kunci

.
Alhamdulillah... kunci umah dah dapat...
ingat leh togede² amik kunci ngan mama aqilah
teringin nak jumpe bakal jiran
tapi my hubby dah tak sabau nak gi amik
ari jumaat pas setel sume ngan developer terus pi amik kunci..
.
sabtu dan ahad adalah my super duper bizi day
ulang alik putrajaya - nilai
setel kan hal umah..
check condition rumah, buat list mana yang perlu direpair
ade bilik yang kena cat balik, kat dapor lak syiling berlubang
wayar berselirat, kat luar umah ade crack skit
sume kena buat report...
.
tinted tingkap umah dah booked... amik kaler brown..
harga dalam rm700 utk satu rumah.. ok la tu..
grill pon dah tempah.. tempah kat jiran sekampong gak
pakcik tu bukak bisnes grill kat nilai
buat grill biase² jer.. takdenye wrought Iron.. bajet tak cukop maa..
at least, bajet tuk wrought iron grill tu leh bawak utk beli lampu kipas sume...
adooiiiiii... terbang lagi duit ku.. eh silap, duit hubbyku
.
developer cakap dalam masa 2 bulan lagi baru air masok...
lambat lagi la leh masok umah..lama lagi tu...
dan masalah paling besar bila
aku ngan hubby still lagi tak buat keputusan
nak duduk atau tidak kat umah tu...
semangat memang dah semangat
nak hias deco macam²
tapi tu lah... ermmm... ekonomoney tak mengizinkan
klu sewakan ade gak duit skit.. huhuhu..
takpe, ade masa lagi.. think..think..think...
.
dalam 2 hari jugak pas setel hal umah p cari baju raya
dari nilai square ke nilai 3 smpai ke tesco semenyih
still tak jumpa yang bekenan di hati... hukhuk..
memilih sungguh.. dah ade bekenan tapi tak muat!!
dah gemuk ker aku nih?? adooiii...
tu masalah bile beli baju readymade nih...
takpe, de byk masa lagi nak pilih..sedapkan ati sendiri...
.
ok sekian berita cuti² 2 hari ku... hehee..
.

17 comments:

♥ EeiNz ♥ said...

BPP da start potong lom k?

DYLA said...

sonoknya la dah dpt kunci umah baru..

ala, tak nak duduk ke? kalau sewa, takut penyewa rosakkan umah tu plak. sbb umah baru tu yg sayang kalau disewakan.

MRS. K said...

eeinz ~ potong start bulan 11

dyla ~ memang sayang pon.. takpe, pikir dulu..

PuteriSatu said...

waaaaaaahh orang tu lagi advance ar... akak baru ri ni nak collect... ha 2 bulan lagi baru air masuk...hish... bulan 11 gaji dah nak kena potong... air baru nak masuk...camno? Nak bitau BBN suh cepatkan sikitla masuk air.. eii..duit dah bayor habis..air tak masuk-masuk..apa kisah kan?

vee said...

bestnye da dpt kunci umh baru..blom decide lg nak ddk umah tu ke? syg la K..umah br lg dah nak bg org sewa...

MY HEART said...

K,

Sayang ar tak duduk. Nak sewakan pun kena sewa kat adik badik. Sewa kat stanger memang rosak umah. Cam akak duduk jer walaupun jauh nak ke opis.

Elyn said...

tu diaaaa kunci sudah ada!!!! besh nyerrr.... tumpang sekaki happy bule??

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

oh.. nak masuk umah baru gaks ek..?? :-)

Dee said...

bestnya dpt kunci dh..mesti x sabarkan..fikirlah betul2 eh..nk sewa ke nk duduk..

lovelywa said...

pk la masak2..syg rumah sendiri kan..klau dpt org yg menyewa jaga btul2 takpe..

syariza09 said...

rumah tu ngan ofis amik masa brp lama nk sampai?

hatiberbunga said...

bestnya dah dapat kunci umah baru!
duduk la situ, k..
cam kawan2 lain ckp, sayang la umah baru nk kasi kt org lain guna.. karang klau rosak, camner?

nway, i'm very happy 4 u.
my house masih dlm pembinaan. huhu..

Aleeya said...

bestnye dok umah senirik kan...tahniah2 dah da dpt umah, jiran ngan mama aqilah ker..kem slm kat dia he he..

PuteriSatu said...

rugila kay tak duduk... sayang je sewakan... air dah masuk cuma meter lum ada... tapi dahboleh guna dah tak de masalah... sebab jba yang tak cukup meter tuk pasang...

akak dah setle 3 perkara tadi..alhamdulillah....

Intan said...

Happy sgt for u K! Seronok tul K citer apa "nak buat" ngan rumah baru u itew :) Tak sabar oooo nak ada rmh sendiri nih!

Aleeya said...

mrs. k,

takpenah try lak ani sup utara kat putrajaya, buka semalam kat ani sup utara shah alam..he he..

bOnda said...

hai bakal jirannnn!!!hehehe..
bOnda tak duk acacia..bOnda taman depan tu, desa anggerik
salam perkenalan mrs.K
=)