Hotel yang Berdekatan dengan Legoland Malaysia

.
.
okey, from now on aku buat entry pasal Cuti-Cuti Legoland lah yer.. dalam minggu ni klu sempat aku cover semua lah.. hehehe... macam la banyak sangat nak citer kan? hewhew....

setiap kali planning nak bercuti, benda pertama sekali kita nak carik harus la hotel kan? biasanya aku cari hotel bajet kalau takat nak tumpang tido n mandi jer... kalau 24 jam nak dok lam bilik, HAAA! yang tu betui aku setuju amik hotel grand macam Grand Lexis PD tu. hehehee... padahal kedekuitt... O__O

dan hotel yang terdekat dengan Legoland adalah hotel di sekitar Danga Bay.. satu jalan je nak ke Nusajaya. nak pegi Legoland pun senang... jalan tak berbelit. straight jer...

kat Danga Bay nih banyak hotel bajet... suka.suka ♥. dan antara hotel² nya ialah :


Tune Hotel - hotel ni kira bajet hotel la kan? rate memang murah tapi nak apa² (aircond, etc) semua kena topup duit. hewhew....


Golden Leaf Hotel - hotel feberet aku. HAHA. dah 2 kali stay kat sini..1st time dok sini masa pegi USS dengan my bff. kami dok family room harga RM98. 2nd time stay sini masa pi Legoland last week. amik bilik deluxe RM68 with breakfast... so far okey la. tak leh nak bagi bintang lebih² coz hotel bajet je kan? tapi hubbyku cakap bilik die lagi luas dari Tune Hotel. hubby penah stay kat Tune.


Kozi Hotel (credit pic here) - sederet je tiga-tiga hotel nih... Kozi Hotel n Green Leaf ni deretan kedai jer yang diubah jadi hotel... rate hotel nih bermula dari RM88 utk bilik standard.

pendek kata terpulang masing² nak dok hotel murah ke mahal. weolls cadangnya 2nd day tu nak tukar ke Hotel Grand BlueWave sebab hadif sibuk nak mandi pool. dah siap pi sevey nak book dah. tapi ada hal yang tak leh nak elak, so kena balik hari tu jugak... T___T

tapi yang pastinya, memang hotel kat Danga Bay ni lah yang terdekat sekali nak pegi Legoland.. :b

.

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

cepat la cerita pasal legoland tu.....nak detail tauuu!hehehee...

Nana said...

tune hotel tu aku penah kena skali
konon saje nak lepak tido otel dalam kl
skali nak ekon kena baya nak towel kena baya ahaha
kensel tros carik otel lain!

::EIDA:: said...

Dah start dah... yeahhhhhh

mama_umar_maryam said...

baguih2..mmg tgh mencarik2 nih

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lum tergerak hati nak ke lego nie sbb jauh dari kl..plus kawasannya panas lagi.. tak banyak pokok :(

SyaNa said...

wahhh best nye
cepat abiskan entry psl legoland ni
aku tgk survey USS ke legoland best

Nad @ MamaZN said...

Gud info! Okeh, next!

eima said...

ye la tu hadif mandi pool..bkn die takut air ke ...hahahhaha

info pelancongan byk kat blog ko caya lah