Tempah Baju Melayu di Dzulldeclassique Kajang


.
masa gi Bandung haitu aku ade beli kain pasang untuk family hubby sempena wedding adik ipar next month. so, aku punye kain tu dah selamat jadi baju pon. aku terus tempah kat kedai tu. senang keje. balik sini tak payah pening carik tailor dah. lagi pun aku buat jubah jer. ye la, bulan depan dah masuk 5 bulan pegnen, so pakai baju kurung pon dah tak best.

so, masalah kat sini nak mencarik tailor baju melayu la pulak. lakiku n hadif mana penah tempah baju melayu. selalu beli baju raya siap jer.. so memang takde pengalaman nak menempah bagai ni.. huhuhu... kami ade survey kedai kat Warta Bangi.. upah untuk buat baju melayu dewasa RM130. baju melayu kanak² RM120. fuhhh.. mahai.. mahai...

sebelum tu memang dah tanya sepupu hubby pasal kedai jahit baju melayu nih... sepupu die cakap upah dalam RM150 kat  Dzulldeclassique Kajang. saje la weolls survey kedai lain kot dapat lagi murah kan? rupanye.. hurmmm....

so, nak tak nak weolls pegi jugak Dzulldeclassique Kajang tu. hubby cakap mahai pon mahai la.. asal cantik dan puas hati. lagi pon Dzulldeclassique ni memang glamer kedainye..retis² pon tempah kat situ.. kalau harga RM150 tu boleh sangat la khen??


last week kami pon terjah kedai nih... tanya punya tanya upah untuk baju melayu dewasa RM120 sajok. baju kanak² RM75. siap dengan  butang skali. fuhhh... murah tu compare dengan kat Warta tuh.. so, terus je tempah kat situ.. sepupu hubby cakap masa die tempah RM150 maybe sebab dah dekat raya n nak cepat. tu pasal mahai kot.


boleh tempah baju melayu or baju kurung.. aku tengok kat belah baju pompuan tu macam² fesyen gak dorang leh buat.. peplum pon ada. aku tak tanya la pulak bape upahnya.. segan.


 kalau nak beli kain kat dalam ni terus pon boleh. pilih kain then terus je jahit.


kalau nak tambah sulam cam baju oren tu harganya RM170. yang belah kanan RM150. hubby amik design belah kanan tuh. lagi sebulan baru siap baju nih.

baju ni jugak merangkap baju raya kami. gasak la. basi pon basi laa.. tak kisah pon. :b


ni la tema baju raya kami.. kaler silver... pakai untuk wedding adik ipar dan di pagi raya nanti... itu pon klu still muat lah. hehe



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

8 comments:

Mooniqueen said...

mesti meletop2 baju wedding ni... tengok lace pun dah excited nak tau final dia macam mana...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

10Q..tengah duk cari baju raya kat hubby nak beli yang dah siap...dan ada size besar...

Nad MamaZN said...

Haritu masa adik nk kawen ada gak survey kt kedai dzull ni tp time tu org tu mcm nak taknak je layan trus buat kat kedai lain

eima said...

aku penah pi je kedai tu tmn member tgk utk wedding die ....

Kniedaz said...

Tempah baju kat Bandung tu murah ke? lama mana boleh siap?

MRS. K said...

Kniedaz ~ tgk design rasanya. satu hari dah siap. nanti dorang anta kat hotel

ekin schmidt said...

cantik yg butamg mcm baju cina tu.
ayh sy pun request buat bju mlayu mcm tu taun ni.

mahal jgk ea..
tp standard RM120

kalau tak peek hour sy ambik RM80/psg :)

Deniaty family's said...

mahal tapi nice jugak yer...mmmm good info