Tempah Baju Raya untuk Baby Hessa



pejam-celik-pejam-celik ujung bulan ni dah start puasa. dah masok bulan Ramadhan... puasa ada lagi tak ganti nih. adoiiiyaiii...

sebut puasa, mesti kalut pikir pasal baju raya. aku pon sama la. lagi pulak sejak ada anak dara ni khen? bukan main rambang mata beli baju untuk hessa. huhuhu... 

peplum baby ni aku beli online jer. tak tau nak pakai raya ke berapa sebab tak decide lagi taon ni tema kaler apa. huhuhu... beli baju siap je lah nanti. tak sempat dah nak anta tailor pon...

last month ada balik kampung. so, aku amik peluang tu tempah baju kurung hessa + baju melayu hadif. yang ni pakai masa raya ke 6. sebab masa tu kami buat kenduri sambut menantu + open house raya. tema peach-oren.

tempah kat kampung murah banyak. baju kurung dewasa baru RM25. murah kan? lagi pun yang jahit tu merangkap mak sedara aku jugak. huhuhu...



 mencabar nak amik ukuran dak hessa ni. kita nak ukur, die pon sibuk nak buat kerja jugak. dok tak diam. huhuhu...


 abang malu² kucing masa tokndak amik ukuran dia...


Psssttt : Raya taon ni tema apa yang hot???



9 comments:

syawalsimpsons said...

dah siap2 amik ukuran ni

eima said...

icha ngan fahim dan aku dh siap dah bj raya ... kaler biasa kain cotton je .... rega 2-3 kali ganda standard aku buat kat sini ...hisssshhhh

Nad MamaZN said...

sama la...
klu kt kg rm25 je huhu
tempah ngan mak mertua kite lg best
free hehe

Chekgu Azrine said...

Kat sini xdpt la hrga tuh..huhu..nangis tepi bucu katil

lieyalatif said...

olololo comel peplum tuh!

mmg berpintal2 nak amik ukuran baby nieh...kite ukur die tarik...kite tarik die lagi tarik ekekekeekek...

kayyana said...

amboi hessa.. ukur baju..hahaha.. comel nau

Nissa Azmir said...

amboi hessaaa.. kemain ye ukur baju..

azmie bella said...

Assalam..mak ndak tu dok kt perak ke?sbb saya ade anta tempah baju kt mak ndak jgk nama die n tgl kt area nk pg bukit merah tu.upah pun rm20 mcm tu..kot2 la org yg sama

azmie bella said...

Assalam..mak ndak tu dok kt perak ke?sbb saya ade anta tempah baju kt mak ndak jgk nama die n tgl kt area nk pg bukit merah tu.upah pun rm20 mcm tu..kot2 la org yg sama