hatiku cair!


Yes. a very special person! my son, my sunshine! The one who MELT MY HEART!

H.A.P.P.Y B.E.S.D.A.Y HADIF!
baru masuk 1 tahun 9 bulan da...
3 bulan lagi nak 2 tahun!



tengah plan nak buat besday party hadif! masa 1st besday dulu tak buat party coz kami celebrate di Langkawi! so, tahun ni rasa macam nak buat jer... dah cakap ngan Mr. K pasal ni. saya cakap nak sewa khemah segala! Mr. K tak setuju pulak! die kata sewa khemah dah Rm200 camtu. baik pegi makan KFC! huhuhuhu... so, tak sewa khemah la nampaknya...

so, kengkawan yang ada experience buat besday party, meh share kat saya kat mana nak cari party gadjet ie. balloons, banner, candle, goody bag.. etc! tengs ya!

milestone hadif pulak, budak ni dah tunjuk hero skang! cikgu taska cakap hadif suke tolak² & pukul kawan² kat taska! budak besar dari die pon dia bantai jugak! haiiyaaa... mana la ko blaja ni hadif! kesian la kat budak² yang jadi mangsa tu...

kat umah, bukan main manja lagi.. pantang saya bangun nak ke dapur, bilik air, mesti nak menjerit! nak saya kat sisi jer.. pas tu nak berdokong aje! sabo je la... memang cranky sangat sampai ayah hadif pun dah hangin! Mr. K tegas giler dengan hadif! saya pon takot!

hadif dah boleh cakap sikit².... Alhamdulillah... ada je benda baru setiap hari hadif tunjuk! ada satu hari, saya panggil Mr. K 'abang'. die pon ikut panggil jugak tapi tak bunyi abang... bunyi ABAM! hahahaha... kelakar! kalau pisang die sebut PISAM! memang tak reti sebut 'G'! takleh kawin ngan orang ganu la camni! hehehehe...

erm.. itu je kot! yang lain macam biasa jer... makan, main, tido, mandi! oh, pagi tadi hadif bangun pukul 5.30 pagi! die cakap die 'yak'! saya pon bawak la pegi bilik air nak cuci! rupanya die tipu u all! tak berak pon! saje nak main air.. siap landing² kat dalam billik air tu! sabo je la.. alang² bagi mandi terus! pukul 6 pagi kasi mandi!

dah la kot! kang berjela-jela pulak macam karangan PMR!


p/s : kalau hadif cium, wajib ada bunyi 'muuahhh'!


22 comments:

fantaghirolynn said...

R.I.N.D.U sama Hadif

z i e s y a said...

alahai comelnyeeee
=)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

happy besday Hadif! semoga menjadi anak yang soleh untuk Ibu dan Ayah.

p.s: Kak K buat kat Mc D or KFC jer. minta diaorang arrange. senang. haha. just buat invitation kad jer..:)

ratna said...

oooo awak hadif jadi hero yer kat taska.. biasalah.. dah nama lelaki..

..nOj.. said...

wat kt mekdi je ok kot. bayo je kt diorg nnt diorg prepare seme tinggal dtg nk potong kek n mkn je. comel je hadif. rambut kemain lurus

[-suziey-] said...

la ingtkan dh besday..br nk wish..ekekek:p

xkisah la buat kat mane..jmpt kita tau..hahhaha..xmalu btl:p

eima said...

pipi cam pakai blusher ..comey ...
ganas tul hadif kaki pukul .. garang nampak nye ...klu berkawan ngan fahim mau sorg jd otromen sorg lagi power ranger kot .. haha

aku rasa mcd kot ...
tak pun kat umah je ..
buat mkn² potong kek bagai ....
jemputan dlm 20 org ke ..lebih kurang cam housewarming ko uh ....
tak yah la sampai berkhemah ..cam wat kenduri khatan je ..

MRS. K said...

@fantaghirolynn
rindu ye? datang la umah...

MRS. K said...

@z i e s y a
alhamdulilllah

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
tengs... akan difikirkan..

MRS. K said...

@ratna
ha. tu la! takut budak2 tu repot kat mak pak die jer.. haru

MRS. K said...

@..nOj..
tu la.. senangkan? takyah basuh pinggan mangkuk segala, kemas umah..etc

MRS. K said...

@[-suziey-]
mesti jemput punya

MRS. K said...

@eima
kalau kat mcd, kfc, orang takleh ramai la.. limited! kat umah ramai skit leh jemput

Agnes Kanyan @ Mummy Vish said...

memang syok bila birthday party diorang...tapi nak buat preparation tu yang pening sikit...byk benda kena fikir...saya semua through online beli (balloon, gifts, cake etc) senang....kecuali tuxedo ngan dress...sebab malas nak kemas rumah lepas party paksa buat kat hotel...tpi boleh tahan jugak belanja...2nd bday tak tahu nak buat kat mana pulak...boleh bangkrap kalau tiap2 thun kat hotel..

|| NaFiRaa || said...

lawa nye gambar first tuh.. merah putih~ kalo handle sendirik mmg penat sket.. tapi kalo ade bajet besar.. wat kat mcd pon ok jugak..

MRS. K said...

@Agnes Kanyan @ Mummy Vish
kat hotel tak dapek la yang..

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
tu la.. buat kat luar best jugak

BIONIC WOMEN said...

waaa..hadif semakin menunjukkan keheroannya..yg penting macho gitu..
kalau wat kfc or mcd..semua include dalam package, ballon, besday hat, kek..
tapi kalau nak wat sendirik bli kat mydin jer murah..hahaha..xpun kat party houz, mahal ler skit tapi semuanya lengkap kat situ.
Hadif hlg g jdi m..Dhiya plak kalau abang jd aban. bagus ler tu, sama2 hilang G
http://violetgloves.blogspot.com/2010/04/kemana-hilangnya-g.html
Dhiya pun suka ngikut..skang pggil papa dia Ling jugak.huhu

Fieza said...

Hadif ngan syakil just beza umur beberapa minggu jer tapi hadif nampak besar la..Kalau hadif tak leh sebut g syakil lak tak leh sebut m.. Kalau panggil mak sedara dia akan sebut ata (atam) mama (ama) papa (apa)..ibu (abu). Dia akan mula ngan a dulu semua perkara..budak baru nak blajar cakap ni macam2 peel kan

Farra Dhelina said...

weee..klu jd buat, jempu tau! ;p

& mrs.k , leh gi kat blog under label birthday..mgkin ada bnda yg blh share kat situ ;-)

* nk cite kat sini..pjg bjeler..ade yg jd entry dlm komen hihihi

mummysyafie said...

happy birthday Hadif!!