Shopping Baju Pregnant!



Alhamdulillah.. haini dah masuk 6 bulan pegnen adik baby.. perut pon tak besar sangat. macam hadif dulu. kecik jer... last month masa cek up JM ada tegur suh pakai baju longgar skit. muahahaha... aku still pakai baju kurung lagi pegi opis. sebab malas nak iron skirt blouse bagai. huhuhu.. tapi sebab minggu ni ada cek up, laju² ajak cik suami pegi carik baju pegnen. hahaha. kang kena tegur lagi.. :b

baju maternity masa ngandungkan hadif dulu semua tak muat kot! ye la, dulu saiz S/M. skang ni dah saiz L/XL. harus la kena carik baju baru.. ngeee~ haitu penah sevey baju n skirt pegnen kat JJ Equin Park n JJ Balakong.. sedih kot - takde baju/skirt lawa.. stok lama je semua....

so, semalam alang² bukak puasa umah MIL kat Gombak, terus ajak hubby pegi JJ Wangsa Maju (Alpha Angle) dengan harapan banyak la stok baju pegnen. hhuhuhu..........

sampai sana terus carik brand scarlet maternity. tuju tang diskaun 70% dulu. hahahah.. ye la, bak kata Nad, ada lebih kurang 3-4 bulan je lagi nak pakai baju tu kan? so, kite beli yang murah² sajok... ngeeee~


 dapat la 5 lai baju kat situ.. harga selai after less RM11.70 - RM17.70. gilerr murah khen??


Sabtu malam singgah Jom Beli Barang Raya kat Perbadanan Putrajaya. tengok kat booth Modernmum ada sale. so, rembat blouse 2 lai n skirt selai. harga dari RM30-RM50.


Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/jualan-barangan-dari-kilang-di-putrajaya-bermula-jumaat-ini-18963?cpkat booth Modernmum


tambah 2 lai lagi baju hadif untuk raya. murah² sajok.

so, baju-bajan untuk raya dah setel kot! dah! stop membeli yer. cukup² sudah! korang dah setel semua ker?


9 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

murah nya dapat...
jue dulu masa faez pun gigih membeli baju blous yang murah2....

mama tisya said...

tk setel lg soping raya

Nad MamaZN said...

Naseb baek jmpe yg murah2 kan? Hehe
Bestnye dah settle baju raya huhu!

eima said...

aku dulu tinggal sebulan je lgi nk branak br pakai bj preknen ... heheh ai menten je size anak dara ngan anak 2 ...kiki

untung2 beli yg murah janji cantek ...

Nieyl said...

wah...murah...

deelira@deeliraz said...

murah tu..berbaloi sgt.

baju hadif lagi? banyak la baju hadif hehe..

bunga_rose said...

murah tu baju preggy ko dapat tu weh..

baju raya? tak cukup lagi weh.. sempat ke tak ntah nak cari..

JaSSNaNi said...

wow.. banyak baju mak buyong.. :) bestnye dah settle.. :D

ainnoraini said...

mmg murah..dan cantik pulak tuu...