Percutian ke Perth, WA Day 2 Part I (Valley of the Giants Treetop Walk || Busselton Jetty || City Stay Apartment Hotel Perth)


Day 2 - Sabtu, 27 Februari 2016

Lepas jer check out dari Albany, kami terus gerak ke Valley of the Giants for Treetop Walk. perjalanan amik masa lebih kurang 1 jam 30 minit camtu.. sepanjang jalan tu kiri-kanan nampak hutan, pokok² dan ladang ternakan sajok.. memang sunyi sangat.. nak jumpa kereta lain pon susah... sebab tu dinasihatkan isi minyak penuh² sebab kawasan ni payah nak jumpa stesen minyak.

sebelum sampai tu kita akan jumpa Denmark dulu... no. no. no... bukan negara Denmark tu... ni pekan Denmark sajok sebab Valley of the Giants ni terletak di antara Denmark dan Walpole... lakiku ada jugak tanya nak benti ke snap² gambo kat Denmark ni, tapi malas la hai nak turun.. so, kite teruskan je la perjalanan sebab next destination lepas melawat Valley of the Giants sangat jauhhhh - amik masa dalam 3 jam lebih... fuhhh....


wokey, dah sampai..... 

eceli, apa yang ada kat sini? nampak hutan je kan? :p


Valley of the Giants ni terkenal sebab ada pokok-pokok saiz gergasi.. sangat besarr weii! hutan dia memang tebal dan menghijau!


Valley of the Giants ni ada 2 tempat menarik... satu, Tree Top Walk. dan satu lagi Ancient Empire. kat sini la ada pokok² saiz gergasi yang berumur lebih 400 tahun..


Tree Top Walk entry prices:- 

Adult $19
Child: $9.50 (6-15 years)
Family: $47 (2 adults 2 children)
Concession: $13.50

Ancient Empire Entry is free.

sebelum mendaki, jom group photo dulu~ hadif la snap ni... kamera tu tak lepas.. klu kite amik mula la sentap.. aduhaiii...

Perjalanan Tree Top Walk ni 600 meter jer tapi semput jugak mak ni.. sebab nak kena mendaki n tolak stroller lagi... wheelchair pon disediakan secara percuma if bawak parents/nenek/atok.



jalan lah sampai habis trail ni hahaha... yang gerun nye bukan sebab ketinggian die.. tapi sebab jambatan ni goyang² weh... ala² jambatan gantung tu tapi takde la goyang banyak. sikit jerk. :p

 udara sangat nyaman tapi tak sesejuk Albany... masih terasa panas...


hadif snap~

poyografer hahaha.. sebab die snap banyak gambo pokok jer... pastu kalau snap gambar kite mesti takde kaki la... kepala kena potong laa.. sabau je laaa...

layan gambo pokok je la ek.. hadif yang tangkap ni~

pokok lagi.. ahahah... banyak lagi gambo pokok.. nak lagi ke? :p

habis dah treetop walk... jom pegi Ancient empire pulak.

dekat sini banyak pokok² besau jer.. tapi menarik sebab tak penah jumpa kat tempat kite...

family potrait

family potrait lagi

abam long & kak ngah


ekspresi muka tak menahan! 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





dan diakhiri dengan gambo pokok² lagi... ahaks









sampai je kereta terus serbu bekalan... dah siap masak bihun goreng n nasi goreng pagi² lagi... 


feberet mak kat sana.. hari² mau.. sedap gila hoi kopi ni~ duit mesia dalam rm9 sebotoi. mahai nauu....





5 comments:

Chekgu Azrine said...

cantiknya pemandangan...semua gambar lelawa...
ibu mengandung baju pink tu pun cun...hahahahhaa

Lea Ismail said...

best juga kat sini k. besar2 pokonya. sini x jumpa lagi.mungkin dalam hutan tebal adalah kot

Jue said...

random baca semua
serius cantik giler
pantai cantik,hutan cantik
bilalah agknya kita nak jejak kaki kat sana
huhuhhu

eima said...

cantiknye .. kat sini tak sempat pokok nak besar dah kena tebang jual .... klu tak malaysia pun mesti ada pokok mcm ni hehehehe

Cik Puan Eka said...

Takpe kak gmbo pokok pon cecantik tak jemu iols menengoknya hehehe.

Kejap je dah beso dah Hessa