Menu Berbuka Puasa Lagiiiiii~



Alhamdulillah... 15 Ramadhan dah kan haini? pejam-celik-pejam-celik-tup-tup dah separuh bulan kita puasa..... tak terasa pon kan? tetiba, eh? eh? dah 15 hari??? waahhh.... dan mak puasa penuh lagi takat nih. ngeeee~ 

makanya, meh rapat_rapat. mak nak share menu berbuka ngan korang.. tapi siyes tak ingat Ramadhan ke berapa... last week punya menu nih.

abam hadif teringin nak makan pizza hut. dah lama tak makan katanya... apaknya pon kesian kat anak, so on je la... 6 lebih camtu depa dua pi presint 8 carik pizza. aku pon baru tau kat area shell sana ada pizza hut. takat ni yang aku tau kat alamanda n presint diplomatik saja... so, ok la kan? dekat sikit. harapnya kalau delivery boleh la dia cover sampai presint 5 nih... pizza hut delivery p15 tu tak cover plak area umah aku! geraaammm!

aku pesan beli 1-2 bijik dah la.. bukak puasa ni bukan leh makan banyak pon.. sampai je umah aku tengok 4 bijik pizza dorang borong! aduhaiii... banyaknya!!

pizza hut & dominos depa beli~ ni mentekedarah namanya :p





haaa lantak! makan la korang sampai kembung!!


feberet mak klu pi makan kat pizza hut!

asyik tayang gambo juadah beli je kan? mak hadifhessa ni tak masak ker??? ahoyyyyy! mak masak hokey.... tapi jaraaaaaang-jaraaaaaang. ahahahaha!


beli siakap kat aeon big sekor RM5.90 kot... so, buat la masak 3 rasa! tapi bila makan tak tau la ada berapa banyak rasa. muahaha.... puasa kan?? tak boleh nak test dulu.. kikikiki... alasang!


lama tak buat ayam goreng berempah.. walau bahan tak cukup dan gaul dengan kari ikan, apadahal??? asal ada rupa sudah.. :p


malam ni nak masak apa pulak yerk? eh? ada jualan puspanita lah! tapawww lauk je la.. muahahaha


3 comments:

syawalsimpsons said...

ok boleh la carik ikan siakap ni buat masak stim atau 3 rasa ni...kikkikiki..ayam pon nak buat jugak la..nampak sgt tiru..hahahah..dominos tu soya suke yg ikan bilis tu kakak...adoi tak pandang org dah

Nieyl said...

Sedap² makanan tu..
selamat berpuasa...

eima said...

hari ni ingat nk belanja budak fahim tu la

sblm balik kan siap2 order utk self pickup pukul 7.00am
tak yah tunggu =2.....