kena cancel.. so melepas la nak pegi JPO.. huhuhuh... semalam lakiku cakap kalau nak pegi JPO jom ler... tapi aku malas la kan? kesian kot dekat die nak pegi Kulai tu semata² nak layan keinginan aku nih... huhuhu... takpe la, tak ke mana pong JPO tu... 

lantas terus sedapkan hati dengan telan Horlicks Crunch McFlurry. ngehngehngeh...

 sedap giler kot wei!!! ada bijirin dalam tu...


ermmmm.... meleleh!!
korang nampak tak kat atas idung hadif tu ade luka. tak sure la luka sebab ape... die garu rasanya...


malam tadi luka tu dah jadi gini... 

aku letak minyak gamat jer hari sebelum tu... pastu tumbuh pulak bintik merah kat idung die.. risau lak aku takut campak ke ape kan? malam tadi jenuh aku menggaru badan die.. gatal katanya.

tapi pagi ni aku tengok kesan merah kat idong tu dah macam okey skit tapi still ade lagi la spot merah tu.. kat badan takde pulak naik merah tu... ke cane ek?? korang rasa ape?? risau gak aku nih....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

TerShopping Kain Pasang lagi!!!

.
.
tadi pegi The Mines...temankan ofismate pegi kedai kain tee wah. dorang nak cari kain lining sajok tapi biasa laa... kalau dah menyinggah kedai kain tu, harus la rembat kain pasang lain sama... dan aku pon terembat juga. adehhh....

bersusun kain lining.. kaler maler cam pelangi dah.. ni bukan aku punye, ni opismate yang punyer.. taktau la bape banyak baju die nak buat lining.. huhuh..

dan skang aku dah konpius... dah tak tetap pendirian baju raya nak kaler aper! dah banyak sangat baju nyer... huuhuh...

korang dah siap soping kain untuk buat baju raya?? ker beli baju siap jahit jea?

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Berbahagialah jika Gemuks....

.
.


tenkiu hubby..... saya bahagia sebab itew saya bertambah² gemss....


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dr. Aril aka Fizo Omar in da hauz

.
.


Dapat jugak begambo ng Fizo. Tapi gamboku xleh tepek kt sini sbb muka tembam gila pakai bawal. Huhuhu...

Hari ni kan kt KBS ada pelancaran hari belia. So weolls lepak la kejab kt bawah KBS tu. Dah opis sebelah menyebelah je kan? Pastu tenampak plak fizo kt seberang jalan sana. Kan die duta hari belia. Apa lagi! Before naik opis snap le gambo seketul dua. Huhuhu. Hensem mamat ni. Manis je senyum die...

Heroin drama cinta buat emelda pon ada tau. Ni gambonyer.....
























Heroin baru 'Cinta buat Emelynn'. Ngehngeh...


posted from Bloggeroid

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pelancaran Himpunan Jutaan Belia 2012

.
.


Tengah tunggu perasmian sejuta belia kat bawah KBS. Nasib opis sebelah jerk so bleh lepak jab lepas lunch. Saje cuci mata tengok kete2 mewah + moto beso kat sini. Huhuhu

posted from Bloggeroid

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kalau Kereta tak guna SETAHUN boleh Gerak lagi tak???

.
.

hehehe.. kete dak hadif ni ha, dah dekat setahun kot tak bergerak... sejak dok umah tinggi ni lah... tapi masa dok umah Nilai pon jarang-jarang kot naik kete ni.. sebab masa tu hadif tak reti nak bawak sendiri lagi.. mak pak la kena control kan kete tu...tu yang malas tu.. huhuhu..

last week aku terajin pulak nak mengecas kete nih. apa lagi, suke la dak hadif tu... tambah pulak die dah pandai masuk gear tekan minyak sendiri... tapi main dalam umah je la... mak malas nak pegi taman.. nak kena naik turun lift lagi. huhuhu... tapi bateri cepat kong betui.. sekejab je main dah habis bateri... malas pulak nak mengecas, alamat berdebu lagi ler kat situ.. huhuhu...


info : kete ni beli kat kedai mainan borong area chow kit... beli sempena besday hadif ke 2 tahun... masa tu harga RM270.. aku tengok kat alamanda sejibik sejibon dekat RM800... pengsan... huhuhu


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hotel Grand Lexis Port Dickson buat Promotions!!!

.
.
hohoho.. tadi bukak web everyday.com terus terpaku tengok promo nih.. hotel grand lexis tu wei... hotel lawa dan mahal nih! siap dengan breakfast dan dinner lagi tuh!! dah lama berangan nak dok hotel ada private swimming pool lam bilik nih.. tapi mahal kot! macam sayang duit pulak. kuikui...

tapi bila tengok promo ni cam.. eh?? cam best jerk..... klu book pon masyuk nih...


sekali, tengok die punye TERMS terus tak jadi daaa.... pandai depa ni meniaga.. buat promo cam tak promo jerk.. huhuhu...


