Kosong-Kosong-Kosong

.
.
kosong sudah... sekosong hatiku... T_____T

selamat mengcash-out nuffy kali ke-8. Alhamdulillah... hasil blogging sekadar suka²...


p/s : blog akan diprivatekan buat sementara mulai petang ini... tuan rumah nak bertapa cari material untuk album baru.. wakakaka.... entah la ek.. aku rasa makin lama makin hilang passion untuk menulis.. tunggu la nanti aku ada mood aku open balik blog hokey sayang² semua... tapi kalau rindu kat aku boleh cari aku kat Instagram. add je mrskay_rie.. insyaallah tiap² hari aku up gambo.. ngehngeh...

bubye yuolls.. take care.. heart yuolls deep²



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jalan-jalan Pantai Morib

. .

petang semalam pegi ke Morib. Perjalanan pegi balik amik masa 2 jam lebih tapi duduknye tak sampai setengah jam. huhuhu...... :'[ sebenarnya nak survey sumthing. nanti aku citer next entry wokey. for now layan gambo ni dlu.


sampai dah petang dalam kui 6 lebih. air dah surut...


tak dapat main air, main pasir pon jadi la.. ini pon jenuh nak ajak balik.


jauh giler air surut....

sebelum maghrib dah gerak balik. bubye Morib. till we meet again!


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Restoran Cempaka Rimba, PKNS Bangi

.
.
.
 gambar entah bile punya.. dah lama dah ni.. sebelum puasa lagi! stok peram berbulan-bulan... ngeee~

Restoran Cempaka Rimba ni memang one of my hubby's feberat la... die suka sangat makan kat sini.. dun no why la kan? tapi not bad jugak kedai ni.. makan pon sedap...


yang diorder hari tuuuu... seperti biasa, my hubby harus la order set nasi putih ikan kerapu... aku pulak nasi ayam kampung kot! tak ingat suda.. huhuhu...


ikan kerapu masak pedas... harga set ni termasuk nasi putih, ikan kerapu dan sirap dalam RM12.++

saje je up entry ni.. kot bosan² makan kat umah cuti ni leh la singgah PKNS Bangi sana.. hehehe... dah lama tak lepas taman tasik kat situ... one day nak pegi lah...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Japan Home Centre Alamanda

.
.
Warga Putrajaya sekalian... korang perasan tak ada satu kedai comel baru bukak kat Alamanda...?

 Japan Home Centre.. bersebelahan dengan Guardian
.
lunch tadi sempat terjah... kedai peralatan rumah. macam² ada... ala² Daiso tapi ofkos Daiso lagi best la sebab barang² die semurah RM5... tapi yang ni harga campur².. tak murah sangat, tak mahal sangat.. itu bagi aku la... tak beli ape pon kat sini.. buat permulaan, saje cuci mata dulu.. huhuhu....

barang perhiasan rumah


periuk belanga


 suasana dalam kedai


mangkuk kaca.. harga die not bad la.. murah dan mampu milik


sudu plastik gambar kartun


senduk doraemon.. comels.

.
mangkuk plastik gambar katon

pendek kata, ada banyak lagi la barang² dalam ni.. pinggan mangkuk periuk brand luminarc pon ada jual.. kalau korang penah masuk Daiso, haa! camtu la lebih kurang.. tapi yang ni barang tak la sebanyak Daiso dan tak semurah Daiso.. hehehe...


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jalan² Keluar Peluh di Taman Tasik Perdana

.
.
Hari Sabtu minggu lepas kami anak-beranak pegi bakar kalori kat Taman Tasik Perdana.. ketibas kau! saje pegi jenjalan kasi keluar peluh sikit.. kebetulan makcik hubby ada buat open house raya. die tinggal kat kuaters Istana Selangor belakang Tugu Negara tu.. so memang dekat sangat la kan dengan TTP tu... sebelum pegi makan, moh kite pecahkan lemak dulu.. hewhew....

 aku ingat TTP ni ade tasik dan playground besar tu je.. rupa²nya macam² ada.... haitu datang sini tak sempat nak jenjalan sampai ujung...


 playground besar giler... macam² ada.. tak payah pegi themepark yang kena bayar tu.. hewhew...
.
 so haitu terlebih rajin nak berjalan... maka berjalan lah kami sampai ke hujung tasik sana... macam² ada rupanya kat tasik ni...

