Naik ERL pergi Jalan² KLIA2



Dok baca korang cite pasal KLIA2, teringin pulak rasa nak pergi... ye la, shopping mall dalam airport kan? nak jugak tengok ngan mata sendiri. so, last week aku usulkan la tempat ni kat hubby. ajak die pegi KLIA2. mula² die macam tak nak pegi kot, apa yang ado kat situ? aku pun pungpangpungpang la. kena banyak buat research klu nak ajak laki mak pegi sini. :p

aku cadangkan naik ERL jer pegi KLIA2. senang. parking je kat Putrajaya Sentral tu. RM2 sajok. lagi pun boleh bawak anak² naik train.



Harga tiket ERL Putrajaya-KLIA2
tiket dewasa (return) = RM12.40
tiket kanak² (return) = RM6.00

Perjalanan dari Putrajaya ke KLIA2 ambik masa dalam 30 minit..


eceli, hadif baru je balik dari kampung pagi tu. sampai dalam kui 3 pagi... memandangkan cuti skolah haitu aku anta die balik kampung, dan tak sempat bawak die jenjalan pon, itu sebab la bawak die naik train n nak bagi die tengok eroplen. :p

ERL ni akan terus masuk shopping mall KLIA2. keluar je dari ERL tu dah nampak kedai². boleh tahan besar jugak shopping mall ni. selesa. tak la macam LCCT tu rasa macam pegi pasar borong. heh. restoran sangat banyakkkkk.. butik² so-so je la kot. tak banyak sangat... tapi mak okey jer!


uniqlo


vincci KLIA2 tengah sale. mak rembat 2 pasang kasut. ngeee~


see??


kasut mahai pon tapi bila pakai sakit kaki pon tak guna jugak. adehh....


nasib ada kedai selipar fipper kat KLIA2 nih.. terus sarung selipar jer. muehehehe..


jalan punya jalan, perut laparrr la pulak... kat sini memang tersangat banyak restoran yer... pilih la mana berkenan di hati.. aku haitu makan kat Kluang Station.


sementara tunggu order sampai, 2 badik ni makan biskut femes emes dlu. :p


deco dalam kedai ni - tiang lektrik dulu². klasik.


kaya toast RM4.90


bubur ayam RM14.90


Kluang Fried Rice RM15.90


then, singgah changing room baby. sangat bersih weh. ye la, baru lagi kan?


siap ada pemanas air gitew. senang nak bancuh susu anak.


lepas dah penat round dalam sopim kompleks, perut dah kenyang, bawak hadif pegi tengok eroplen kat luar pulak....


gambo wajib kalau pergi KLIA2... tanda dah sampai. ngeee~

p/s : rupanya ada hikmah jugak pegi KLIA2 nih. terus laki mak semangat ajak pegi vacation. yang booking tiket Air Asia semalam tu dia la yang suruh. die dok sebut Krabi bape hari dah. tapi memandangkan cik Hessa ni kecik lagi, kite pegi dekat² sudah. nanti anak dah pandai jalan, baru kite pikir pegi jauh sikit. sempat lagi kumpul duit. ngeee~


5 comments:

Miz Eija said...

bestnya shoping sini.. hihi hari tu pegi KLIA2 xsempat nak cuci mata sampai lewat dah nak kena masuk balai berlepas..

mama tisya said...

tu la dgr rmi org ckp best klia2 tp tk smp2 lg

Chekgu Azrine said...

bestnya..teruja tengok..huhu
bilala nak dapat pegi saje2 KLIA2 nih..uhuk

Falsya said...

Kite nk ajak somi gie sesaje mmg idol lerr..kang die buat2 tido..sobsssss..bile dh ade kt sana xpulak gie jenjln sbb nk kejo flight..bile touch down kul 4-5pagi..kedai xbukak..sedih jer..

:: Cik Viva :: said...

sy suka klia2 wpun haritu pg parking dia jauh & full..sbb leh cuci mata, terus rasa bersmgat tengok kedai2 yg ada..hehe