Dr. Halina ~ isteri Dr Sheikh Muszaphar Mengandung lagi... Tahniah ♥

.
.

Lil B *Bella akan jadi kakak. Yeay! Suka tengok couple nih... Sepadan dari segala segi...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Semanis Aroma Buffet Ramadhan MAEPS memang TERBAIK!!!

.
.
.
Baru kui 12.30 pm tadi aku published pasal promo Buffet Ramadhan MAEPS. dah siap emel dorang bagai pasal entry aku tuh.. tup² kesekejapan sajok depa dah reply balik! memang laju............. bagus betui!!!




so dengan ini aku layak dapat pakej buffet separuh harga!! maknanya aku kena bayo RM24.75 seorang! siap boleh bawak 4 lagi orang dengan harga yang sama!!! yeyeh.... belum pikir lagi bile nak pegi makan kat situ.. kena tanya boss besau dulu... huhuuh... jom jom sape nak ikut???

korang ape tunggu lagi?? cepat la up entry Semanis Aroma Buffet Ramadhan MAEPS.

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Semanis Aroma Buffet Ramadhan | Berpatutan dan Berbaloi-baloi....

.
.
korang masih tercari² tempat berbuka puasa yang berpatutan dan under bajet? nak makan mewah tapi takmau kuar duit lebih?? hehehe... ada satu Buffet Ramadhan nih yang memang berbaloi-baloi... meh nak share satu tempat buffet yang memang Terbaik Punyer...








Semanis Aroma Buffet Ramadhan dari MAEPS! 
.
 menggoda betui kambing golek tuh!

first sekali mesti korang nak tau harga buffet ni kan???

Dewasa 
RM 49.50 nett

Kanak² (7-12 tahun)
RM 24.50 nett 

**Bagi kumpulan yang hadir melebihi 10 orang, 10 % diskaun akan diberikan


 haaa??? amacam??? berpatutan kan???? memang berbaloi² kalau dah lebih dari 200 menu terhidang depan mata!!! makan la sampai pengsan! huhuhuh...



Antara kemudahan lain yang disediakan di Semanis Aroma Buffet Ramadhan ialah :

 Buffet diadakan di Dewan Banquet UPM Serdang. Dewan ni boleh memuatkan lebih 1500 orang. so tak payah pening² kepala takut bersesak nak pilih makanan... huhuhu...


lebih dari 200 menu disajikan untuk anda....


 setiap hari ada kambing panggang beb!!! MAEPS speciality adalah Kambing Panggang. TERBAIK!!!


 tempat solat yang besar dan selesa disediakan... so tak payah kalut² nak cari tempat solat... lepas solat kite sambung makan lagi... hehehe...


siap ada persembahan ghazal lagi hokey..makan sambil dengar lagu ghazal dari Kumpulan Ghazal Seri Mahligai Dua ni adalah sangat asyikkkk....


Peta ke Dewan Banquet UPM Serdang



 untuk maklumat lanjut berkenaan Semanis Aroma Buffet Ramadhan, korang boleh layari laman Twitter @AromaBuffet dan juga Facebook ‘Ramadhan Buffet MAEPS’. klik ‘LIKE’ page tersebut untuk mendapat sebarang maklumat dan juga promosi yang akan ditawarkan.

Untuk mengetahui maklumat lanjut atau membuat tempahan hubungi 012-390 3191/ 012- 384 9091/ 012 – 313 1091 dan 012 – 382 5091.



berita baik! berita baik!!! korang nak diskaun 50% untuk buffet ni tak?


so apa lagi??? cepat² la karang entry dan emel kepada MAEPS! :b

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Telur Dadar Sosej | Menu Mudah dan Sedap untuk Berbuka Puasa

