Review Bercuti ke Legoland yang Mesra Kanak²

.
.
aku ni bukan pandai sangat nak buat review... tapi aku try lah ek. mana yang teringat je la kat kepala ni.. huhuhu... untuk entry Percutian di Legoland ni aku buat part by part la yer. senang skit korang nak baca. kang buat dalam satu entry takut korang pening + panjang plak entry haku nanti.. ngeee~


get ready semua??????

tapi sebelum tu aku nak ingatkan jangan compare Legoland ni dengan Universal Studios Singapore tuh... USS tu memang komfem best giler la kan? rasa nak pegi lagi-lagi-dan-lagi... hewhew... Legoland ni pun best jugak. tapi yang paling enjoy ofkos anak² kite lah... memang pun Legoland ni dicipta khas untuk kanak² kot? nama pun LEGO. ngeeee~

USS tu lain lah.. semua ride die pun untuk orang dewasa.. untuk kanak² ciput je kot yang boleh naik kat USS tu.. so, kalau korang nak bawak anak pegi theme park macam ni, lebih baik bawak ke Legoland.. dah tentu semua games pun boleh naik... anak² pun enjoy... :b


see... masa aku pegi haitu penuh je dengan rombongan budak² sekolah. aku pegi hari Selasa yer.. orang pun tak ramai.. nak que untuk naik ride pun sekejab jer.. ride yang tak payah beratur pun ado sebab orang tak ramai kan? memang enjoyce.


 okey, Legoland ni lebih kurang macam USS jugak bentuknya. susunan membulat gitew... sukati korang nak start berjalan dari belah kiri or kanan dulu... tapi aku start dari belah kiri. naik ride dekat Lego Technic :b.

eh, aku rasa Legoland ni takde la besar sangat, tapi besar la jugak kot! :b kalau berjalan tu memang penat jugak la! berapa kali benti rehat, huhuhu.. stamina tak cukup kuat... ngehngehngeh... dan Legoland ni sangat panasssss...... sila sediakan payung or topi yer... aku masuk haitu pun dah kui 12 tengahari sebab baru lepas hujan...

ada 7 Zon dalam Legoland Malaysia nih :

  1. The Beginning
  2. Lego Technic
  3. Lego Kingdom
  4. Imagination
  5. Land of Adventure
  6. Miniland
  7. Lego City
nanti aku review satu² ZON dalam ni yer.. tapi buat dalam entry lain lah... ngeeee~

dan bagi aku harga RM140/dewasa tu adalah sangat MAHAL! patutnya orang tempatan die bagi diskaun lah kan? kan? tapi nasib la aku bayar separuh harga jer :b

oh, kat tajuk tu aku kata Legoland ni mesra kanak² kan? memang pon! sebab ape??

sebab ketinggian lebih kurang 100cm ni dah boleh naik macam² rides... mak sookaaa! takde la rugi mak bayar tiket untuk anak coz kebanyakan ride boleh naik...

nak tau ride ape yang hadif naik????
























































hadif naik roller coaster ni yuolls... hebat giler anak mak! umur 4 taon cam hadif boleh lepas naik nih.. kagummm.... tapi memang aku peluk sakan la si hadif masa naik nih... mata die pun aku tutup jugak takut die gayat.. so far hadif okey jer... hewhew...


kemudahan surau pun ada... surau ni dekat dgn pintu masuk legoland. ada satu lagi surau dekat Zon Imagination... toilet pun cantik dan bersih....


 Mesin ATM pun ada dekat pintu masuk Legoland :)


kalau terlupa bawak stroller, boleh je sewa stroller kat sini.. tapi mahai la kot.. sewa untuk single stroller RM15, double stroller RM30

dan mood hadif pada hari tu sangat la bagus... sikit pun tak mintak nak dukung... kalau tak jangan harap la die nak berjalan.. mungkin die teruja lebih kot....

oh, ada yang kata nak pegi Legoland bila WATERPARK die dah siap kan? tapi staf Legoland cakap kalau nak main waterpark kena bayar tiket lain!!!! perghhh..... berapa pulak nak kena tambah duit tu kan? tak tau la betul ke tak kan? tapi itu ler yang staf tu cakap... kita sama² tengok nanti k.

tapi nak cover Legoland ni pun macam tak cukup sehari weh.. itu pun ada ride yang aku skip.. malas nak beratur kekdahnya.. lagi pun ada jugak ride yang hadif tak boleh naik kan? nak tinggal hadif kat sape pulak kalau aku naik ngan laki aku? kalau naik sorang tak feel la wei. huhuhu... lagi pun ride yang hot² n best ramai yang dok que.. tak kuase mak! rasanya dalam 3 rides je aku tak naik! yang lain semua aku pulun.. hewhew....

untuk ZON lain nanti aku review yek... stay tuned bebeh...

.

13 comments:

Sidratul Muntaha said...

nape smpai ade 2 section lego technic?!
no 2 dgn no 7.
ke lain2 even nama dia sama?!
klu aku la.
kenalah bwk budak2 ni time dah sekolah
tak daya nak kontrol

eima said...

hmmm mahai jugakkan ...

LizHairi said...

cecepat sikit ye review yg lenlain.

nak gi weekend nie :-)

Lynn Hamzah said...

lynn yang kat johor nie pun lum masuk lagi legoland nie...huhuhuhu...

adianiez AIDA said...

aida insya'Allah januari nanti gi. review review, aida nak baca :-)

Ibu Lala said...

saya x sampai pun lagi. igt nk pi tahun depan. kena ambik cuti hari biasa. kalau weekend sure ramai kan..

Chekgu Azrine said...

bilala nk dpt gi legoland nih..huhu

ibu MZW @ farah idayu said...

kakak yg cun...cemano hang boleh dpt separuh rege tuh yer? mai le habaq kat cheq..huhu..nak pi gak..teruja pulok tgk entry legoland kamu ;)nak la jugak bayar tiket murah2 saja..ekekeke~!

TeacherAzimah said...

citer detail2 tau.. sbb kita insyaallah buln dec ni nak ke sana bawak anak2 hehehe

Nad @ MamaZN said...

Bessstttttnnnnyyeeee.!!!!!

Nafira usof said...

bestnye.. kalo dapat tiket separuh harga tingin jugak nak masuk.. hahaha

~MommyAida~ said...

Wahh nampak cm best n happening.. tp harus pg bukan school holiday n weekends..kalo tak, jenuh nak beratur je kan..

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

wah best nya teruja baca entry....syok2 entry camni review membantu kawan2 yg planning nk pi...