Showing posts with label ICT Shah Alam. Show all posts
Showing posts with label ICT Shah Alam. Show all posts

Muzium Lilin Pertama di Malaysia




PEMAJU hartanah I-Bhd memperkenalkan muzium lilin interaktif pertama di Malaysia yang dipenuhi patung lilin bintang terkenal dunia, dan dijangka akan menarik 30,000 pengunjung setiap bulan selepas ianya mula dibuka kepada orang ramai, esok.

Muzium dengan tema permaidani merah seperti di anugerah berprestij Oscar itu mempamerkan 100 patung lilin personaliti terkenal mengikut enam tema iaitu Ikon Dunia, Selebriti, Bintang Sukan, Buku Rekod Dunia, Bintang Kafe dan Interaktif.

Antara patung lilin yang dipamerkan di muzium itu adalah Perdana Menteri Malaysia pertama Tunku Abdul Rahman, pelakon Bruce Lee, pemain badminton negara Datuk Lee Chong Wei, pelakon Hollywood Daniel Craig dan Angelina Jolie serta ramai lagi.

Muzium seluas 30,000 kaki persegi itu turut dilengkapi kafeteria untuk pengunjung berehat serta kedai cenderahati. Sempena pembukaan muzium tersebut, i-City menawarkan harga tiket promosi, iaitu pakej keluarga RM180 bagi dua orang dewasa dan dua orang kanak-kanak.


Harga tiket biasa bagi dewasa adalah RM100 seorang dan RM50 seorang bagi kanak-kanak manakala bagi pemegang MyKad, harga tiket adalah RM80 bagi dewasa dan RM40 bagi kanak-kanak.  

(sumber : http://www.sinarharian.com.my/muzium-lilin-pertama-dibuka-1.191999)
  
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.188524.1375232324!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_490/image.jpg
 
http://www.utusan.com.my/pix/2013/0621/Utusan_Malaysia/Korporat/ko_03.1.jpg

p/s : bagi aku harga tiket adalah MAHAL. tak pegi pon takpe... hohoho...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ini sangat COOL!

.
.

jenjalan kat Groupon jumpa baucer nih! waahhhhh... sangat² cool lah! semua ni hanya RM33 sajok! harus la cool sebab dapat masuk snowalk kan? ngehngeh...

hajat di hati macam nak beli TAPI redemption period die sekejab sangat lah! till 8 Febuary aje... adeh... dalam masa terdekat ni belum berkira-kira nak pi sana.. last pegi sana masa tahun 2010. check entry kat SINI. now dah banyak perubahan die ye dak???

bulan ni nak berjalan. bulan depan nak pegi berjalan lagi.. so, ICT blom masuk list! muahahaha... takpe, maybe next time.. korang yang nak pegi cuti² ni boleh la beli yek! n have fun!

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

potong stim betul la...

.


tengah syiok² bergambo sakan, tiba² bateri kamera pling.pling.kong terus.... aiyakkk!! potong stim betul la! nape ko nazak time ni? adoiii... so, tak banyak la hasil tembakan malam tadi... ye, saya dah jejak kaki ke sana!!! yeehaaaa! berjaya jugak akhirnya! terima kasih buat suami, yang sudi layan kerenah isterimu ini! muuuahhx...


p/s ~ sape yang belum pegi tu, rajin² kan lah buat lawatan sambil belajar... free je, just bayar duit parking kete RM2. anak-anak mesti suker... semalam pon naik semput nak mengejar larian maraton si hadif! hadoiii...


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