 Taman Rusa dan Kancil


  Masuk adalah PERCUMA

tapi kami datang pon dah lewat petang.. so taman ni dah tutup untuk orang awam... 


 tak boleh nak masuk dalam taman rusa, so kite bergambar kat luar pagar je la.... jadi ler...

selain tu ada jugak taman herba ke ape ntah.. taman pelbagai jenis pokok² gitew... tram pon ade kalau rasa malas nak jalan.. pendek kata memang sesuai sangat lepaking petang² dengan family.. elok sangat la kalau nak main badminton ker, berbasikal ker... eh macam² la boleh buat *kalau nak! heehhe...

tapi kami datang lenggang kangkung jer.. so ape jer yang boleh buat????


kita fotogedix sajo lah!



yang penting kita enjoyceee!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hello Kitty Town Malaysia

. .

Opening November 2012 katanya... Berdekatan dengan Legoland. Harga tiket RM50 wif mykad...

.
*simpan $$$$ bebanyak. Banyak dah tempat best kt mesia ni....


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Yeay! Dapat Voucher 35% LEGOLAND

.
.
haitu kat FB aku ada update status tanya sesape tau deals yang best untuk Legoland.. then my fren, Iylia bagitau die ade baucer lebih.. die beli barang Crocs so dapat baucer...die tanya nak ker??? giler tak nak?? harus la mak nak... so, baru jab tadi dah dapat pon baucer nye... thanx iylia, buat susah² jer pos dari Penang sana... pos laju lagi... ^____^




so, dah ade baucer ni, kurang la sikit harga tiket tu.. boleh la :b.. baucer free tiket untuk kids (biskut muncys) pon ada jugak! aku ni buat prepation bukan main lagi, tapi entah bile nak peginye.. huhuhu... 

pada sape yang tak tau, Harga tiket masuk Legoland Malaysia adalah :

1-Day Ticket Adult (12-59) -------> RM140
1-Day Ticket Child (3-11) --------> RM110
1-Day Ticket Senior (60+) --------> RM110

mahai giler kan???

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cara nak Search Tiket Murah Air Asia

.
AirAsia Free Seats to International destination is on-going now! yeah....

.
Alhamdulillah, dah berjaya booked tiket internasioooonal katanya... hehehe... wah... sakan aku booking tiket. semalam book pegi Ganu, haini book pegi mana pulops? ngeee~ kena start kumpul duit dari skang lah nampaknya... 

berbalik kepada tajuk, meh aku share satu website yang boleh bantu korang search tiket Air Asia termurah.. memang senang sesangat!  so tak payah la korang search satu-satu tarikh kat web AA tu... mudah bangat seh... dan berbaloi-baloi....


 .
dengan fleapy.com, segalanya MUDAH...
selamat 'berjuang' kengkawan.... ehhehee....

.




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Lapar la pulak...

.
.

. .
Lunch time tadi tak makan. Skang baru menggagau cari makan. Huhuhu... Turun kafe bawah tinggal sisa2 jerk. So order burger ayam special. Terbang RM3. Rasa tak tau sedap ke idak. ni baru nak makan. Jemput semuaa....


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Berangan di Hari Rabu....

