Murah-Murah | Pre-Loved Jeans Hadif

.
.
Aku nak jual seluar jeans hadif yang tak muat dah ni.. semua still in good condition.. ye lah, budak² cepat membesar. pakai skejab je pastu dah tak muat... huhuhu... boleh la buat basahan kat taska. nak bagi kat anak² buah, semuanya gegirl.. huhuhu... so baik la aku jual kot² ade sesape nak beli... boleh gak aku top up beli slua hadif yang baru. hehehe... sape nak just sms aku je la yer. cepat dan mudah. huhuhu..

SOLD OUT
.

 Kod 001 brand MIKI 
size 18-24 mths
RM10.00


Kod 002 brand MIKI 
size 24-30 mths
RM10.00

.
Kod 003 brand PONEY
size 1-2 tahun
RM10.00


Kod 004 brand ANAKKU
size 12-18 mths
RM9.00


 Kod 005 brand DISNEY
size 1
RM8.00



Kod 006 brand KIKO
size 12-18 mths
RM9.00 

Kod 007 brand LOONEY TUNES
size 6-12 mths
RM6.00 

Kod 008 brand KIKI LALA
size 2 yrs
RM8.00 



Kod 009 brand PONEY
size 12-18 mths
RM8.00 



AVAILABLE

 yang ni cik lynn mintak tolong jualkan.. sweater ada 2 helai.. saiz 1 dan 2 tahun...

sweater Looney Tunes
Size 1 & 2 years
RM9


tenkiu yuolls....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Suka Membeli tidak Memakai~

.
.
dapat 8 bijik eye shadow freeeeeeeee.......

my officer Puan Aiza ni memang suka membeli.. tapi pakai nye jaranggggggg sekali... yang untung nye staf macam ai lah! boleh dapat barang free... i loike! tenkiu madam...

aku kekadang tengok mood jugak bab² bermake up nih! klu pepagi tu rajin n banyak masa terlebih boleh la touch up skit.. klu tak, hurmmmm...... jangan harap lah!

ok la... haini nak half day.. nak balik kampung! yeay!!!

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kedai Mainan Borong di Chow Kit / Jalan Raja Laut

.
.
untuk mainan anak, aku memang tak beli la kat kedai mahei² cam toy r us or toycity ker... kedekut pon ye jugak, sayang duit pon yer... eh sama la tu kan? ngeee~ lagi pun hadif ni jenis yang main sekali dua pastu takmoh main² dah... haa.. itu le pesen die.. so mak malas la nak beli mainan mahei² nih... lagi pon aku rasa mainan kat kedai mahei ni, kat kedai borong pon ada jual.. sebijik sejibon!! 

dan sebagai contoh.....

 kete hadif ni aku tengok kat toy city Alamanda (dulu.. now dah jadi Toy r Us) harga dia dalam RM700 gitew.. padahal kat kedai borong ni sejibik sejibon baru RM200 lebih... haaa??? banyak kan beza? so kite kena jadi pengguna yang bijak.. hehehe....


 dan ni la kedai feberet kami kalau nak beli mainan dak hadif... kedai ni dekat area chow kit tuh.. dekat jalan raja laut.. sebelah dengan old town.


 banyak gileerrrr wei mainan kat sini.. harga pon murah² dari kedai biasa....


 haitu kami pegi sebab nak belikan hadif helikopter control tu.. kan ke jadi trend skang kan orang main benda alah tu... tapi masa haitu ada sorang budak nih die try main heli tu.. budak kan tak berapa reti sangat nak control kan? so terkena heli tu kat sorang budak lain. sakit kot kan kena kipas heli tu.. melalak budak tu.. terus hadif jadi takut.. huhuhu... so tak jadi la beli heli....


 tengah tunggu orang kedai try test mainan baru...


 so, kite beli kete control ni je la... harga pun murah dalam RM20++ sajok....


dan balik tu terus hadif semangat nak main... so pukul 11 malam tu melepak la kami kat court bawah umah... main la anak sampai lebam.. huhuhu... dan skang kete mainan tu ntah ke mana.. kan dah cakap hadif tu excited sekejab je pon... beli mainan murah² sudah.... asalkan anak heppy!!! betui dak?

.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sold Out!

.
.
 Alhamdulillah... seluar hadif yang aku lelong murah² semalam dah selamat dijual.. tenkiu kepada Lieya sebab sudi beli... Lieya borong SEMUA hokey! tenkiu yang....


