:: TRANFORMASI HADIF KHUMAINI ::

ingat AF 7 je ke ade tranformasi?
hadif pon ade la..
hehehee..
jeng..jeng..jeng...
.
hadif sudah genap 6 bulan..
so, skang leh sumbat macam² kat molot die..
sonotnye..
sambil aku makan, smbil sumbat skit kat die..
sonok nye tgk anak ibu ni mamah makan
rasa nikmat donia..
tapi depend la kan..
tgk jenis makanan laa..
.
meh tgk tranformasi incik hadif nih..
.
sudah bertukar susu dari s26 gold kepada promil gold..
so far, hadif takde masalah dgn brand nih..
aku mmg depend on susu lembu ni
coz hadif memang taknak bf since abis pantang..
pelik aku..tp takpe la, asal anak ibu sihat dan kuat..
.
----------------------------
.
incik hadif sudah start makan bubur nasik..
1st time hadif makan bubur masa blik kg last week
saja aku nak suh opah hadif yg buatkan..
hehehee.. baru spesel..(ibu hadif ngelat)
.
ni la bentuk bubur nasik spesel opah hadif
turun temurun ni
kitorang 8 beradik sume makan bubur camni..

aauummm.. sedapnye bubur opah...

sukenye dapat makan...

-----------------------------

dan aku bagi hadif makan solid food ni..

.

.

.

so, hasil nya hadif semakin membesar sebagai johan...

klu u all ade advice nak kasi utk solid food,

adalah sangat dialu-alukan

almaklumla, aku ni masih setaon jagong

dlm membesarkan anak..
.
-----------------------------
.
tenkiu..
muaaahhhh dari hadif utk anty² out there...


11 comments:

bukhairiah said...

bg biskut Rusk pon okeh gak..bb kan soker main isap2 jari kan...so leh gak dia handle biskut ke mulut dia..kenyang pewot....

MRS. K said...

mrs bubu
::cadangnye begitu jugak..

nasaoji said...

nnt ader anak, aku btau..hehehhe...

hadif sgt pandai..diyer tak mo bf sb nak kc ko sonang p kijo..

MRS. K said...

nasaoji
::ye, aku doakan ko cpt dpt anak.. hehehe.. tapi ralat skit la kan takle bf anak..

Elyn said...

hi hadif!!! wah sudah start mkn ek.... lps ni abih la sume org tgh mkn die kacau!!

salam kenal mrs K..........

MRS. K said...

elyn
::hai elyn.. tak saba nk tgk..

♥ EeiNz ♥ said...

K, try cek lik Heinz tu ade logo halal ke x? cz dlu kan, kin penah cdg nk bg makan kt sarah, pastu some1 tegur kate xde tanda halal.so, kin reject la.

cam sarah dlu, kin bg bubur nasik gak ayam, ikan bilis, ikan..sumenye kasi blender.hehe..campur² carrot/brokoli sket.. nyummy..

ummiaqeef said...

kite jarang bg yg segera ni..biase bg homemade poridge..masak je bubur + ayam/ikan tenggiri/ikan bilis + kentang + carrot/sawi/bayam..kena blend la..tp skang ni aqeef x suke yg blend..nak rase yg berbiji² sbb gigi dah tumbuh kat bawah..menu tu kena tukar² la takut baby jemu..

cam kite, carrot ngan sawi/bayam tu dah rebus n blend asing letak dlm bekas² kecik simpan dlm freezer..bile masak bubur+ayam/ikan +kentang tu just tmbh je carrot or sayur yg dah blend tu..senang skit bole pilih..ehehe..

pastu aqeef mkn biskut milna rusk yg mix fruit tu..

kalau rajin wat la puree buah..buah epal merah tu potong dadu buang kulit la dulu pastu rebus jap sampai lembut skit..then blend la..sedap tu dier makan..laju je..balance tu leh simpan dlm bekas kecik letak dlm freezer..bile nak makan just rendam ngan air panas la bekas tu..

mRs.aJaQue said...

tomey nyer hadif..cpat bsa ek..leh kwan ngan anak ayu..hehe..pegnen pn blom la..

MRS. K said...

eeinz
::makcik yg suggest makan tu.. kalau nak cakap pasal halal haram ni sensitip kan.. byk produk yg blom tentu halal pon selamba letak logo halal tanpa minta permit halal jakim..

ummiaqeef
::puree buah cam sedap!!

ayu wife ajaque
::ayu, ko nanti beranak gegirl eh.. nak buat menantu!! hehe..

♥ EeiNz ♥ said...

tu la psl..sume mende nk mkn rs 'syubahat' je kan..klu nk kompomkan lagi kan, sms HALAL ke 32728