Baju Raya 2016


Assalamualaikum dan selamat berpuasa semuaaaa..... Alhamdulillah, haini dah masuk 9 hari kita puasa... makyong pon kuat lagi nih... cuma hari 1st puasa tu jea flat gila... rasa nak pengsan T___T

cakap pasal baju raya tahun ni, kenapa ku rasa ramaiiii yang pakai pepel nih?? macam taon lepas, ramai kot baju raya kaler emerald green!!! hohoho....

so, tema tahun ni kita berpepel la yek! kawan² opis pon ramai yang pakai pepel. sonang nak buat jamuan raya nanti.. sedondon je seme ^____^

baju kakngah hessa! skang ni dok glamer fesyen bat wing ni. so, mak pon gigih la pegi teewah beli kain. mintak kawan jahitkan baju hessa n hadif.. baju pon dah siap sudeh! tinggal nak pi amik kat umah kawan tu jerk.

ni pulak baju raya mak! since perut dah sarat ke depan ni, tak tau nak beli baju apa dah.... asal bertukar baju baru sudah! kebetulan Imaan Boutique tengah buat sale, so ku rembat baju ni je lah... nasib la yang clearance tu still ada saiz aku... janji pepel! ahaks :p

baju melayu apaknya pon dah beli. so tinggal nak beli 2-3 lai baju jenjalan bebudak sajok! tu pon nanti carik kat uniqlo alamanda je lah. senang. 

korang pakai baju tema kaler apa raya ni??


8 comments:

Nieyl said...

Wah!nieyl x beli baju raya lagi... :)

Nad MamaZN said...

canteknya pepel dia..
thn lepas kami pepel jugak :)

moga trus kuat ye makyong! mana tau full talde ganti nnt hehe

Ct Aman said...

salam..sy pon baju anak dare mcm tu jugak stylenye....tapi warna merah..;)
mak2 mengikut peredaran jela pesen sekrg...hehe

Chekgu Azrine said...

i like blue...hahahhaaa

eima said...

cantik nk buat kat alisha tp tak terbeli lg kain ....

bj jln dah siap abis dah ..kami sejak seblm raya lgi

wanihasmi said...

Sy ank beranak team grey tahun ni ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ah mmg pesen baju ni kan tahun ni, kita beli online je baju raya damia yng jenis tutu tu....tu pun last minit belinya

Mommy Cici said...

comelkan budak pakai baju kembang gtew. this year takde baju raya kot. belikan tshirt and dress untuk bebudak je