AVAILABLE

 yang ni cik lynn mintak tolong jualkan.. sape berminat boleh kontek die yer... sweater ada 2 helai.. saiz 1 dan 2 tahun...

sweater Looney Tunes
Size 1 & 2 years
RM9

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Murah-Murah | Pre-Loved Jeans Hadif Part II

.
.
 sambungan SALE tadi...


Kod 006 brand KIKO
size 12-18 mths
RM9.00 
 

Kod 007 brand LOONEY TUNES
size 6-12 mths
RM6.00 
 

Kod 008 brand KIKI LALA
size 2 yrs
RM8.00 



Kod 009 brand PONEY
size 12-18 mths
RM8.00 


 yang ni cik lynn mintak tolong jualkan.. sweater ada 2 helai.. saiz 1 dan 2 tahun...

sweater Looney Tunes
Size 1 & 2 years
RM9


tenkiu yuolls....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Berkelah di Paya Indah Wetlands sambil tengok Buaya dan Badak Air!

.
.
8 hari menjadi supermak, esok suami pulang ke pangkuan! yeay!!!! esok jugak nak balik kampung makan duyan banyakbanyakbanyak.. makan manggis banyakbanyakbanyak... eh, rambutan pon makan banyak jugak! soorgaaaa..... ari ahad nak ke Cameron Highland pulak... lagi sekali yeay!!! hotel dah booking dah.. tak dapat dok umah persekutuan yang harga RM25 tu, dapat dok hotel bajet RM68 pon jadi la.. muahahaha... mak tak kisah..

haitu sesaje je whatsapp hubby ajak naik cameron balik dari kampung tu.. ater bukan jauh mana pon Taiping-Simpang Pulai tu kan??? alang² satu jalan nak balik ke KL dah, ape salahnya singgah tido semalam...hehehe... hubby setuju pulak yuolls... ye lah, maybe die kesian kat kami kot sebab selalu je kena tinggal... bila isteri request nak gi jenjalan die turutkan je la.. dalam bulan ni boleh kata bapa hari ja hubby ada depan mata.... sobsss... hari lain kerjakerjakerja.... pasrah...

eh, menyimpang jauh pulak... kembali pada tajuk ye puan²....

hari Sabtu minggu lepas, cik lynn sms ajak pegi berkelah kat Paya Indah Wetlands.. aku on jer. lagi pon takde mende nak buat. hubby pon takdo.. bukan main lagi aku kan? laki takde time tu la langkah panjang... hehehe... ye la, bila hubby ada, semuanya nak harapkan suami.. nak pegi mana² mesti nak suh suami yang hantarkan... tapi bila suami outstesen, pandai pulak carik jalan sendiri... hahahah.. kalau dah nama kaki jalan tu kan.. ape pon sanggup..ngehngeh... 

hari sabtu pegi WET world, hari ahad pulak pegi WETlands... hari untuk berWET gitew... muahahha... 

okey, jom sambung cite.... aku gerak dari umah dalam kui 10 pagi gitew.. show untuk badak air pukul 10-10.30 pagi.. show buaya pulak kui 11 pagi.. so pegi awal² pon nak buat ape kan? umah aku ngan wetlands tu dekat jerk...

 pintu masuk ke Paya Indah Wetlands..


 dan terus menuju ke kaunter pendaftaran untuk amik pas pelawat.


 dah register bagai baru la dapat pas nih... letak sajok kat cermin kete tu...


 lepas parking kete, lari laju² pegi kolam badak air nih.. nak tengok depa bagi badak air makan...


 ada 2 ekor hyppo dalam ni.. besar godang hokey! 


 bebudak teruja tengok badak air.... 

dah abis show jom kita cari port berkelah... makan² dulu while nak tunggu show buaya pulak pukul 11 pagi...


 bentang je tikar, bekalan dah bukak, so apa lagi? jommmm makan... aku bawak naget n murtabak segera.. lynn masak pasta shell n donat.... nyumnyum...


 seronok berkelah tepi tasik sekali-sekala camni..


 hadif suke la ade kawan... si aliya suka melayan membuli... hikhik...


cantik permandangan... tapi panas gak time nih...


 dah siap makan, jom kite tengok buaya pulak... banyak gak buaya dalam ni... depa kasi makan ayam.. berebut-rebut ko buaya ni makan....


berkerumun orang nak tengok show buaya...


kan dah kata hadif kena buli... hakhak... tak lah, hadif gentleman... harus la boboy kena tolak gegirl.. hahahah...