 .
bukak pose semalam aku masak sambal ikan bilis + bayam masak air + telur dadar sosej! masak sempoi² jer coz sorang je yang nak makannye.. hubby ku kena keje... sobsobss....
.
sedap sangat telur sosej nih! hadif suka.. kebetulan orang surau kat umah kasi bubur lambuk... bertambah² die makan...tapi die kutip sosej tu je la.. telur letak tepi.. huhuhu... 


bubur lambuk free.


yang ni aku buat sempoi je la... telur + bawang sajok sebab hadif nak makan kan? klu letak segala eksesori komfem die kutip buang... jangan lupe letak mayonis. lagi ummppp.... klu nak resepi lagi best meh aku tempek kat sini... senang je uolls.. naik selera makan tau! masak bila nak dekat berbuka tuh... memang layan makan time suam² gitew...


Bahan-bahan :
4 biji telur
1 biji bawang
1 biji tomato
1 biji cili merah
2 batang sosej
Daun bawang
Daun sup
Sedikit lobak merah
Sedikit garam dan serbuk lada hitam
Minyak untuk menggoreng

Cara-caranya :
  1. Pukul telur dengan sedikit garam dan serbuk lada hitam
  2. Bawang dan tomato dipotong dadu kecil-kecil
  3. Hiris cili merah, daun bawang, daun sup dan lobak merah
  4. Hiris sosej nipis-nipis (agar mudah masak)
  5. Campurkan semua bahan dan kacau rata
  6. Goreng dalam kuali non stick dengan sedikit minyak atas api yang perlahan agar sosej masak secukupnya.
**Resepi dari SINI

..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

11 Ramadhan 1433H

.
.
Alhamdulillah... pejam-celik-pejam-celik dah 11 hari puasa... *aku baru 4 hari... hehehe... sekejab je kan?




otw nak pi opis cuaca gelapppppp sangat! angin pon boleh tahan kuat... mesti nak ujan lebat nih... takut gak nak drive tadi.. Alhamdulillah, selamat sampai opis!


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cuti Raya

.
.
tetiba tadi gatai tangan nak isi borang cuti raya kat hrmis... semangat aku weh! posa baru bapa hari dah ingat nak cuti raya... muahahaha...

apa salahnya kan? persiapan awal gitew... huhuh... sapa yang keje gomen tu tau la sistem hrmis tu camna.. asal ramai orang login, datang la 'siput' die tu... huhuhu... so, baik isi sekarang.. tak rugi apa pun.. 

masa nak isi tu, ada pulak aku nampak ruangan tinjauan/poll untuk sistem hrmis nih.. apa lagi, harus la menjoinkan diri.. ngehngeh...



agak² aku undi yang mana? :b

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Set Aksesori Fareeda untuk DIJUAL

.
.
.
Ada tak peminat eksesori kat sini yg berminat nk beli set gelang n cincin ni. Aku nak jual RM30 sajok. Harga butik ialah rm70.klu minat emel aku eh miss_kebab0520@yahoo.com

SOLD to Norhana


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Peach

.
.
sejak decided nak pakai baju raya tema kaler peach ni kan, asal nampak kaler ni terus berkenan... ^___^



semalam pegi Alamanda.. saje nak cuci mata padahal hari keje pon lepak Alamanda jugak! tak penah jemu kot *padahal malas nak drive jejauh bulan pose ni.. huhuhu...

masuk butik Nichii, terbekenan pulak dengan selipar nih :b

kaler peach gitew.... loike 1000x


sebenonye nak cari kasut raya... tapi kasut raya harus la tumit tinggi.. ngeee~ so selipar ni kite buat belasahan sajok!


bunga-bunga-cinta....




Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya

.
.
Jom reramai terjah jualan ni. Hari ni last day rasanya. Cepat cepat. Memang murahhh uols.. Berbaloi-baloi :-P

Jualan die dalam khemah besar ni. Jangan risau. Tak panas langsung. Ekon die kuat.


Baju budak tak banyak sangat. Tapi baju kasut mak bapak budak banyakkk. Kasut rm10 pon ado jual.


