Mesin Cashier Mainan


lunch time tadi aku ada misi penting! sanggup tu pegi Nilai semata-mata nak penuhkan impian anak teruna... hewhew... tapi samping tu aku singgah jab umah sewa sebab nak pi amik surat² yang sampai kat umah tu...
.
kan kat Entry Ni aku de bagitau hadif dok mintak mesin cashier mainan tu kan? tenkiu yer pada yang bagi feedback mana nak carik benda alah tu... nak pegi KL tu harap maap la yer.. sangat la malas dan renyah.. dah lama tak terjah kedai borong sana... so paling dekat Nilai je la... semalam aku dah pegi Care4 Alamanda. tapi takde pulak mainan tu.. kat ToyrUs ada la tapi harga dia omakaiiii... dua ratus lebih kot! tak besar mana pun. *pengsan.
.
dan tadi berakhirlah pencarian tu... jumpa pun kat kedai mainan Nilai Square.

ni la bentuk mesin cashier yang hadif nak sangat tu... yang ni harga RM32.


yang besau ni siap ada stand RM73...

so, call bapak hadif tanya nak amik yang mana.. dia kata 'amik paling besauuuuu skali'. muahahaha... so amik yang ni.... yang ni jual sayur.. aku amik yang jual burger + fries + aiskrim punya.

tak sabar nak amik hadif kat skool petang ni... mesti die teruja giler tengok mainan idaman die nih... aku ni takde la nak manjekan anak sangat.. tengah ada duit lebih ni kan? boleh la kot! kesian kat anak... bangun pagi benda pertama die cakap, 'nanti kite pegi beli mesin duit tu tau'... tiap² hari dok sebut selagi tak dapat.. dah acaner?? nak pujuk pegi skool pun kena janji ngan die nak belikan benda ni... so, ibu harap bila dah dapat mainan ni hadif rajin² dan semangat nak pegi skolah.. tak mau nangis² lagi...


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Yeay, hadif bleh main jual jual..

Nafira usof said...

alahaiii.. dapat jugak menan idaman~
bagus ibu n ayah hadif nih.. beli yang besau terus.. puas hati~

Jue a.k.a Ibu 2F said...

amboi hadif nak jadi bisnesman ye

Puteri Satu said...

ha kan... memang ada kat nilai hehehhe... okla tu...2-2 sama aqilah punya.. yang atas tu dah rosak.. yang bawah ada lagi... main 2-3 hari jek..pastu tak layan dah.... bebudakkan... sekejap jek pun mainnya... beli kat kedai uncle cina kurus speky tu kan...??? hehhe.. itu uncle Aqilah ngan naufal...

mama_umar_maryam said...

hmm bdk2 kt umah ni aku dah stopkan bli menan..hehehe..tp rezeki diorg slalu dpt menan dek sedaremareatoknenek ramaikan..sonoklah hadif jd cashier tu

Ya ALya said...

happy la hadif..

eima said...

amik yg besar sekali tu ... hahaha klu enpanjang mesti kate amik yg paling murah ...muahahaha


hadif nye cita2 jd tokey supermarket kot...