pinjam jab basikal aliya... balik umah tu ntah bape kali mintak belikan basikal... sampai la haini.... itu je die mintak... sabo ye sayang.. tunggu ayah balik dulu.. nanti kite beli yer.... anything for you darling....

balik dari Wetlands aku singgah umah lynn dulu kat Salak Tinggi sebab nak pegi umah akak tukang jahit.. nak menganto kain yang aku beli kat jakel hari sabtu tuh... lepas makan kat mcd nilai baru la aku gerak balik.... sampai umah terus terbungkang 2 banak... eh tak! aku sorang jer.. si hadif layan tengok tv...

ayah balik yeay!!! esok daaa....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cash Out Nuffnang kali ke-7

.
.

dah selamat tekan cash out dah tadi... huhuhu.. RM61.75 jek yang terkumpul untuk sebulan dua nih.. ok la tu. atlis cecah jugak had untuk cash out.. ngehngeh... boleh la top up sikit² untuk raya.. muahahaha....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Instagram

.
.
 sesungguhnya daku sudah jatuh cinta sama ini Instagram.... app paling senang nak edit gambo.... ehehehe... eh korang, sape yang ade akaun instagram do follow me ya.. tq uolls...

mrskay_rie


 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Raya dengan Duit Baru lah.....

 .
.

Tak kua kat umum lg eh duit baru ni? Mati2 ingat dah kua... Tapi memang x penah nampak pon. Duit syiling je yang slalu dapat. best-best sebab duit 20 hinggit ado... Huuuhu....


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Wet World Shah Alam | Omak eh yang Lebih Part II

.
.
sambungan entry warm up tadi.... gigih aku taip ni weh sebab nak cepat habiskan cite wet world nih.. banyak lagi nih entry baru nak menyusul. cuma rajin ngan tak rajin je la nak menaip. muahhahaha....

tadi ada yang tanya berapa harga tiket masuk wet world nih. meh aku bagitau :

Admission Fees (Height based) 
130cm & above - RM20
90 - 130cm - RM16 
Below 90cm - FREE

 ooo... pasal bawak makanan masuk dalam tu kalau ikutkan memang la tak boleh kan? tapi kena pepandai sorok la kan? cam kami ni susah kot nak sorok coz bawak berbekal². muahahha.. so kita makan dulu kat tepi tasik kenyang² pastu boleh mandi dengan tenang.. ngehngeh... makanan dalam tu memang ada jual. harga pon around RM4-5 untuk menu goreng²... kira ok la harga tu tapi rasa belum tau la sedap ke idok. ye dak??

okey, jom kite layan gambo je la ek... bagi aku wet world ni memang tempat mandi yang paling sesuai untuk kanak²... kolam die pon mostly tak dalam... budak² mesti enjoy punya...

sebab ape omak eh yang lebih?? sebab mak yang sakan naik slide bagai. huhuhu... dah kata anak ada orang jagakan... hehehe...


 gazebo ni kena sewa RM50


 banyak kali gak aku dok ulang alik naik slide ni... yeeehaaaaaaaa.......


 kolam ni la yang aku bawak hadif masuk sampai nangis tu.. ngehngeh... tak dalam pon. takat lutut aku je pon...


 slide ni kena naik ngan pelampung rasanya... takde pelampung takleh naik.


 kolam budak lagi.. tak dalam pon.. tapi kalau dah gayat air tu, memang takkkkkkk la si hadif ni nak dok dalam ni... aku rasa die gayat dengan kebesaran kolam lah...


 food court kot. masa weolls pegi sabtu lepas memang orang tak ramai.. heaven betui!


 lepak kat sini tak payah bayar.. gazebo je kena bayo.. huhuhu...


 toilet


 kagum dengan kebesaran toilet dia.. besau dan tak kotor...


 bilik mandi..


 harga pelampung


 cafe eh??? ada jual nasi goreng, mee goreng, bihun goreng.. etc... 


kat area ni je la hadif main air... itu pon sampai ke sudah die takut nak masuk dalam kapal tu.. pastu air pancut² tu pon die tak suke... hai la anak!


so far memang mak enjoyyyyyyyyy! anak le kot tak bape nak enjoy... ngehngeh... kesian hadif! ingat nanti nak datang lagi lah.. ajak sepupu² kecik hadif.. klu ramai² maybe die kureng sikit rasa gayat tu kot! huhuhu...

 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