Booth ni paling best... Borong susu coklat.. Hari ni nk repeat beli lg.


Barang2 lektrik pun ada..


Sopa... Hari ni last day.. Jgn lupe terjah....



Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

50% Diskaun Buffet Ramadhan untuk Bloggers

.
.

info lanjut boleh search FB Ramadhan Buffet MAEPS tu ek... Apa tunggu lagi? Cepat ler promote kt blog memasing :-D


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ni yang malas nih...

.
.
rehat panjang tadi pi Alamanda cuci mata. tapi biasa la... asal pegi soping complex je mesti nak membeli! time ade duit la ek, time takde duit memang pandang sebelah mata jer.. Boleh plak tahan napsu time tu.. huhuh..
 
Hohoho.... Hasil rembatan kat alamanda. Kasi can kat mak ayah la pulak nak melaram! baju-bajan anak punye dah cukup!



kua dari Alamanda singgah jualan Jom beli Barang Raya @ Putrajaya... boleh tahan jugak sale kat sini! rembat selai kemeja encik suami. RM20 je weh... murah² betui baju-bajan n kasut dewasa kat sini.. baju budak ada jugak, tapi kureng skit kot.. dan dalam khemah ni memang sejukkkkk.... depa pasang ekon kuat! tak panas langsung even orang ramai dalam tu... percaya lah.. sila terjah sebab barang die memang murah!


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Surat!

.
.
2 hari lepas dapat dua surat nih! satu dari Kao (Malaysia) dan satu lagi dari Blu Inc...

 senyum leret aku dapat surat dari Blu Inc... mesti la pasal contest kat majalah kan?? dah lama kot tunggu surat nih...



eh, apsal menang safi promo April pulak?? sebenonye aku tunggu hadiah lain.. hadiah hamper barang Follow Me/Palmolive.. tak ingat mana satu. menang bulan 12 taon lepas lagi.. sampai skang tak dapat lagi.. huhuhu.. apa pon Alhamdulillah.. rezeki... aku bukan selalu join contest majalah nih.. beli majalah pon jarang².. tengok topik jugak, klu best aku beli.. kalau beli baru join contest.. huhuhu...


oh, yang dari Kao tu dapat sample pad Laurier.. aku de isi form mintak sample rasanya... 

apa pon Alhamdulillah dengan rezeki dari Nya.....


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hasil Shopingan semalam~

.
.
fiuhhh.... **lap peluh... boleh tahan ketibas jugak tawaf Jalan Tar semalam... huhuhuh.. tapi puas hati sebab semua persiapan baju-bajan raya dah completed! Alhamdulillah....

atas permintaan Anje, aku show off la hasil soping semalam yang tak seberapa nih.... hehehe... taon ni punya soping biasa² jer.. tak macam taon lepas! memang aku soping baju kurung kaw-kaw punye... 14 lai tuh.. huhuh...

 ehem..ehem... baju rayaku taon ni.. peach kaler bebeh.. keluar masuk kedai semata² nak cari baju kaler nih!ape ke payah benor nak carik! dah jumpa tapi takde saiz dan tak berkenan... masuk Gulatis, berkenan baju kurung kaler royal blue.. seriyes gorjess gila... harga RM228 kalau tak silap.. memang dah nak beli dah.. tapi bila try, tak sedap pakai... so tak payah nak membazir sangat la kan? kat tailor tu ade 4 lai baju lagi. hakhak...


 dan paling best sebab aku dah berjaya tukar baju melayu hubby n hadif dari kaler oren ke kaler peach.. nasib abang kedai tu kasi tukar... ngeeee~


 tudung raya untuk mak and adik bongsu~


 2 lai tudung untuk mak mertua


tudung-tudung untuk mak lagi~


tambah baju lagi untuk dak hadif... total baju raya hadif dah 7 pasang kot! cukup la tu.. janji jangan terjah mana² soping complex lagi.. klu tak komfem menambah! huhuhu...


