Mee Udang Banjir Kuala Selangor

 .
.
hari sabtu lepas, aku ikut Mr. K pegi Kuala Selangor.. die ade keje sikit kat sana.. sekejab je pon keje die, tu pasal die ajak ikut sekali. lepas setel keje leh jalan² kole slangor.... aku suke je bab jenjalan ni kan? ko ajak gi chow kit pon aku ikut.. hehehe... ni 2nd time aku sampai sini. dulu penah sampai sini, tapi just hantar kawan adik aku balik umah die je.. nak cepat, tak sempat singgah memana pong... 


 harus tayang muka dulu~

lepas setel je keje hubby, weoll terus cari makan.. perut dah melapau. dah nak dekat kui 3 petang dah.. huhuhu... before tu aku dah google apa yang best kat sini.. kalau  bab makan, ofkos la ikan bakar Jeram tu kan? tapi tu nak kena tunggu lewat petang lah! huhuuh.. n satu lagi yang femes kat sini ofkos mee udang banjir die.. lagi pun dekat sangat dengan tempat laki aku buat keje die, so terus menyinggah....


 rasa sekali pasti nak lagi = boleh diterima!


 kedai die sempoi jer... kedai tepi jalan ala² kedai mee udang makteh kuala sepetang.. 


 rasa dia boleh tahan sedap jugak! manis-manis udang... cam mee rebus pon ada... ok la bagi aku... kira macam kalau TERsampai kat sini lagi, boleh singgah makan.. hehehe...


 harga mee udang ni RM6.50. udang die ada la dalam 5-6 ekor kot kalau tak silap!


nasi goreng udang! menu² lain/ala carte pon ada jugak...


hadif time ni baru bangun tido. so, mood die ke tengah laut jab.. miahahhaa


lepas setel makan, weolls terus gerak ke Bukit Melawati... tunggu next entry yek! korang penah sampai situ?? monyet² kat situ terlebih ramah pulak... hiks..

.

7 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Sellau lalu lalang kat situ dr perak ke KL tpppppppp xpernah singgah ponnnnnn.Nnti nak try gak lar :D

mamalieyna said...

tak pernah sampai sana lg..wow nmpk best sangat mee tuu.... teringinnye...

anis said...

Saya pun selalu lalu lalang kat situ tak pernah singgah pun

Ya ALya said...

ya yang tinggal area sini pun tak sempat nak rasa lagi mee udang ni.....kedai ni pernah masuk JJCM

ratna said...

giler.. sedap!

Katana said...

ad lg 1 kedai mee udang sedap sgt ori dr penang kedai wandean cuisine kt taman setia jalan johan setia klang mmg bestla ktorng mkn dgn family.harga murah sgt harga air flat rate panas RM1 sejuk RM1.20 wlu milo n nescafe ttp hrga sm.tp plg special nsk herbadia rm3 mmg terliur,

Sharz said...

kite org kuala selangor pon tak pernah pergi mee udang banjir tue..

next time akak pergi gerai zack two ten..ade mee kari ketam sedap jugak..

boleh je search guna foursquare.. :)