Review Legoland Malaysia | Lego Technic

.
.
dari pintu masuk Legoland, kalau ikut belah kiri dulu korang akan jumpa Zon Lego Technic. games dan rides kat sini lebih kepada orang dewasa dan permainan adalah berasaskan high-tech. macam bentuk robot² gitew...
.
 Lego Technic

.
http://3.bp.blogspot.com/-2lCOHVt22ks/UEHohiv0toI/AAAAAAAAAgY/kylgE5Aqptg/s1600/Lego+Technic.jpg

 dan dekat Lego Technic ni ada 5 rides/games yang boleh korang main.
  • Technic Twister
  • Aquazone Wave Racer
  • Project X
  • Lego Mindstorm
  • Lego Academy

Technic Twister
.
 ride pertama kat sini ialah Technic Twister


 macam game cawan yang pusing² kat Genting tu jer.. hewhewhew...


 hubby masih pakai baju kerja.. tak sempat nak tukar. setel keje die terus rushing mai sini.. huhuhu.. tenkiu sayang bawak kami pi Legoland ♥

 
 yeay! happy us~


 banyak jugak pusingan die.. tapi takde la pening mana pun...


Project X

 tak dapat nak naik roller coaster nih.. bergambar pun jadi la...


 camna nak naik? penuh ngan budak sekolah je beratur... lagi pun cam seram je roller coaster die.. Huhuhu...


Aquazone Wave Racers
.
 berhadapan dengan Project X tu ada ride wave racers...


 yang ni pun kami tak naik sebab tengok macam game budak² jer.. hewhew... game ni macam main kejar², pastu pancut air.. jaga² kat sini ada bom air.. tetiba jer nanti dengar bunyi meletup pastu ada air terpercik... so kalau tak nak basah, dok jauh sikit dari pagar nih.. hehehe...


 so, kite bergambar je la.....


 tapi kalau basah pun takpe, sedia jer duit. boleh kering satu badan dok dalam dryer ni...


 Robot Kitchen - antara restoran yang ada kat sini.


 buah hati ♥♥♥


Lego Mindstorm & Lego Academy
.

 sebelah-menyebelah jer games nih... khas untuk kanak². tempat ni sesuai la kalau panas² kat luar masuk jab bagi sejuk badan.... sambil tu leh rehatkan kaki.. baru berjalan sikit dah penat oooo....


 kat sini kita boleh main lego... die akan bagi satu gambar dan lego untuk kita buat bentuk macam dalam gambar tu... it's bonding time! kerjasama ayah dan anak untuk buat sebijik kete dari lego nih.. kite tengok jadi ke tidak.. kuikuikui...


 ada la rupa sikit-sikit.. HAHAHAHA.... tetiba kaler kuning kat situ.. cacat kete nih... ngeee~


anak gembira, ibu bahagia....

lepas lepak² sejukkan badan, jom pegi Miniland pulak.... esok sambung okey!


.

6 comments:

eima said...

hmm ok la jugak ...cam menarik tp tatau nk ckp besh ke tak sbb tak pi lagi

mama_umar_maryam said...

wpon tgh rs sedey2 dek rase tertipu dgn maybank..aku bc gak n3 legoland nih,hehehe

kitatauke said...

bawak anak2 ok la tempat ni...

Nad @ MamaZN said...

bessstttttnnnyyyeeeee...!!!!

:: Mrs.Eady :: said...

mcm mana nak add u kat fb nie?izwa nak tnye psl tiket tu...

fb izwa : nurul izwa bt kamaruddin

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

mmg review terbaik la.....terasa berada di alam legoland plak...