Maksud nama Hessa



ohhh... haitu ramai yang tanya apa maksud nama Hessa... ada cakap tak pernah dengar. then ada yang cakap unik je nama tu... eceli aku dah simpan lama nama Hessa nih... banyak jugak aku google n cari apa maksud dia.. bila dah yakin baru aku berani letak nama ni..


yerp... Allah knows best.




destiny / white pure pearl



salah sorang yang bernama Hessa - H.E Dr. Hessa Al Jabar, Menteri di Qatar


“Ya Allah wahai Tuhan kami, jadikanlah nama yang diberikan ini memberi keberkatan kepadanya, pandukan segala usahanya ke arah keredhaanMu, jadikan menuntut ilmu sebagai matlamatnya dan akhirkan hidupnya dengan amal-amal soleh. Ya Allah wahai tuhan kami, lanjutkanlah usianya dalam ketaatan kepadaMu dan kepada RasulMu dan jadikan tubuh badannya dalam keadaan sihat walafiat. Ya Allah, jadikan ia pemimpin di waktu dewasa, teguhkan imannya sepertimana iman para nabiMu sehingga hari kiamat. Ya Allah kurniakan ia rezeki yang halal dan berkat, dekatkanlah ia dengan kebaikan dan jauhkan ia daripada kejahatan dengan rahmatMu Ya Allah yang Maha Pengasih.


posted from Bloggeroid

8 comments:

syawalsimpsons said...

ooo baru tau maksudnya

Nieyl said...

Hmm...baru tahu...:)tQ

Nad MamaZN said...

Baru tau jugak...
Mmg unik pun & xpenah dgr..

Apa2pun kay n hubby dh survey dulu kn
Dan mmg ada maksud yg baik pun
In shaa Allah baby hessa pun bakal jadi menteri gak beso nnt =)

Ps: ayah kay dh sehat?

Falsya said...

First time dgr nama hessa..lembut sgt nama tuh..sedap je bile menyebut..;)))

Chekgu Azrine said...

Sedap dan unik..yg pntg skli mksd dia baikkan

Nafira usof said...

sedap nama tuh~ mmg jarang dengar nama anak Hessa..:)

eima said...

1st dgr cam nama arab .. shantek nama secantek hessa K ...

Cik Jue said...

unik namanya...
cantik nama secantik tuannya