Percutian Bajet Langkawi


pergi Langkawi taon lepas pon percutian bajet jugak! meh tengok entry ni... dat time pegi naik MAS... bertiga sajok! kali ni pegi bawak mak metua ai...

kami naik AA. memang bajet giler coz harga tiket pergi balik RM0. tapi kalau total up semua lebih kurang jugak jer dengan promo MAS. AA cekik darah tang baggage! huh...

eh, yang entry tadi tu, excess baggage RM170 tu untuk 2 family sebenarnya... saya kan pergi dengan lynn's family.. kekekeke... so, total satu family bayar RM85 jer... heheehehe... masa balik tu even dah bayar awal 60kg pon still kena tambah duit... ceh! ni sebab soping tak hingat dunia la ni... angkut balik periuk belanga semua... kekekeke...


ni pulak kereta sewa kami... amik unser sebab ada 5 dewasa, 3 kanak². even dalam die cam prebet sapu tapi ekon sejuk! tempat duduk cukup! RM160 untuk 3 hari 2 malam... huhuhuhu....


hotel pulak, of kos la sebagai seorang kakitangan awam, haruslah amik Rumah Peranginan Langkawi (Federal Villa). murah beb! RM55 sajok satu malam... bilik cantik, pemandangan lawa... dan paling penting murah! kalau orang luar mau nye RM200 ke atas!

19 comments:

Wansteddy Tales said...

owh baru saya nk puji... hebatnya mrs.K bercuti jauh2 pakai baju kurung. rupanya ur momma! hehe... ps: my mom pn pegi bercuti ke beijing bawa stok baju kurung semata2! padahal nk jalan2 tu. apa kes la mak den ni hahaha

mamamarissa said...

kalo langkawi, mmg tak sah kalo tak beli pingganmangkuk & periukbelanga kan??? hahaha!!!

MRS. K said...

@Wansteddy Tales
hakhak... tak dapek la nak pakai baju kurung yang.. ngan dukung anak lagi, hand luggage.. naik tangga lagi.. huh

MRS. K said...

@mamamarissa
rasa rugi pulak kalau tak beli kan

chugie said...

percutian bajet yang kena dengan plan memang berbaloi2.. janji happy!

wah, syoknye sewa bilik hanya RM55, hotel federal lagi.. best hotel tu!

Ogy said...

nnti leh le minta no tel tuan sewa kereta tu ye...

Ena said...

huhu.. memg berbaloi2 lah tu.. bestnyer

~aSHa~ said...

teringin pg menjamu di rumah mrs.K pakai set cawan vantage...syok kat shopping sane...

..nOj.. said...

wah bestnye. seme nmpk murah2 itu. untung untung jadik org gomen wei

MRS. K said...

@chugie
kalau pegi langkawi, memang tak cari hotel lain dah..

MRS. K said...

@Ogy
okey, no problemo

MRS. K said...

@Ena
best sangat...

MRS. K said...

@~aSHa~
hahahah.. vantage kononnya.. takde la, pakai pinggan plastik jer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita dah follow up hadiah tu dgn penaja thru SMS then penaja dalam proses pilih hadiah untuk pemenang, penaja dari Sarawak, so maybe take time hadiah untuk sampai...anything kita update, pagi tadi kat blog kita pun ada mention isu ni...k tQ

eima said...

weh federal villa tu leh main terjah je ke ..ke kena book awal2 ??
tak penah plak aku dok ctu ..slalu dok kat asenia @ TM appartment hujung nun...

fathiah said...

wah.... seronok nye p cuti2 malaysia :)

Qaseh said...

pandainya Mrs K...percutian bajet yg sememangnya berbaloi-baloi...

@e_da said...

Good info..tahun depan sy pun nak kesana 1 family... story lg ek..heheh

Unknown said...

MRS.K, thank for your sharing. boleh saya tau number company sewa kereta tu, coz sangat murah. semua kakitangan awam boleh apply for ginap di federal villa? thanks.