Hohoho Kelik Kapong!!!

.
 .
oleh sebab cuti raya cina ni aku nak balik kampung lagi, elok benarlah aku up cepat² episod balik kampung last week... huhuhu... esok dalam kui 2 pagi (nak elak jam kononnya) aku n family akan balik Batu Kurau, Taiping lagi.. dis time tumpang abang aku la pulak.. tong-tong kekdahnye.. hewhew.. ye la, last week dah balik kampung, pastu gi cuti² Penang lagi, duit pun makin susut nih... mula² ingat takmoh balik dah, tapi cuti 4 hari dok Putrajaya macam bosan jer... so moh la kite berangkat pulang bertemu orang tersayang... huhhu...

cite pasal Bukit Bendera, pasni aku up yer... stay tuned bebeh...

weolls check out dari Ixora Hotel hari Sabtu dalam kui 11.30 pagi camtu... then terus balik kampung... petang tu takde buat ape, anak dah merengek ajak hubby naik moto pegi tengok sungai... mak pun tumpang sekali lah... lama tak mandi sungai... sebab air paip kat umah pun sejuk macam air sungai, tu yang tak jakun sangat tu... hewhew...

tempat berkubang masa kecik².... masa dok asrama dulu selalu ajak kengkawan ikut balik kampung sebab nak bawak depa mandi sungai... pastu jenjalan Taman Tasik Taiping... hewhew...


hadif ni kan gayat air... tu mak tengah berusaha keras nak ajak die mandi kat tempat dalam sikit... tapi harap maaf la yer.... sorry naik lorry!


tepi² boleh laa....

kat sebelah tempat hadif mandi ni ada 3 orang budak baya hadif n kecik lagi dari hadif dok mandi.. relax jer dorang main air.. mak bapak takde pun dok perati kat anak.... cari jugak mana mak ayah dorang ni takkan tinggal anak camtu jer??? hurmmm... anak kampung! lain sungguh dari anak bandar... huhuhu...


anak-anak kampungku... seronok depa mandi-manda... terjun dari jambatan masuk dalam air.. tak kira berapa tinggi pun... teringat zaman kecik². aku pun camtu jugak! hahaha...

tak tau la hadif boleh rasa ke tidak kehidupan kampung macam mak dia dulu... ayah dia lain la.. orang KL la katakan? hewhew...


lepas dah puas hadif main air, then rempit ke kampung sebelah pulak... saje nak tengok pemandangan bendang waktu petang... indah sungguh kampungku....


klu kat kampung, bukan hari raya pun ada lemang ngan rendang! mak memang terbaikkk!!!

hohohoho... balik kampung!!!



9 comments:

Nana said...

Yallah beznye kampung kau
aku dr kecik nak sgtt ada kampung mcm ni ada sungai bersih bole mandi untun hadif tp gayat air plak ek heheh klw mia ni mau ari2 kot ajak blk kampung haha

lieyalatif said...

ya Allah bestnye..sentap hati jiwa raga kite tgk tauuuu...best tu siap ade sungai lagi...bersih nampaknye tuuuu...mesti air pun sejuk jek kannnnnn.....best2....

tang lauk jgn dickp laaa...air tangan mak semestinyer terbaekkkkkk!!

eima said...

kg ko mmg kampung la K .... kg ku hanya la pantai ngan sawah padi tp tak serupa kampung ....tp seyes la kg ko ....

Nad MamaZN said...

Kg kite taman perumahan, haha!
Bleh geng ngan papa hadif kot huhu

Naseb baek la leh tumpang kampung papazakwan
Tpi takleh challenge kampung kay, mmg terbaekkk

Tu dpt sejuta tu kan?

Nafira usof said...

MasyaAllah.. canteknye kampung u~ wujud lagi kampung yang indah cam ni ek.. air sungai tuh super duper jernih.. bestnye~ bertuah lah~

isabelle frankly said...

meriahnya...
slmt bercuti ye

~Cik Viva~ said...

bestnya kampung ade sawah padi..n ade sungai..sy dok kampung jugak tapi xde semua tu...kg kecik je..

Nory Zoulkefle said...

bestnyer...lama tak mandi sungai..

Cik Eka said...

bestnyaaa kampung akak..

ayo terjun tuuu cantikkkkkk.