Pakej Murah Pulau Redang

.
.
InsyaAllah, kalau diizinkanNya, awal bulan April ni kami sekeluarga nak bercuti kat Redang... so gigih la menggoogle apa yang patut, specially tempat penginapan yang under bajet kami...

Pulau Redang ni tak macam Pulau Perhentian... kat Perhentian banyak chalet² murah.. semurah RM30 satu malam... kedai makan pon bersepah... tapi kat Redang ni mostly semua chalet/resort amik pakej... kalau dah pakej tu pepaham la kan? satu kepala dah tentu ratus² ringgit.. :(

so, google punya google, jumpa pun satu pakej ni yang terpaling murah.... kebanyakan chalet/resort kat Redang ada buat promotion untuk bulan Mac sahaja (early bird). harga memang murah la kan coz pulau baru bukak time tu. (Pulau Redang ditutup sekitar bulan Oktober-February sebab musim tengkujuh) . tapi chalet aku amik ni dia buat promosi sampai bulan April. so, kalau korang nak bercuti ke Redang dengan pakej murah, pegi la bulan Mac sebab time tu memang resort buat promo early bird.

dan chalet yang menawarkan harga paling murah tersebut ialah......
.
 Redang Lagoon. ownernya melayu.... 

so, aku dah anta emel pon kat chalet tu... dah siap bayar deposit RM100 dah pon.. hewhew... nanti dah balik dari Redang aku buat review la ek pasal chalet nih...

dan pakej yang aku dapat ialah :
 Harga pakej untuk tarikh tersebut untuk 3 hari 2 malam.
Seramai 3 dewasa, 1 kanak², 1 x quad sharing.

  RM260/seorang  x  3  =  RM780.
  RM150/kanak²    x  1  =  RM150
         TOTAL                  =  RM930


The package Includes (3D2N) :
Ferry transfer from jetty Shahbandar Kuala Terengganu to Redang Island and Return
2 x breakfast, 2 x lunch, 2 x afternoon teas, 1 x dinner, 1 x BBQ.
3 x snorkelling trips
Aircondition attached with bathroom (No hot shower)

aku dapat harga promosi RM260/seorang... paling murah okey!!! resort lain semua dah RM300++. hajat di hati nak dok Laguna... tapi mahaiiiiiii sangat. tak mampu den. hewhew... oh, paklang hadif yang akan join kami pegi Redang nanti. atlis hubby ade la teman klu aku malas nak join snorkeling nanti... huhuhu..

http://i2.photobucket.com/albums/y12/buttet/pertandingan%20webblog/redang.jpg
Redang..... tunggu aku datang!!!!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

21 comments:

Nana said...

ni salah satu tempat aku nak g ni
adoi bile nak sampai ni

Nad MamaZN said...

Tah bile la dpt p pulau cmni...tggu budak2 ni besar a kot... Huhu

SyaNa said...

aku x berani lg nk bwk iman naik bot ke pulau
budak asma ni mana bleh kena angin laut kan
tggu la dia besar sket lagi
nyesal plak dulu2 xde anak tak gi pulau
huhu

ummiaqeef said...

chalet ni la aku n shinnaz duduk mase g redang dulu..rindunye nak g bercuti..huhu..

eima said...

fuh mahai jugak no ....
tgu la budak2 tu besar sbb aku takut nk niak bot dah ... seram

Sidratul Muntaha said...

thun ni aku aim gi sini.bln 6 kot?!mgm tgh seme pulun buat promosi nih
early bird mac
ahaha..
tpi mmg chalet ni murah la.
tq arr

Ayu Zarina said...

tempat honeymon 8 tahun dulu..laguna terbaik dan harga pun cantikkk..hihi..tapi serius redang lagi best dari tioman kot sebab more private...kalau tioman macam banyak penduduk kampung kat situ...

juelee said...

tempat honeymoon 3 tahun lepas... sebelum g krabi... hehe memang cantek tempatnye, cuma yg jue tak tahan nak naik bot tu.. 45 min dr jeti merang kalau dr KT 2jam tak silap...
masa tu ombak kuat plak, huhu sampai2 muntah terus sbb pening naik bot...

mama_umar_maryam said...

oh redang...thn ni rasenye mmg nk g kot ;)

Yana Kama said...

Saya pon duduk sini jugalah time pergi. Memang murah kak 260, sy dulu 320 untuk seorang. Makanan ok, owner pon baik je. Tempat memang awesome, kalo nk beli Makanan kudap2 boleh pergi dkt hotel sebelah. Nk snorkeling dkt pntai depan hotel pon ok jugak

Yana Kama said...

Saya pon duduk sini jugalah time pergi. Memang murah kak 260, sy dulu 320 untuk seorang. Makanan ok, owner pon baik je. Tempat memang awesome, kalo nk beli Makanan kudap2 boleh pergi dkt hotel sebelah. Nk snorkeling dkt pntai depan hotel pon ok jugak

kayyana said...

perghh redang plak.. dan akak mmg akan jadi sumber rujukan yana lps tu... hahahah

bluefairy said...

wuuu...saye plan nk g Jun ni..tp agent ckp resort ni da fully booked coz cuti sekolah...uwaaaaaaa T_T sape de suggestion resort mane yg best..klau blh nak yg rmai Melayu..email kat sy plsssss mochaholic87@gmail.com

bluefairy said...

haaa...dtg balik..arini mood hepi..hahaha.coz dapat gak booked resort ni utk bln 6 nnt..tanye direct kat owner..so,moral of d story jgn tanye agent..pelbagai alasan diberikan..hampir tertipu u ols..hoho..happy holiday.. ~lalala~

Echa Hairiza said...

Tioman lg bagus dr redang... aku cadangkn korang g tioman... ade pakej murah, privasi lg... chalet atas bukit...leh tgk view yg cantik xde pncemaran taw.... name chalet ni island reef... aku da byk kali g tpt 2...the best in world la....so korg bleh google la sndri....

Echa Hairiza said...

Tioman lg bagus dr redang... aku cadangkn korang g tioman... ade pakej murah, privasi lg... chalet atas bukit...leh tgk view yg cantik xde pncemaran taw.... name chalet ni island reef... aku da byk kali g tpt 2...the best in world la....so korg bleh google la sndri....

Zatul Alwani said...

salam.. boleh bagi contact num pulau redang ni?? huhu.. nk dptkn rm260 gak.hehe tq in advance :)

zul said...

Eh murah lk pakej tu, sy bru blik dri redang gak. Sy g tarikh 10-12 mei. Mmg best, sana happening ckit mmg puas hti menginap kt redang lagoon ni sbb satu2nya chalet melayu yg ada kt ctu. Makanan pun confirm halal punya.

Mohd Affizul Abd Latip said...

Mmg best pulau redang ni, sy baru balik dari pulau redang. Pergi tarikh 10-12 mei 2013. Klau nk pergi air cantik elok g bulan mei. Pakej sy rm320 seorg mmg berbaloi sbb skali mkn minum snorkeling dan feri pegi balik dari jeti shahbandar. Redang lagoon mmg happening.

MumyLynn said...

salam tuan rumah hhhehehee gugel pun gugel jumpa blog sis..... mmg berhajat n pegi bercuti dipulau redang.... ermm bole tak sis bg sy detail owner pakej nie... terima kasih

Fuza Musa said...

Bestnya tempat ni