Maggi Ketam di Restoran Slero D Timur, Ayer@8, Putrajaya



Dekat Putrajaya ni ada satu lagi tempat makan² baru bukak... baru tak baru sangat la kot. tapi aku percaya ramai lagi orang Putrajaya tak penah sampai sini.. aku pon baru 2 kali makan kat Ayer@8 yang terletak di Presint 8. klu nak datang sini, korang carik jer Pusat Bersalin berisiko Rendah. komfem jumpa Ayer@8 nih...

kali ni aku pilih nak makan kat Restoran Slero D Timur... masa 1st time makan kat sini kami makan kat Teh Tarik Place. tapi tak makan pon sebab takdo papo yang boleh dimakan. kedai baru bukak kot. apo pon takdo. minum air je la... huhuuhu. sadis.

saje je nak makan kat Slero D Timur. sebab view die cantik mengadap tasik n masjid besi. restoran ni kat ground floor so boleh la jalan² amik angin dlu smentara nak tunggu food sampai.

aku order megi ketam nipah. specialty kat sini kot! tengok gambor kat menu nampak menggiurkan jer ketam tu kan? saja la nak oder... hubby order nasi kukus. hadif makan set jumbo sosej.


tuuuu diaaa.... maggi ketam.

so far ikhlas dari hati, makan kat sini so-so je laaa... air pon tawar jer.. tak kaw!!! so, rasanya tak pi dah makan kat sini. harga pon boleh tahan mahai. maggi ketam sajo dah RM28. ketam tu yang mahai, megi patutnya bape hinggit je kan? encik hubby pon cakap food dia biasa² sajok. nasi kukus tu pon ayam die keras.. tapi aku google ramai yang suka makan kat sini... ye la.. banyak lagi food lain kat sini kan. steamboat pon ado!

p/s : nyway, SLERO masing² hokey! :p



6 comments:

Nieyl said...

Peh!klu la nieyl nie x alergic seafood da kame kena telan dah nie..hihi~

mama bella said...

haah btol ramai yang ckp tak sedap pun mkn kt situ, tempat dah menarik sayang jer...opismate pegi teh tarik place tu siap tinggal note lagi kat pinggan ckp tak sedap :)

suhailah hamid said...

besaqnye ketam...huhuhu padanla dengan harganya yang mahai ye..

Nad MamaZN said...

huhu. baru nak try rasa weekend ni
jom! :)

syawalsimpsons said...

tak penah try lagi kat sini kak...

:: Cik Viva :: said...

hmm..menarik..