Coupon Terms
  • 7 days prior reservation required
  • Maximum Room Capacity of 4 persons (2 adults & 2 children)
  • Extra bed for adult with Sahur / Breakfast, Ramadhan dinner and room amenities at RM140nett payable at resort
  • Extra bed for children with Sahur / Breakfast, Ramadhan dinner and room amenities at RM80nett payable at resort
  • Coupon will be void if cancellation and amendment is made less than 72 hours before arrival
  • Combine coupons for extra stay
  • Children below 4yrs old sharing the same room is FOC
  • Coupon valid on any days within the validity period
  • Pets are not allowed
  • Coupon valid from 21st Jul 2012 - 16th Aug 2012

tak ker itu untuk promo bulan PUASA????? adehhhh........ dah bulan puasa nak terjun pool camne????? geram betui!! klu nak buat promo, buat la hari biasa.. huhuhu... baik la bulan puasa dok umah dari dok hotel kot!!! dapat jugak pahala sediakan sahur n berbuka untuk keluarga.. malam² boleh pegi terawih kat surau.. huhuhuh...


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ikut Suami Pegi Outstesen, COOL tak???

.
.
Morning sahabat² semua............


semalam dapat arahan dari tuan besar suh apply cuti on Friday... hubby ajak ikut die outstesen kekdahnye.. huhuhuh... my hubs memang dok ulang alik ke JB je. dalam sbulan ade la 2-3 kali die pegi.. so, agaknye die kesian kot kat kami asik kena tinggal sajok.. huhuhu... while hubby setelkan keje die, weolls dua banak stay la dulu kat hotel.. abis keje baru ler jenjalan... masalahnya tak tau nak kemana kat JB tu?????

mana best yer nak pegi??? Desaru? orang Johor, helppppppppp...............


p/s : dah kasi hint kat hubby singgah JPO nanti. leh cuci mata.. ngehngeh...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pengasas Facebook Kahwin!

.
.

Selamat Pengantin Baru Mark Zuckerberg ♥ Priscilla Chan.
 
 
p/s : muda lagi mamat ni tapi dah kaya-raya... fuhhhh.....
 
 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Buah Grapefruit

 .
.
korang penah makan buah grapefruit? penah dengo nama grapefruit??? aku tak penah.. huhuhu... ye la, kalau buah yang pelik² ni memang la aku taktau... huhuhu

 buah ni dapat masa majlis risik adik ipar aku. pihak lelaki yang kasi... aku amik la sebijik bawak balik.. ater nak rasa la coz tak penah makan kan?

cantik sangat kaler buah ni, merah-oren gitew... tapi rasa die masammm nyer... rupa macam buah limau sunkist pon ada, cam buah limau barli ye jugak! so konpius sekejab ni buah ape???

so, tak nak konpius lelama, snap gambo terus upload kat fb.
 
 ada yang cakap buah limau mandarin...


ada yang kata buah limau 'cara cara'. hehehe...

dan ropa-ropanya ianya adalah buah grapefruit uolls... baru ku tahu... bijak kengkawan fb ku... hehehe...



lepas dah tau nama buah tu, terus laju² menggoggle.. nak kan kepastian lagi...
  • Grape Fruit ni dalam bahasa melayu dikenali sebagai Limau Gedang
  • kaya dengan vitamin c
  • byk khasiat terutama kepada mereka² yg berniat untuk kurus/berdiet.
kesimpulan dari googelan yang aku buat ialah orang banyak makan buah ni sebab diet dan nak kurus.. huhuhuhu...


p/s : kat umah ada sebijik tak makan.. semalam dah siap potong tapi masammm giler. so tak jadi nak makan. simpan je lam esbok. tapi bila baca buah ni untuk kurus, terus semangat nak makan balik. muahahaha....
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Betul Kata Orang, Tak Kenal Maka Tak Cinta...

.
 .
 addicted to laksam...

hohoho.... sebelum ni tak penah pon makan laksam... tak terasa teringin pon nak rasa sebab aku ni bukan jenis yang suka 'menerai'... kalau food yang aku tak biasa makan, memang takkk la aku nak try! tak pandang langsung! tapi cane ntah haitu tetiba terasa nak makan. then bila dah rasa sekali.... wahhhhhhhhh... sedapnyer laksam ni........

tiap² minggu hari Jumaat mesti pegi pasar tani cari laksam makcik nih! memang terbaikkk!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sirih Junjung

.
.
Nampak cam biasa ja sirih junjung ni. Tapi ada speselnya. Aku pon baru 1st time tengok kot! Hehehe. Kreatif betui orang zaman la ni. Apa pon boleh....

.
 Pinang yang dibentuk jadi bunga. Sapaaa la yang rajin sangat ni pi ukir camni. Salute.




Kapur sirih dah jadi camni. Nice!


P/s : sirih junjung majlis risik adik ipar.

 .
posted from Bloggeroid

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