Putera Lilin

.
.
 hadif dah abis tempoh kuarantin... tapi aku still tak anta kat umah pengasuh la.. haini aku mintak tolong adik aku jagakan dak hadif nih... makteh hadif now tengah cuti. sampai bile tak tau lah. tengah tunggu surat intebiu dari SPP. pastu baru la boleh serap cikgu tetap katanya... huhuhu....

tadi time lunch hour aku amik makteh n hadif kat umah.. nak bawak depa pi pasar tani.. makteh nak cari tudung... sambil tu beli nasi untuk lunch lah... baru 2-3 tapak berjalan, cam biasa hadif ni start buat drama.. apa lagi? takmau jalan lah! nak berdokong je la.. aku ngan pakai baju kurung ni malas nak layan. suh je makteh die dokongkan.. hehehe.... aci ngelat!

pastu lalu depan gerai mainan... mak kena bijak atur strategi! tak larat dow nak dokong.. dah la panas pulak tu walaupun cam mendung jerebu. bagi pakai topi, dibuangnye topi tu.. sabo je la.. terus carikan payung kecik untuk budak! apa lagi... laju je dak hadif ni turun dari dokong makteh die.. senyum meleret!!!


 dan misi berjaya! kekeeke.... berjalan satu pasar tani pon hadif sanggup! hehehe... senang hati mak nak window soping. huhuhu... payung ni harga RM8. mintak kurang dapat ler RM7... huhuhu...


dalam kete pon nak berpayung bagai! sabo je la anak oiii....

sampai umah die buat drama lagi! ape hal ntah nak merajuk bagai... habis ditendangnya payung tu! aku apa lagi, terus amik payung tu simpan atas almari... haa... pe lagi? mula la die start nak memunggah segala.. nak protes la tu!

dan tadi aku datang opis dengan hati panas. sikit je la.. mana boleh panas lelama dengan anak.. huhuhu... penghibur duka lara tuh. peneman mak die jugak bile ayah asyik outstesen manjang.... huhuhu... 

yeay! haini hubby balik!!!

.

5 comments:

eima said...

anak manja... hehehe
tgu ade adek nanti ibu tak layan abg hadif .... hehehehe

mama tisya said...

tisya pn ada payung cam hadif tp color merah

Chekgu Azrine said...

cantik payung hadif..auntie nak pinjam boleh??

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comelnya payung hadif....

bunga_rose said...

comel laaa payung tu.. tapi pemilik payung tu lagi comel... hadif ni cita2 nk jadi model ke? hihhhi