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Misi Berjaya!

.
.
Alhamdulillah... Misi ke Sogo n Jalan Tar haini berjaya. Rasanya semua dah completed! Memang rambang mata betui. Nasib la aku tahan godaan masa kat Gulatis tu... Klu tak mmg melayang2 duit... Fuhhhh....
 
Best soping haini... Orang pon tak ramai.. Kami antara orang pertama masuk Sogo. kekeke.... Kat sni bli baju n sua hadif jer.. Mencabar gak nak cari baju raya aku kaler peach nih. Dah jumpa yg berkenan tapi xde saiz plak. Aku nak baju yg jual kat jakel shah alam tu. Mmg frust betui baju tu takde jual kat jakel jalan tar. Sobss.... Penat masuk kua kedai cari baju dan akhirnya jumpa jugak. Alhamdulillah....

Balik dari KL terus ke Warta Bangi. Pegi kedai baju melayu haitu. Nasib abang tu kasi tukar kaler baju... So impian terlaksana taon nih raya tema kaler peach... :-D


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Misi Soping Raya diteruskan.....

.
.

Morning uolls.....

Haini ai cuti keje n cuti pose jugak. Hehe. Nak pegi soping raya... Pegi dgn cik lynn n ct sue... So now da nak gerak pi jalan tar. Hehehe...

Bubye....


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Bonus Raya | Alhamdulillah....

.
.


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shoping Baju Raya!

.
.
hohoho... petang semalam berbuka kat luar... pegi Bangi je pon coz hubby nak makan cheese nan kat mamak warta sana... sebelum tu singgah PKNS Bangi dulu survey baju raya kat situ... beli awal² senang sebab laki ku bulan posa pon outstesen jugak! cam hari ni patut kena pegi JB. minggu depan pon outstesen lagi.. dah cane? pegi soping ngan hubby best sebab die yang bayo.. huhuhu... 

tapi taon ni tak meriah la cam taon lepas.. takde khemah jualan pon kat parking lot tu... depan pkns tu depa buat param pulak! tapi takde la besar mana.... dalam PKNS pulak tak banyak kedai juai baju raya... tak banyak pilihan....

tapi round jugak la sampai tingkat 3 PKNS tu.... masuk satu kedai nih sebab nampak die jual baju kurung siap RM50 selai.... rembat 3 lai baju kurung kat situ. huhuhu...


 baju melayu untuk ayah, baju kurung untuk mak n adik... 


 untuk diri sendiri harusla ada.. dah selamat pakai pegi keje haini... ngehngeh....

baju melayu hubby n hadif pon dah beli... kami beli kat kedai area Warta... tapi aku tersalah pilih kaler la uolls... mata aku yang silap or lampu kedai tu yang silap... huhuhu... terbeli kaler oren lembut la pulak! aku nak kaler peach!!!!!!


 cane nih???? tudung raya kaler peach, baju bapak n anak kaler oren lembut... acaner??? baju raya aku ESOK baru nak beli... esok aku tak keje yer, nak terjah Jalan TAR punya pasai...huhuhu... nasib la aku 'cuti'. ngehngeh.... dalam dilema, sama ada nak pegi kedai tu balik tukar baju melayu nih, atau aku pon beli baju kaler oren jugak.. tudung kena terjah paridah lagi sekali la nampak nye.. huhuhu...


try test...

*dalam dilema.....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dah nama pun REJECT shop~

.
.
semalam pegi care4 beli barang basah skit.. lepas tu singgah Reject Shop nak usha kot² ada baju yang berkenan....cam biasa harus utamakan keperluan anak dulu.. baju mak kemudian beli pon takpe... ^___^

 rembat selai jeans and baju untuk hadif


seluar dah okey, baju pulak buat hal!


kolar baju ni kecik uolls... tak muat nak masuk kepala si hadif.... tarik² still tak boleh nak masuk jugak! sabor je la... patut la reject kan? huhhu... kolar die kecik sangat lah! dah satu hal haini nak kena pegi tukar pulak!


