Simfoni Resort Langkawi : Hotel Review

 .
.
 sepanjang seminggu bertugas di LIMA Langkawi, kami stay kat Simfoni Resort, Pekan Kuah. eceli hotel ni baru beroperasi 6 bulan gitew.. so semua barang baru lah yer.. hehehe... hotel ni kalau tak silap aku semua bilik jenis apartment.. ada apartment 2 bilik, 3 bilik n 4 bilik.

 tempat penginapan - Simfoni Resort Langkawi. park kete depan hotel jer.

 Lot 1-13, Bandar Kuah, 
Jalan Taman Pelangi,
07000 Kuah.
04-969 8989

hotel ni susah sikit nak carik coz tersorok ke dalam.. klu nak datang sini, korang carik jer Langkawi Parade MegaMall or hotel Grand Continental. kat belakang tu lah terletaknya hotel nih... ala, guna gps pon bole or boleh guna la any apps yang ado.. hehehe...


 lobi hotel. free wifi. laju siot tenet die.. hari 1st n 2nd day tu memang lembab giler tenet kat henpon aku.. boleh plak tak ingat nak guna wifi hotel.. tsk..tsk..


 aku dapat apartment 2 bilik.. share dengan cik lynn.. bilik sorang satu lah. hehehe...


 bilik 1 - ada almari+cermin. ada side table


 bilik 2 - ada 2 single bed. tapi tilam kat hotel ni keras kot.. aku tido rasa spring jer.. huhuhu.. 


 pantry


 pintu masuk kaler coklat tu.. tepi tu nak ke bilik air.


 simple je bilik air. no bathtub.


air die pagi ke, tengahari ke, malam ke tetap panas.. huhuhu.. langkawi panas hoii.. sah² air lam tangki pon panas. aircond memang on sepanjang masa...


 ruang tamu. ada meja makan n sofa. tv flat skrin. hewhew...


 rak kasut


 yang tak bestnye, iron ade satu je utk setiap floor.. kena share² ler ngan orang lain.. hewhew... nasib ler roomate ku dah bawak iron siap².

overall, hotel ni kira okey la.. hotel bape bintang tu aku tak sure lah. breakfast pon okey-okey je kot! takleh la compare ngan breakfast hotel 5 star tuh. yang tak bestnye tu je lah - tilam keras rasa spring n iron kat luar bilik. yang lain aku puas hati. manager hotel ni pon baik. siap bagi sorang satu sebenier tu masa check-out.

 oh, rate pulak rasanya RM190 ke atas ikut jenis bilik. pegi ramai² berbaloi lah amik hotel nih. aku dah ada membership hotel ni. boleh dapat RM120 harga ahli untuk bilik aku duduk nih. i loike...


6 comments:

eima said...

camne ko buat membership ??? mnk tau nk tau ... hihi

Nad MamaZN said...

Bleh pinjam membership card kay tu nnt ke cane?
Hehe
Kot kot la ada berhajat nk dok otel tu nnt
Kekekekek
Tnye jek ni

JaSSNaNi said...

nak pinjam membership card gak... nak terjah sana... huhu berbaloi2 camtu..

Ya ALya said...

syok arr ada member card....harga pun murah gak.....

Kniedaz said...

waktu kami duduk kat century suria hari tu memang nampak sungguh simfoni resort ni. betul2 kat belakang century suria. Dari tingkap bilik dah nampak..baru lagi ya...patutlah hari tu tengok macam tak ramai orang je duduk situ

MRS. K said...

eima ~ manager tu bagi kad masa check out

Nad MamaZN ~ nak pinjam eh? boleh jer.. hehe