Dah lama tak buat Open House Raya~



Alhamdulillah... raya kali ni ada rezeki lebih sikit, terasa nak buat open house untuk sedara-mara & kawan rapat. buat kecilan ajer... sape yang tak terjemput tu maaaaaafff sesangat yer. memang buat kecik² jer... last buat open house masa mula² dok kuaters kot. dalam 4-5 taon lepas rasanya... so, taon ni buatlah. kasi meriah sikit rumah :)

kami buat open house sabtu minggu lepas - hari terakhir syawal


antara juadah hari kejadian~ ada nasi hujan panas, nasi impit/kuah lodeh, spagethi n deserts


nasi hujan panas ni order ngan kawan aku. yang lain semua masak sendiri


kuah lodeh/kuah kacang semua mil yang masak


rendang daging mil the best!


aku masak spagethi bolog jer~



untuk desert, aku buat koktail buah-sumi, salad buah & agar² sumi.


adik ipaq buat 2 bijik kek coklat moist. 



agar-agar sumi


tetamu first yang sampai.... bff hessa & family... ngeee~ suka hessa kawan dia mai... main menyempit bawah meja kopi pon jadik... huhuhu



antara tetamu yang datang haitu.... meriah rumah... lama dah tak rasa camni.. slalu 4 beranak jer kat umah! huhuhu...

tetamu last yang balik haitu kui 10 malam kot. Alhamdulillah, food semua cukup n habiss.. lega mak! takde pembaziran...



8 comments:

lieyalatif said...

uihhh bukan kecil-kecilan dah ni...besaran gak ni....mcm2 mknn ade...meriah lieya tgk meja....koktail buah dgn agar2 sumi tuu bikin terliur tuh.....

Nieyl said...

Selamat pagi...
Singgah sini...
meriahnya..banyak makanan..sedap²...
Jom Join... http://seindahcerita.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html

kayyana said...

sampai hati tak menjemput kite tau... huhuhuhu.. nak rasa jugak agar agar sumi tu.. ahahahah

Rinna said...

Wow sedapanyaa tgk makanan tuh.. seronok kan dpt jamu sedar mara dan sahabat handai gini..meriah.. gitu

mama tisya said...

lpr tgk menu smua..yummm

Nad MamaZN said...

thn dpn buat pggl geng blog plak ek, hahaah! :P

Rizziela said...

tu la..kalau nak merasa rumah kita meriah pun..waktu raya kalau buat open house... kalau x buat..jarangnya kawan2 nak dtg...

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah...semoga murah rezeki sis sekeluarga...