*sebenarnya suke je pegi lagi sebab boleh cuci mata... hehehe.... duit gaji + backdated dah masuk! yeah....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ke IKEA dengan Satu Hajat!

.
.
jumaat minggu-minggu lepas... buat keje gile dengan lynn n kak gee... huhuhuh... kami pegi Ikea time lunch hour.. tapi kami kua awai sikit la.. takde la tunggu 12.15 tu... huhuhu...

tetiba rasa nak pegi lepas tengok lynn publish gambo kusi ni kat fb...

kerana mu kerusi.. sanggup aku drive tau dari Putrajaya ke Ikea... dengan jalan jam, sesat barat pusing sana pusing sini... adeh....

tapi bila sampai je tengok dekat pamplet kusi tu dah SOLD OUT... tak ke hangin.... cissss....

lepas tgk sold out tu terus tak de mood nak soping.. sebab target utama pegi ikea nak beli kusi tu 2 bijik.. itu sajok! tapi takde rezeki pulak.. huhuhuh...


so, jenjalan cuci mata je laa.....


tapi cam biasa klu pegi ikea, mesti nak rembat seketul dua barang.... dalam takde mood nak soping tu, terbeli plak benda² nih. huhuhu...

sampai opis aku tengok kat punch card kui 3.12 petang... fuhhh nasib baik tau! klu tak boleh sampai lagi awal. tapi boleh plak cik lynn ajak singgah umah mak die kat kepong sana sbb nak amik kamera... sabo je la....


Published with Blogger-droid v2.0.6

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Next Vacation..............

.
.
waahahahhaa.... bukan main lagi kan? puasa baru 4 hari, raya pon lambat lagi... tup-tup nak pergi bercuti pulak!!! huhuhuhu....

takde la... memang dah lama aku plan nak bawak family belah hubby pegi bercuti... dekat² pon okey as long kita berkumpul ramai².... dan tempat yang aku dok usha setelah sekian lama ialah......













Rumah Peranginan Persekutuan Morib


 sebab pe aku nak try bercuti kat sini??? 1stly ofkos la sebab MURAH!! hehehe... 2nd, sebab tepi pantai... boleh buat macam² aktiviti pantai... pastu malam tu boleh bbq ramai².... meriah gitew...

tapi tau je la kan klu dah nama umah percutian kerajaan... dah tentu SUSAH nak dapat! asik fully booked sajok... so pagi tadi sesaje la aku gatai pegi tengok web BPH.. sebelum ni pon aku dah banyak kali tengok, tapi yang aku target sokmo takde kosong...

aku nak booking BANGLO 3 BILIK... yang ni memang susah nak dapat.. dah la ade bape bijik je kan?? tips nak tempah umah persekutuan ni ialah kite kena rajin usha website die... bile ada orang cancel booking, otomatik tarikh tu akan kosong... so apa tunggu lagi????

untuk sewa BANGLO 3 BILIK hanya RM60 sajok! berbaloi²... semua peralatan dapo pon ada! tinggal bawak barang basah sajok... astro pon ada tau! eh, kat sini cuma ada banglo 3 bilik dan rumah berkembar (semi d) 2 bilik...

so, meh aku tepek kat sini tarikh² yang available buat masa ni! yang kaler hijau tu available la ek! klu untuk semi-d punya memang banyak lagi kosong... yang aku tepek ni untuk banglo sajok...

 September 2012


Oktober 2012

 kalau cuti sekolah, pempaham la ek! penuh dengan tanda merah je la... huhuhuh...


sape mau booking, leh klik link bawah ni.. tapi untuk kakitangan kerajaan sajok...

 http://peranginan.bph.gov.my/booking

 .


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