.
.
kat entry semalam ada yang teka aku nak pi Cherating, Langkawi, Bali. yang teka Thailand pon ado! hehehe... promo free seat untuk destinasi luar negara tak start lagi la wei.. esok baru start! apa lagi... ramai² tunggu depan website AA yerk.. hehehe... eceli, aku nak pegi dekat² je kot! dalam Malaysia jugak... ramai yang teka betui aku nak pi Redang... dan harga tiket yang aku dapat ialah RM28 sehala.. so total pergi balik RM56 seorang! ok la tu kan?


lawa gilaaaa........

dan dari semalam aku dah start survey sikit² pasal Redang. hewhew.. gila semangat padahal lamaaaaaaaaa lagi kot nak pegi... itu pun kalau takde halangan pape... huhuhu... takpe-takpe... berangan itu percuma.. tak perlu bayar... lalalalala~ *tapi tiket AA kena bayar, kalau burn sendiri putih mata. -___-

aku dah lama teringin nak pi Redang.... hajat di hati nak pegi tahun ni... tapi tak kesampaian... lepas bercuti di Pulau Perhentian yang super gojes tahun lepas, hati ni memang dah terpaut giler... kalau boleh tiap² tahun pon nak bercuti kat pulau². huhu.. lawa wei pantai die..

jom layan gambo² aku masa kat Perhentian dulu.. sekadar mengulit kenangan.. huhuhu...

kalau nak baca entry aku masa kat Perhentian, boleh klik SINI yer.. tq yuolls...







.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Your AirAsia booking has been confirmed ^_____^

.
.
fuhhhh.... lap peluh.. penat nak mencari tarikh yang sesuai dan yang penting murah kat AA nih...dengan pc bengongnye.. boleh pulak dah dapat cop tiket pastu pc hang!!! sabo jer lah.. dah satu hal kena search lain.. mencik!

mulanya macam tak nak beli tau.. tak sanggup nak terlibat dalam 'pemburuan' nih.. tapi.. bila klik dapat harga tiket yang kira ok la, murah dari naik kereta, so why not kan? takde la kematu vontot mak! hehehe... 

tapi ape pun, Alhamdulillah.... semoga semuanya berjalan lancar lah sampai tarikh yang dah dibooking tu... ngeee~ cer teka kami nak pi mana???

ok. ok... kasi hint skit...

http://www.malaxi.com/terengganu/island/redang/images/redang01.jpg

senyum sampai telinga~~~~

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ayam masak Lemak Cili padi | Kena Selalu kacau supaya kuah tak pecah minyak 

.
.


Sedang berlemak cili padi sambil tengok The Voice 3. Hehehehe... Eh. Cakap pasal tajuk kat atas, aku kalau masak lemak ni memang masak sukati Main campak jer. Takde term kena kacau slalu tu. Pecah minyak pon xtau cane. Huhuhu... Masak asal kat tekak rasa sedap jer. Huhuhu...


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jalan-jalan sampai Ketibas di Taman Tasik Perdana

.
.





Nanti2 ku update. Layan gambo dlu yek. Hepy weekend yuolls...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shawl~

.
.

Dah lama tak melilit sejak pakai tudung 'kak idah'. Huhuhu.. Haini mood rajin datang nak belit. Hehe... Now otw nak pi beraya umah makcik hubby kat kuarters istana selangor KL.


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cantiknyer....

.
.








Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Open House lagi~

.
.
Lunch tadi pegi umah my officer kat Presint 15 sana.. die ada buat makan² sempena raya dan masuk umah baru... rumah beli sendiri hokey! bukan kuaters.. harga dekat RM640k... gulpppp...... hohoho... mahai giler... property kat Putrajaya ni memang mahai melampau. sebab tu aku beli umah kat Nilai jerk. itu pon beli taon 2007... klu beli skang memang tak dapek harga tu lah... tak tau ler mampu ke idak nak beli. huhuuh...


jemput tengok semua.......


nasi tomato kot!

 
 sate + ketupat... 

macam² ada... Alhamdulillah... kenyang perut.. lepas makan rasa nak tido jer...


 masa orang lelaki pegi sembahyang jumaat, kami kaum wanita ni buat bacaan yassin...


pssssttt : entah biler la nak duduk balik umah sendiri... huhuhu... macam best jer duduk kuaters apartment, nak mencuci pon tak teruk. :b
 

Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