JJCM : Restoran Nuri Seafood, Kampung Baru

 .
.
 morning yuolls........

pagi² ni meh kite cuci mata dengan gambo food dulu... hehehe...

semalam besday MIL. hepy besday mak! moga sihat selalu dan bahagia dunia akhirat ^___^. 

so, malam sabtu tu kami bawak MIL pegi dinner kat luar... aku bagitau kat hubby kalau dapat makan tomyam panas² time hujan ni memang best... aku lak yang request, patut tanya MIL la kan die nak makan ape? ngeee~ adik ipar suggest makan kat Nuri Seafood Kampung Baru... sedap katanya. so, ke sana lah kami...

sampai kedai, cam biasa cari parking dulu.. semua orang tau kot memang payah nak dapat parking kat situ.. dah la ujan lebat.. hewhew... nasib la ada meja kosong tapi kena tunggu kejab orang kat meja tu abis makan.. dah ujan kan? semua orang makan kat dalam kedai. boleh tahan ramai gak orang dalam nih. 

oh, food kat sini memang original thai punya kot! dari tukang amik order sampai tukang masak semua cakap siam.... jom tengok apa yang kami order....

 tomyam 2 mangkuk
telur dadar 2 pinggan
kailan ikan masin 2 pinggan
udang celup tepung 2 pinggan


salah satu yang special kat sini - ikan kembung masak kerabu.... harga RM15.. memang terbaikkkkk!!!!


overall makan kat sini memang THE BEST!!! tomyam pun sedap... siam mali... no wonder la orang sentiasa penuh.... terbaikkkkk! lain kali boleh mai makan lagi....

total kami makan untuk 5 orang malam tu hanya RM66 sahaja... lagi sekali terbaikkkk!!! sangat² recomended kat korang yang nak mai makan kat Kampung Baru nih...


Published with Blogger-droid v2.0.9

8 comments:

Nafira usof said...

okeh... pagi2 dah telan air liur.. sedapnye tomyam.. makan panas2!

iduraz said...

belah mana ek kedainya..kita salu pi mkn kt sana kt suraya tomyam

kayyana said...

kampung baru tu mmg susah nak parking.. kedai ni yg mana kak?

:: Mrs.Eady :: said...

amboiii mkn!!

MRS. K said...

x sure la celah mana.. gelap tak bape perasan.. huhuhu

Qhaifa Nur said...

harga bole tahan...
lama tak makan tomyam..

Nana said...

jrg jumpe tau ikan masak kerabu tu
aku pes time makan kat rosdet kg baru sedappp giler

eima said...

fuh aku sambing bygkan ko bercerita cam dlm JJCM tu ......