Udang Harimau Masak Lemak Cili Padi




semalam aku masak udang harimau lemak cili padi untuk berbuka. sedapnyer lahai.... hari ni dapor tutup la kot, hari gaji khen? ingat nak makan luar la sambil cari barang raya yang tak setel lagi. huhuhu..


Resepi Udang Masak Lemak Cili Padi

Bahan
Cili padi
Kunyit hidup
Santan
Asam keping
Daun kunyit, tomato buah
Garam


1. Blend cili padi dan kunyit hidup. 
2. Masak santan dengan bahan kisar hingga mendidih, masukkan udang, daun kunyit, asam keping, garam dan serbuk perasa. 





3 comments:

mama tisya said...

beso udangnye...yummmmmm

Unknown said...

menggiurkan!
makan dgn nasi panas2.. sedapnyeee

bunga_rose said...

aku nak buat balik ni... wahhh telan air liur dah ni hahaahah..