Menu Iftar 6 & 7 Ramadhan



nak share ngan korang lauk-pauk yang aku masak untuk bukak pose. mana tau leh bagi inspirasi untuk korang khen?? :b masa mula² pose haitu memang aku tak masak pon coz incik suami outstesen. memang hari² makan lauk beli je la. tapi since suami dah ade kat umah ni, harus turun ke dapur ler.. ala, bukan masak beriya pon. satu jenis lauk dan satu jenis sayur. itu pon dah lebih dari cukup.


Menu Iftar 7 Ramadhan

Ayam masak serai... boleh tengok resepi kat SINI yer.



Sayur Bening Bayam


Menu Iftar 6 Ramadhan

ikan kembung masak singgang


sayur kangkung takde belacan. huhuh...

simple je kan? tapi InsyaAllah kenyang dan menyelerakan.... ngeeee~


8 comments:

Nad MamaZN said...

Janji masak sendrik
Telur dadar pun sedap :p

Nafira usof said...

simple pon nampak sedap.. air tangan isteri..:)

Chekgu Azrine said...

haah..kalau saya pun tak lalu kot nak masak bebanyak..then berbuka makan sikit je..huhu

Cida de' Nuanza said...

mmg simple..tp sgt menarik...tergoda ngan masak singgang tu
sedap hirup panas2...

JaSSNaNi said...

tadi nampak singgang.. ni pun nampak singgang.. nampak gayanya kena buat singgang gak ni.. hihihi..

eima said...

berbuka mkn nasi ek ... ok la tu janji dpt berbuka secara bersederhana dan alhamdulillah sendawa lepas tu

zety said...

suke3..kangkung tu dh mcm suppekat rupe die..yummyy

deelira@deeliraz said...

menyelerakan ;)