Shopping Baju dan Kasut Raya - Baju Anak lagi Mahal dari Baju Mak Pak!



Aku ni boleh dikatakan kedekut jugak la.. soping tu memang aku suka! tapi beli barang yang mampu milik lah.. takde la beli baju mahal². kalau beli baju sendiri pon, klu boleh carik hat paling murah.. kalau nampak ada sale 70-80% memang terjah yang tu dulu. huhuhuh.. klu beli baju anak pon kalau boleh tak mau la hat mahai sangat.. bawah RM50 pon dah kira mahai.. kalau dapat bawah RM20 lagi bagus.. muahahaha :b

semalam pegi Parkson carik baju raya Hadif. last week ada dok jenjalan usha baju raya tuk hadif. dah berkenan dah baju tu... so semalam kan gaji - terus je ajak hubby pegi sana.

ni yang baju aku berkenan tuh. terus suh hadif try test. tapi tak beli pon yang ni.


yang ni apak die berkenan... harga dalam RM70. huh! bagi aku yang kedekuit ni dah mahai dah tu. tapi sebab nak anak nampak kacak di hari raya kan? terus je beli tak pikir dah.. klu baju sendiri mau nye pikir 2-3 kali nak beli ke tidak... :b


so ini je la hasil rembatan dekat parkson semalam. tak dan nak cuci mata coz apak die nak cepat. seluar jeans budak pon ngalahkan harga slua dewasa. huh!


 
yang ni pulak beli masa soping kat Sogo bulan lepas. oh kalau nak tau, aku ni memang suka brand polo. nampak hensem je klu hadif pakai baju brand nih. :b

cadangnya esok-esok nak terjah Metrojaya Sale PICC nak carik lagi baju hadif. tapi kite carik hat murah² dah la yer sayang.. klu ada baju-sluar harga bawah RM20 lagi bagus. hahahah... banyak lagi nak guna duit nih. nak bayar tempah kuih raya, nak tukar duit raya, nak balik kampung beraya lagi, etc.


beli jugak selipar raya basahan utk hadif.. mak die dapat selipar bodyglove sajok. jadi laa.. hahahaha...

pastu singgah Converse carik kasut raya hadif. lama dah niat nak beli kasut ni. pastu hadif pulak asyik dok mintak nak kasut ada tali. nak pakai stokin katanya.. so henjut je la.. setahun sekali je khen?

nak beli kaler merah or kaler cun² skit. tapi semua takde saiz. ini je la satu²nya yang muat.. patern lain pon ada tapi lagi mahai... cecah ratusan ringgit. takpe la nak oiii.. ini pon ok jugak. nampak stylo jugak. harga kasut ni tambah 10 sen lagi cukup seratus.. kasut raya mak jugak tak beli lagi.. sobss...


lepas bayar tak sabar² terus nak pakai.. pastu jalan bukan main eksyen lagi... macam die sorang je ada kasut baru.. aku n hubby dok gelak je tengok die. huhuhuh... 

korang dah siap beli ke semua baju raya???


11 comments:

Nana said...

Hahah tau xpe wei baju ank sama mahai baju mak
Jeans mia sama harga jeans aku
Kasut raya dia?lg mahai dr kasut aku haih xpela kata raya stahun skali kan haha

ummiaqeef said...

kasut aqeef warna merah tp yg low cut. beli pun sbb dia nak same cam kasut adik dia..kasut adik beli online je pre walker converse hok muroh..adoi.. cerewet sungguh anak bujang tu..

Mon MonaLea said...

betulll baju budak ni...mahai betul..

eima said...

fuh mahai² persiapan raya hadif .. huhu

ai beli yg biasa² je ikut kemampuan kami tahun ni opis laki ai tak bg bonus byk pun....

kayyana said...

kak, akak ni mcm tak ikhlas je blikan bju untuk hadif.. hahahahaha.. jom esok g picc nak? org lagilah kedekut... bju anak anak p ngendeng kt nenek nenek dan atuk atuk.. kihkihkih..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

Mmg mahal pun, telan ayaq liuq je la kalo nk bli, kt pun kategory kedekut gak, kalo leh mmg nk cari murah leh beli lebey dkt, kalo mahal dpt bli sikit je...tp kalo fuit apak yg byr kt rembat je, kalo duit amak meme x bli la, sbb bli brg sndri pn berkali2 pkr nk bli ke tak....

Nafira usof said...

segak lah anak teruna dia..
kasut tuh mmg stylo tuh~

zety said...

tu sbb aku bli kt kedai sendiri! hahahaha..kitorg pon blm stat btol2 sopping raya..xper, ade rejeki lebih nk dkt raya nnt barulah kitorg beli sikit2

dniescake said...

sama la haikal ibu..dia nak kasut tali.nak stokin,tpi semlm beli bukan kesukaan hati,keterpaksaan sebb yg tali sume tkde saiz..byr terus nak pakai..ingtkan senyap disitu,tpi nak tdo dia bisik kat telinga,mama haikal nak kasut tali ngn stokin...huhuhu.tak smpai hati dgr pulak

bunga_rose said...

nak dai pakai kasut bertali ek.. klu anak aku sure takmo, rimas nak kena ikat bagai..

aku suka baju polo tu gak weh. nampak smart

syariza09 said...

akk pon kalo boleh nk cari hok murah2 ja baju kt budak2, depa kan cpt besaq. tp ada la gak cari yg mahai selai dua lai baju, sbb bila depa pakai hok mahai tu terserlah kehenseman...

mak pak pakai harga biasa2 ja hehehe